* Join FunTrivia for Free - Stuck at home?! Join us for community, games, fun, learning, and team play!
Letter Quizzes Quizzes, Trivia and Puzzles
Letter Quizzes Quizzes, Trivia

Letter Quizzes Trivia and Quizzes

Listing Page 5 of 13
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers
  6. »
  7. Word Play Trivia


Search
Fun Trivia
All of the answers involve letters being added, dropped or changed.   

There are 369 quizzes and 4,065 trivia questions in this category.
Teachers / Parents: Visit our Education Page for details about how FunTrivia can help students learn during the pandemic. Resources for home schooling and online schools.
121.
trivia quiz  Plus D 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, May 20 17

Add the letter 'd' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Wild pig + d = Sheet of wood. Solution: Boar + d = Board. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
May 20 17
639 plays
122.
trivia quiz  Double a Letter 10 questions
Average, 10 Qns, jondalah, Jan 12 10

Find a word that can mean the first definition. Doubling one of its letters will make a word that corresponds to the second definition. Example in first question.
Average
jondalah
Jan 12 10
1677 plays
123.
trivia quiz  Add a State - 1 10 questions
Tough, 10 Qns, minch, Jul 26 04

Each answer starts with a two-letter US state abbreviation. Add a word defined in the middle of the clue and the answer will be defined at the end or beginning of the clue. e.g. Rhode Island(RI) firmament (sky)= dangerous (risky)
Tough
minch gold member
Jul 26 04
1089 plays
124.
trivia quiz  "No" Can Be Such A Keyword! 10 questions
Tough, 10 Qns, gentlegiant17, Aug 01 17

Unlike "thing" and "where", some words can alter their meaning in an unexpected manner when the word "no" is prefixed to them. You may provide either the original word or the one prefixed with "no" as an answer.
Tough
gentlegiant17
Aug 01 17
216 plays
125.
trivia quiz  Add a Letter Posers II 10 questions
Average, 10 Qns, rossian, Jun 23 15

I will give you a phrase which contains clues to two words. The second word is formed by adding, or inserting, one letter (only) to the first word. The shorter word always comes first and you need both words to score. An example is given in Q1.
Average
rossian editor
Jun 23 15
297 plays
126.
trivia quiz  If I'd have known you were coming... 10 questions
Difficult, 10 Qns, gentlegiant17, Jul 05 10

An innocent word daydreams happily. Suddenly, the letter U barges in and sits next to it. The startled word gasps "If I'd have known you were coming...". But alas, too late, its meaning has changed forever.
Difficult
gentlegiant17
Jul 05 10
336 plays
127.
trivia quiz  Play on Words 7 10 questions
Easy, 10 Qns, zh1322, Oct 18 06

Here is an example of this quiz: S + Opposite of bottom = Stop --- Enjoy!
Easy
zh1322 gold member
Oct 18 06
3171 plays
128.
trivia quiz  Add a Letter Posers III 10 questions
Average, 10 Qns, rossian, Aug 11 15

I will give you a phrase which contains clues to two words. The second word is formed by adding, or inserting, one letter only to the first word. The shorter word always comes first and you need both words to score. An example is given in Q1.
Average
rossian editor
Aug 11 15
327 plays
129.
trivia quiz  Plus K 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Aug 27 17

Add the letter 'k' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Prohibit + k = Financial institution. Solution: Ban + k = Bank. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Aug 27 17
603 plays
130.
trivia quiz  Zbeck's Add UT for Utah 10 questions
Average, 10 Qns, Zbeckabee, Apr 07 09

UT for Utah! All of the following answers contain the letters UT in that order. I'll give you a clue to a word. You then add the word to the letters UT and anagram to get the answer. Remember: UT will be in that order. An example is provided.
Average
Zbeckabee
Apr 07 09
408 plays
131.
trivia quiz  O Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 24 17

Add the letter 'O' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: O + adult males = Portent. Solution: O + men = Omen. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 24 17
543 plays
132.
photo quiz  Code Word Chess 10 questions
Easy, 10 Qns, christopherm, Apr 20 13

Add or subtract a letter from each capitalized clue in order to find a word associated with the game of chess.
Easy
christopherm gold member
Apr 20 13
909 plays
133.
trivia quiz  U or Y Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Mar 13 17

Add the letter 'U' or 'Y' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: Y + a metal-bearing mineral or rock = Literary term for time past. Solution: Y + ore = Yore. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Mar 13 17
588 plays
134.
trivia quiz  Plus Y 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Oct 18 17

Add the letter 'y' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Young man + y = Woman. Solution: Lad + y = Lady. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Oct 18 17
681 plays
135.
trivia quiz  Squaring the Circle 15 questions
Easy, 15 Qns, pagea, Mar 10 18

For centuries mathematicians tried and failed to square the circle, but through the wonders of modern technology this titanic feat can now be accomplished by the layperson in a simple 15-question quiz format. Incredible!
Easy
pagea
Mar 10 18
372 plays
136.
trivia quiz  L Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 17 17

Add the letter 'L' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: L + top card = Fine, often decorative fabric. Solution: L + ace = Lace. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 17 17
597 plays
137.
trivia quiz  Pass the Code Word Through the Door, Please 15 questions
Easy, 15 Qns, austinnene, Jun 03 15

Here you will use the words pass, code, door, and word, among others. Start with one of them and end with one, using the other two along the way. Change only ONE letter of each answer to form the next. All answers are four-letter words.
Easy
austinnene gold member
Jun 03 15
372 plays
138.
trivia quiz  Sandwich 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jan 17 18

Add the same letter to the end of the first word and the start of the second word to create two new words. If you do this correctly, the answer letters will spell a two-word song by The Beatles. Note: No plurals are used!
Very Easy
ClarkyB
Jan 17 18
468 plays
139.
trivia quiz  Plus M 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Sep 13 17

Add the letter 'm' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Not near + m = Plantation. Solution: Far + m = Farm. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Sep 13 17
636 plays
140.
trivia quiz  R Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Mar 01 17

Add the letter 'R' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: R + towards the stern = Floating platform often made of logs. Solution: R + aft = Raft. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Mar 01 17
630 plays
141.
trivia quiz  C Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jan 15 17

Add the letter 'C' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: C + inquire = Barrel. Solution: C + ask = Cask. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Jan 15 17
732 plays
142.
trivia quiz  Zbeck's Add CA for California 10 questions
Average, 10 Qns, Zbeckabee, May 05 09

CA for California! All of the following answers contain the letters CA in that order. Take the first clue(s), add to the letters CA and anagram to get the final answer. Remember: CA will be in that order. An example is provided.
Average
Zbeckabee
May 05 09
384 plays
143.
trivia quiz  Sending a Dark Prayer Upword 10 questions
Easy, 10 Qns, namrewsna, Nov 11 16

The title is not about beseeching a deity for some ill purpose, nor is the last word misspelled. This is a slight variation on the add/change a letter concept based on the board game Upwords. Detailed instructions can be found in question 1.
Easy
namrewsna
Nov 11 16
297 plays
144.
trivia quiz  Losing Their Heads 10 questions
Easy, 10 Qns, austinnene, Mar 13 15

For the first 9 items, I'll define two words. The second word is the first word with its first letter dropped. Write only the LETTER you removed in the answer blank. Anagram all the letters to form the answer to #10.
Easy
austinnene gold member
Mar 13 15
447 plays
145.
trivia quiz  A there, try this! 15 questions
Average, 15 Qns, sharkbytes, Aug 04 02

The only vowel you need in these answers is the letter A. Should be enough clues that you can find the answers even if you don't know the words. If you like this, see the rest of my alphabet quizzes.
Average
sharkbytes
Aug 04 02
2661 plays
146.
trivia quiz  Exchanging Vowels 10 questions
Average, 10 Qns, musicmonkeyman, Dec 08 05

Each clue contains the definitions of two words. Both words have the same consonants in the same positions, but some or all of the vowels are changed. Example: listen (hear) for sixty minutes (hour).
Average
musicmonkeyman
Dec 08 05
1644 plays
147.
trivia quiz  Hop on Plop 10 questions
Average, 10 Qns, looney_tunes, Jul 15 12

Starting with the word PLOP, can you change one letter at a time and hop back to plop?
Average
looney_tunes editor
Jul 15 12
792 plays
148.
trivia quiz  A Prayer to the Gods 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Nov 07 16

Use the clues provided to change "prayer" to "gods".
Easy
ClarkyB
Nov 07 16
396 plays
149.
trivia quiz  Add a Roman Number - III 10 questions
Average, 10 Qns, minch, Nov 09 05

Add a Roman numeral to the word given, change the letters around and come up with a physical location in Italy. e.g. Rearrange BERT + I(Roman letter for one) to come up with TIBER. English spellings are used. The word sea, lake, etc is not necessary.
Average
minch gold member
Nov 09 05
819 plays
150.
trivia quiz  Qu Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 27 17

Add the letters 'Qu' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: Qu + feel pain; be ill = Small game bird. Solution: Qu + ail = Quail. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 27 17
675 plays
This is category 5391
Last Updated Aug 08 20 5:45 AM
cool = highest rated quizzes new quizzes = added recently fun quizzes = has extra info for each qn
editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education page.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia.