Join FunTrivia for Free: Hourly trivia games, quizzes, community, and more!
Letter Quizzes Quizzes, Trivia and Puzzles
Letter Quizzes Quizzes, Trivia

Letter Quizzes Trivia and Quizzes

Listing Page 7 of 12
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers
  6. »
  7. Word Play Trivia


Search
Fun Trivia
All of the answers involve letters being added, dropped or changed.   

There are 360 quizzes and 3,970 trivia questions in this category.
181.
trivia quiz  Play on Words 6 10 questions
Easy, 10 Qns, zh1322, Oct 11 06

Here is an example of this quiz: S + Sour or acidic = Start
Easy
zh1322 gold member
Oct 11 06
2193 plays
182.
trivia quiz  B Plus 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jan 13 17

Add the letter 'B' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: B + consume = Bang a drum. Solution: B + eat = Beat. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Jan 13 17
675 plays
183.
trivia quiz  Plus H 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Aug 21 17

Add the letter 'h' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Baseball 'stick' + h = Tub for washing the body. Solution: Bat + h = Bath. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Aug 21 17
600 plays
184.
trivia quiz  Plus A 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Apr 10 17

Add the letter 'a' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Wager + a = Second letter of Greek alphabet. Solution: Bet + a = Beta. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Apr 10 17
474 plays
185.
trivia quiz  J Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 12 17

Add the letter 'J' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: J + anthropoid primate = Jest. Solution: J + ape = Jape. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 12 17
537 plays
186.
trivia quiz  Just Add T - Word Game 10 questions
Tough, 10 Qns, nooxyjen, Jul 12 07

You will be given a clue and the answer will be two nearly identical words. One word will have the letter "T" in front. Caution: The answers must make sense! May be US spellings.
Tough
nooxyjen
Jul 12 07
990 plays
187.
trivia quiz  Plus T 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Oct 13 17

Add the letter 't' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Original, fresh + t = Eft. Solution: New + t = Newt. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Oct 13 17
585 plays
188.
trivia quiz  Use Your Grey Cells 10 questions
Easy, 10 Qns, zorba_scank, Nov 17 18

Start with a five letter word and change one letter at a time to finally create a related word. No rearranging of letters necessary.
Easy
zorba_scank gold member
Nov 17 18
393 plays
189.
trivia quiz  B changes the Word 10 questions
Easy, 10 Qns, shawn888, May 15 04

This quiz is like my previous quizzes. The first clue describes a word, which, when B is added as a prefix changes to a word meaning the second clue. It is like: first clue + B (as a prefix) = second clue.
Easy
shawn888
May 15 04
3126 plays
190.
trivia quiz  Add A Letter 10 questions
Difficult, 10 Qns, crisw, Sep 21 01

All answers are two-word phrases, in which the second word is the first word with one letter added somewhere within the word, without rearranging any of the letters. Example- 'Goods used in battle'=war ware. Remember-the shortest word comes first!
Difficult
crisw gold member
Sep 21 01
4389 plays
191.
trivia quiz  Add a State - 2 10 questions
Tough, 10 Qns, minch, Aug 14 04

Each answer starts with a two-letter US postal abbreviation. Add this to a word defined in the middle of the clue and the answer will be defined at the end or beginning of the clue. e.g. Rhode Island(RI)vegetable(chard) for Branson = Richard
Tough
minch gold member
Aug 14 04
591 plays
192.
trivia quiz  Wonderful Letterchanges! 10 questions
Easy, 10 Qns, Redwallcrazy, Jul 29 09

To do a letterchange, also known as a word ladder, all you have to do is keep changing one letter from the previous word until you end up with a completely different word from the starting word! Good luck and have fun!
Easy
Redwallcrazy
Jul 29 09
1806 plays
193.
trivia quiz  M Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 20 17

Add the letter 'M' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: M + inquire = Face covering. Solution: M + ask = Mask. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 20 17
543 plays
194.
trivia quiz  Social Commentary in "BORAT" 10 questions
Average, 10 Qns, avrandldr, Oct 24 09

No, not the movie--the letters B-O-R-A-T. All of the answers in this quiz are simple phrases that can be spelled using the 5 letters BORAT. No punctuation! (And thanks to Terry for the inspiration.)
Average
avrandldr
Oct 24 09
315 plays
195.
trivia quiz  B Smart! 15 questions
Tough, 15 Qns, sharkbytes, Aug 06 02

The only consonant you need in these answers is the letter B (Y is a consonant). Should be enough clues that you can find the answers even if you don't know the words.
Tough
sharkbytes
Aug 06 02
1935 plays
196.
trivia quiz  Making New Words 10 questions
Average, 10 Qns, Spontini, May 20 15

Identify the single letter which when added to the words given will make four new words. The order of the letters in the original words remains unchanged. eg. most + i = moist.
Average
Spontini gold member
May 20 15
264 plays
197.
trivia quiz  N Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 22 17

Add the letter 'N' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: N + be ill = Metal fastener hit with a hammer. Solution: N + ail = Nail. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 22 17
558 plays
198.
trivia quiz  K Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 14 17

Add the letter 'K' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: K + writing fluid = A twist in thread or hair. Solution: K + ink = Kink. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 14 17
459 plays
199.
trivia quiz  G + 4 10 questions
Easy, 10 Qns, DrLoveGun, Dec 19 17

Come up with a 4-letter word, then add a "g" at the beginning to get a new word. For example: "G" + a sheep=a metric unit of measurement. The answer is "G" + ram = gram. Your answer will be the new word with "G"
Easy
DrLoveGun
Dec 19 17
327 plays
200.
trivia quiz  Zbeck's Add CO for Colorado 10 questions
Average, 10 Qns, Zbeckabee, Mar 25 09

CO for Colorado! All of the following answers contain the letters CO in that order. I'll give you a clue to a word. You then add the word to the letters CO and anagram to get the answer. Remember: CO will be in that order. An example is provided.
Average
Zbeckabee
Mar 25 09
234 plays
201.
trivia quiz  Zbeck's Add KS for Kansas 10 questions
Easy, 10 Qns, Zbeckabee, Apr 25 09

KS for Kansas! All of the following answers contain the letters KS in that order. Take the first clue(s), add to the letters KS and anagram to get the final answer. Remember: KS will be in that order. An example is provided.
Easy
Zbeckabee
Apr 25 09
519 plays
202.
trivia quiz  Word Mutation III 10 questions
Average, 10 Qns, trident, Oct 03 07

The starting word will change by one letter at a time until it ends in a completely new word. This quiz's starting word is 'FALL' and we'll end with 'DOWN'. Solve all the words in between!
Average
trident editor
Oct 03 07
1338 plays
203.
trivia quiz  Cool For Cats 10 questions
Easy, 10 Qns, workisboring, Jun 18 17

Starting with a synonym for "cool", you can change a bunch of letters to progress to a name of a cat breed.
Easy
workisboring gold member
Jun 18 17
1797 plays
204.
trivia quiz  Add "H" in Second Place 10 questions
Easy, 10 Qns, jondalah, Feb 17 09

Take a four letter word and insert an "H" after the first letter to make a new word. For example; "third elm" becomes "tree three". You need to write BOTH words in the answer. The four letter word will always come first.
Easy
jondalah
Feb 17 09
672 plays
205.
trivia quiz  Eye of the Storm 10 questions
Very Easy, 10 Qns, workisboring, Mar 25 18

For this letter quiz, please start with a body part found in the face. Change a letter in each word to eventually find the name of a dangerous storm occurring in the United States.
Very Easy
workisboring gold member
Mar 25 18
1113 plays
206.
trivia quiz  Start With "S" : Part I 10 questions
Easy, 10 Qns, lowtechmaster, Feb 22 17

Start with the letter "S"; add it at the beginning of the word suggested by the clue to form a new word. Example: S + peruke = drink from a jug. [S + wig = Swig.]
Easy
lowtechmaster gold member
Feb 22 17
681 plays
207.
trivia quiz  S changes the Word 10 questions
Average, 10 Qns, shawn888, May 06 04

The first clue describes a word, which, when S is added as a prefix changes to a word meaning the second clue. It is like: first clue + S (as a prefix) = second clue.The questions progress in difficulty.
Average
shawn888
May 06 04
3615 plays
208.
trivia quiz  More Change a Letter Idioms 10 questions
Average, 10 Qns, jondalah, Apr 02 09

These idioms are not quite right. Change one letter of each word to find the correct saying. Do not use any punctuation. Example in first clue.
Average
jondalah
Apr 02 09
561 plays
209.
trivia quiz  Eliminated Letters 2 10 questions
Easy, 10 Qns, lout62001, Aug 18 19

The answer for each question is the eliminated letter from the clue given. The last question can be solved using the dropped letters from the first nine questions without changing the order. Good luck!
Easy
lout62001 gold member
Aug 18 19
528 plays
210.
trivia quiz  Lose Letters to Make a Word 5 15 questions
Average, 15 Qns, ferfer72, Dec 16 07

This quiz was designed to be a little more difficult than quizzes 1-4 in this series. The answer to each question is a single letter. The answer to the question 15 is a combination of the previous fourteen single-letter answers.
Average
ferfer72
Dec 16 07
2307 plays
This is category 5391
Last Updated Nov 09 19 5:45 AM
cool = highest rated quizzes new quizzes = added recently fun quizzes = has extra info for each qn
editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education page.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia.