Letter Quizzes Quizzes, Trivia and Puzzles
Letter Quizzes Quizzes, Trivia

Letter Quizzes Trivia and Quizzes

Listing Page 8 of 12
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers
  6. »
  7. Word Play Trivia


Search
Fun Trivia
All of the answers involve letters being added, dropped or changed.   

There are 356 quizzes and 3,935 trivia questions in this category.
211.
trivia quiz  J Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 12 17

Add the letter 'J' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: J + anthropoid primate = Jest. Solution: J + ape = Jape. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Feb 12 17
516 plays
212.
trivia quiz  Plus H 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Aug 21 17

Add the letter 'h' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Baseball 'stick' + h = Tub for washing the body. Solution: Bat + h = Bath. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB gold member
Aug 21 17
585 plays
213.
trivia quiz  Zbeck's Add NY for New York 10 questions
Easy, 10 Qns, Zbeckabee, Apr 30 09

Add NY for New York! All of the following answers contain the letters NY in that order. Take the first clue(s), add to the letters NY and anagram to get the final answer. Remember: NY will be in that order. An example is provided.
Easy
Zbeckabee
Apr 30 09
378 plays
214.
trivia quiz  Undercover Old Fart 10 questions
Easy, 10 Qns, 480154st, Jun 21 18

I was relaxing on vacation when my boss, Hermit 007 told me I have a new mission, destination, top secret. Change a letter each time to get me there.
Easy
480154st gold member
Jun 21 18
258 plays
215.
photo quiz  Code Word is Clue 10 questions
Average, 10 Qns, Buddy1, May 08 13

For each word provided in quotation marks, add a letter, drop a letter, or replace a letter to get a new word. You will also need to rearrange the letters in the original word. All the words will relate to the board game Clue (Cluedo) in some way.
Average
Buddy1 gold member
May 08 13
885 plays
216.
trivia quiz  Why Ignore the Dropped Letters? 10 questions
Average, 10 Qns, Buddy1, Nov 18 12

In this quiz, the dropped letters will be of importance. The nine dropped letters, from the first nine questions, will help you find the answer to the tenth question. IMPORTANT: The answers to the first nine questions are a single letter only.
Average
Buddy1 gold member
Nov 18 12
711 plays
217.
trivia quiz  CHeck starts with CH 10 questions
Average, 10 Qns, paulisnotdead, Sep 01 08

Take the letters CH, and add a word to make a two word phrase. Check the hint for number of letters and the order that the words are in. Unless otherwise indicated, the word with CH in it comes first.
Average
paulisnotdead
Sep 01 08
801 plays
218.
trivia quiz  Walk the Line 10 questions
Average, 10 Qns, malik24, Oct 12 13

Change the starting word one letter at a time until an entirely new word is formed. We'll start with WALK and end with LINE; you solve the puzzles in between. Can you walk the line?
Average
malik24 gold member
Oct 12 13
1629 plays
219.
trivia quiz  Use Your Grey Cells 10 questions
Easy, 10 Qns, zorba_scank, Nov 17 18

Start with a five letter word and change one letter at a time to finally create a related word. No rearranging of letters necessary.
Easy
zorba_scank gold member
Nov 17 18
345 plays
220.
trivia quiz  Easy Word Addition! 10 questions
Easy, 10 Qns, 12791, Apr 05 04

An easy word addition quiz! :-)
Easy
12791
Apr 05 04
5604 plays
221.
trivia quiz  Smack Dab in the Middle 3 25 questions
Difficult, 25 Qns, geniusonwheels, May 10 08

If you take the first and last letter off of a word, sometimes you get a new word. How many can you identify? More in first question.
Difficult
geniusonwheels
May 10 08
273 plays
222.
trivia quiz  M Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 20 17

Add the letter 'M' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: M + inquire = Face covering. Solution: M + ask = Mask. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Feb 20 17
519 plays
223.
trivia quiz  Something In Common 20 questions
Average, 20 Qns, Bwebster, Jun 14 07

In this quiz, I will give a clue to a word in which the last three letters will be the first three letters of the next answer. Have fun!
Average
Bwebster
Jun 14 07
606 plays
224.
trivia quiz  K Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 14 17

Add the letter 'K' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: K + writing fluid = A twist in thread or hair. Solution: K + ink = Kink. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Feb 14 17
438 plays
225.
trivia quiz  G + 4 10 questions
Easy, 10 Qns, DrLoveGun, Dec 19 17

Come up with a 4-letter word, then add a "g" at the beginning to get a new word. For example: "G" + a sheep=a metric unit of measurement. The answer is "G" + ram = gram. Your answer will be the new word with "G"
Easy
DrLoveGun
Dec 19 17
321 plays
226.
trivia quiz  Play on Halloween Words 10 questions
Very Easy, 10 Qns, Smurphie, Nov 02 06

It's spooky how a new word can be created with a completely different meaning simply by adding a letter to the beginning of another. See if you can create these new words, but beware... you might create a monster!
Very Easy
Smurphie
Nov 02 06
3078 plays
227.
trivia quiz  A Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jan 10 17

Add the letter 'A' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: A + males = Prayer ending Solution: A + men = Amen Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Jan 10 17
690 plays
228.
trivia quiz  N Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 22 17

Add the letter 'N' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: N + be ill = Metal fastener hit with a hammer. Solution: N + ail = Nail. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Feb 22 17
531 plays
229.
trivia quiz  Add a State - 3 10 questions
Tough, 10 Qns, minch, Aug 22 04

Each answer ENDS with a two-letter US postal abbreviation. Add this to a word defined at the beginning of the clue and the answer will be defined at the end of the clue. Example: Article Maine motif = theme. THE ME
Tough
minch gold member
Aug 22 04
636 plays
230.
trivia quiz  D Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jan 20 17

Add the letter 'D' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: D + not cooked = Sketch. Solution: D + raw = Draw. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Jan 20 17
609 plays
231.
trivia quiz  To Be or Not To Be 10 questions
Average, 10 Qns, Joepetz, Jul 22 18

I will give you a clue to a word. You have to add the letters "BE" to the front of that word to make a new word. The correct answer is the longer word.
Average
Joepetz gold member
Jul 22 18
432 plays
232.
trivia quiz  Hidden Creatures 10 questions
Average, 10 Qns, avriljean, Nov 25 15

Remove one letter from the answer to the clue to find an animal. For example 'Vietnamese currency - N' gives you Dong - N, with the answer being 'Dog'.
Average
avriljean
Nov 25 15
309 plays
233.
trivia quiz  Start With "S" : Part I 10 questions
Easy, 10 Qns, lowtechmaster, Feb 22 17

Start with the letter "S"; add it at the beginning of the word suggested by the clue to form a new word. Example: S + peruke = drink from a jug. [S + wig = Swig.]
Easy
lowtechmaster gold member
Feb 22 17
672 plays
234.
trivia quiz  Plus P 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Oct 06 17

Add the letter 'p' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Automobile + p = Freshwater fish. Solution: Car + p = Carp. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Oct 06 17
912 plays
235.
trivia quiz  H Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 04 17

Add the letter 'H' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: H + upper appendage = Cause injury or damage to. Solution: H + arm = Harm. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB gold member
Feb 04 17
570 plays
236.
trivia quiz  Land to Sea 10 questions
Easy, 10 Qns, daver852, Sep 09 15

Each answer will be a four letter word. Start with a four letter word that's associated with the land, change one letter and rearrange the letters to form another four letter word until you end up with one associated with the sea.
Easy
daver852 gold member
Sep 09 15
459 plays
237.
trivia quiz  Transformers 2 (Word Play) 10 questions
Average, 10 Qns, Rimrunner, Mar 24 11

Solve an anagram, find a word. Change a letter, change the word. Some of you thought the last one was too easy...
Average
Rimrunner
Mar 24 11
186 plays
238.
trivia quiz  Brain Exercise 10 questions
Average, 10 Qns, dcpddc478, Sep 23 15

In this quiz you will start with a five letter word related to your noggin. Then you will change one letter, rearrange a little bit, and hopefully when you're done you will have a word related to what your noggin does.
Average
dcpddc478 gold member
Sep 23 15
816 plays
239.
trivia quiz  Why Ignore the Dropped Letters? #3 10 questions
Average, 10 Qns, Buddy1, Feb 22 14

The answer for the first nine questions will be the dropped letter and NOT the word. The nine dropped letters will help you solve the final question, which WILL be a word.
Average
Buddy1 gold member
Feb 22 14
615 plays
240.
trivia quiz  Eye of the Storm 10 questions
Very Easy, 10 Qns, workisboring, Mar 25 18

For this letter quiz, please start with a body part found in the face. Change a letter in each word to eventually find the name of a dangerous storm occurring in the United States.
Very Easy
workisboring gold member
Mar 25 18
948 plays
This is category 5391
Last Updated Mar 23 19 5:45 AM
cool = highest rated quizzes new quizzes = added recently fun quizzes = has extra info for each qn
editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education page.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia.