* Join FunTrivia for Free - Stuck at home?! Join us for community, games, fun, learning, and team play!
Letter Quizzes Quizzes, Trivia and Puzzles
Letter Quizzes Quizzes, Trivia

Letter Quizzes Trivia and Quizzes

Listing Page 4 of 13
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers
  6. »
  7. Word Play Trivia


Search
Fun Trivia
All of the answers involve letters being added, dropped or changed.   

There are 365 quizzes and 4,025 trivia questions in this category.
Teachers / Parents: Visit our Education Page for details about how FunTrivia can help students learn during the pandemic. Resources for home schooling and online schools.
91.
trivia quiz  The Dropped Letters are the Answer #16 10 questions
Easy, 10 Qns, FussBudget, Jun 30 12

The answer to each question is a single letter - it is derived from the clue. The answer to the tenth question is a combination of the previous nine answers. IMPORTANT: The answers for questions 1 to 9 are single letters only.
Easy
FussBudget
Jun 30 12
1263 plays
92.
trivia quiz  Inquizition's Double Trouble 20 questions
Average, 20 Qns, Inquizition, Dec 20 02

All the following words have the same two letters in alphabetical sequence. For example: a fruit (pp)(5 letters). The answer is 'apple'. Good luck and have fun.
Average
Inquizition
Dec 20 02
3498 plays
93.
trivia quiz  The Added Letters are the Key 10 questions
Very Easy, 10 Qns, stedman, Mar 19 15

I will give you a word, and you need to work out what letter needs to be added to make a new word. The last question invites you to use the added letters to make a final nine-letter word. Have fun!
Very Easy
stedman editor
Mar 19 15
612 plays
94.
trivia quiz  Gimme An "S " Part II 10 questions
Tough, 10 Qns, richicago, Jan 11 08

Each of the following entries involves a word that changes meaning when the letter "S" is placed in front of it. I will give you a clue for each word and each answer will be those two words separated by the word "And". Now, go ahead and give me an "S".
Tough
richicago
Jan 11 08
1818 plays
95.
trivia quiz  If I'd have known I was coming! 10 questions
Average, 10 Qns, gentlegiant17, Jul 19 10

An innocent word daydreams happily. Suddenly, the letter I barges in and sits next to it. The startled word gasps "If I'd have known I was coming!". The I squeezes in a "huh?!", but it's too late - a new word is formed.
Average
gentlegiant17
Jul 19 10
468 plays
96.
trivia quiz  Zbeck's Add NM for New Mexico 10 questions
Easy, 10 Qns, Zbeckabee, May 03 09

NM for New Mexico! All of the following answers contain the letters NM in that order. Take the first clue(s), add to the letters NM and anagram to get the final answer. Remember: NM will be in that order. An example is provided.
Easy
Zbeckabee
May 03 09
399 plays
97.
trivia quiz  D Letter of Choice! 15 questions
Difficult, 15 Qns, sharkbytes, Aug 10 02

The only consonant you need in these answers is the letter D. Should be enough clues that you can find the answers even if you don't know the words. If you like this, see the rest of my alphabet quizzes.
Difficult
sharkbytes
Aug 10 02
3099 plays
98.
trivia quiz  The Letters Spell the Answer 10 questions
Average, 10 Qns, salami_swami, Feb 04 15

The first nine questions have a single letter as an answer. Two clues are given, and the letter removed to make the second word is the answer. Example in the first question.
Average
salami_swami gold member
Feb 04 15
231 plays
99.
trivia quiz  Change A Letter Or Two -- #2 20 questions
Average, 20 Qns, Zbeckabee, Jun 06 09

On this quiz, you'll take the first answer and add, subtract or change a letter or two, from somewhere in the word, to get the second answer. Enter both answers in the order they are given. An example is provided.
Average
Zbeckabee
Jun 06 09
558 plays
100.
trivia quiz  Word Melt Special - Transport 15 questions
Easy, 15 Qns, eburge, Aug 28 11

Welcome to the first Word Melt special. Starting with one mode of transport, change one letter at a time to fit the given clues until you reach the second mode of transport. Good luck!
Easy
eburge editor
Aug 28 11
915 plays
101.
trivia quiz  Final Letter - P 10 questions
Average, 10 Qns, minch, Mar 04 07

Start with a three or four letter word, add P to the end to make another word. The answer is a two word phrase. Example - hold on shell fish = clamp clam. Note that the words may not be in the order of the definition. Look at the hint.
Average
minch gold member
Mar 04 07
2025 plays
102.
trivia quiz  Welcome to the Burlesque! 10 questions
Average, 10 Qns, eburge, Feb 10 11

In this quiz, all you need to do is 'strip away' one letter from the given word to fit the clue. This removed letter goes in the answer box. Good luck!
Average
eburge editor
Feb 10 11
660 plays
103.
trivia quiz  Reinventing the Wheel 10 questions
Easy, 10 Qns, CmdrK, Sep 14 15

In this quiz we'll start with a five letter word related to wheel, change a letter and maybe rearrange each time, and when we're done we'll have a brand new set of tires.
Easy
CmdrK gold member
Sep 14 15
387 plays
104.
trivia quiz  Play on Words 8 10 questions
Very Easy, 10 Qns, zh1322, Oct 29 06

Here is an example of this quiz: B + Depressed or dejected = Blow ---Enjoy!
Very Easy
zh1322 gold member
Oct 29 06
3387 plays
105.
trivia quiz  The Dropped Letters are the Answer #15 10 questions
Very Easy, 10 Qns, FussBudget, Jun 01 12

The answer to each question is a single letter - it is derived from the clue. The answer to the tenth question is a combination of the previous nine answers. IMPORTANT: The answers for questions 1 to 9 are single letters only.
Very Easy
FussBudget
Jun 01 12
1143 plays
106.
trivia quiz  P Plus 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 25 17

Add the letter 'P' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: P + unwell = Medicinal tablet. Solution: P + ill = Pill. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Feb 25 17
471 plays
107.
trivia quiz  Making a Ring Out of Gold 10 questions
Very Easy, 10 Qns, LadyNym, Dec 13 17

Inspired by Kyleisalive's Christmas 2017 challenge, here's my first Brain Teasers quiz - in which you will be able to turn GOLD into a RING by changing one letter at a time.
Very Easy
LadyNym gold member
Dec 13 17
492 plays
108.
trivia quiz  Just Your Plain Old Adventure 10 questions
Easy, 10 Qns, WesleyCrusher, Oct 04 18

You're about to embark on a quest to change PLAIN into something more exciting and flavorful, one letter at a time. No rearranging of letters is needed, thus from PLAIN you might get to PLAID, but not to APING.
Easy
WesleyCrusher editor
Oct 04 18
438 plays
109.
trivia quiz  Change A Letter Or Two -- #1 15 questions
Difficult, 15 Qns, Zbeckabee, May 30 09

On this quiz, you'll take the first answer and add, subtract or change a letter or two, from somewhere in the word, to get the second answer. Enter both answers in the order they are given. An example is provided.
Difficult
Zbeckabee
May 30 09
483 plays
110.
trivia quiz  Yoshimitzu's Ladder [ 1 ] 25 questions
Very Easy, 25 Qns, Yoshimitzu, Dec 04 10

Can you descend the word ladder changing one only letter at a time? Do not rearrange the letters for each stage. eg. GOOD, GOLD, FOLD, FORD, FORK etc.
Very Easy
Yoshimitzu
Dec 04 10
789 plays
111.
trivia quiz  One Letter Words 15 questions
Tough, 15 Qns, crisw, Jun 16 00

This is a quiz of words that have the sound of a letter. For example, 'Part of the body that you see with'= i. Write only the letter, not the whole word!
Tough
crisw gold member
Jun 16 00
7569 plays
112.
trivia quiz  Plus E 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, May 25 17

Add the letter 'e' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Not bright + e = Ten cents. Solution: Dim + e = Dime. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
May 25 17
537 plays
113.
trivia quiz  Plus D 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, May 20 17

Add the letter 'd' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Wild pig + d = Sheet of wood. Solution: Boar + d = Board. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
May 20 17
630 plays
114.
trivia quiz  Plus F or I 10 questions
Easy, 10 Qns, ClarkyB, Jun 18 17

Add the letter 'f' or 'i' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: Up until now + i = Abominable snowman. Solution: Yet + i = Yeti. Enter your answer as the new word.
Easy
ClarkyB
Jun 18 17
615 plays
115.
trivia quiz  Plus L 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Sep 01 17

Add the letter 'l' to the end of the word the clue indicates to create a new word. For example: In what way + l = Wolf wail. Solution: How + l = Howl. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Sep 01 17
582 plays
116.
trivia quiz  W Plus 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Apr 01 17

Add the letter 'W' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: W + chicken = At what time? Solution: W + hen = When. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Apr 01 17
600 plays
117.
trivia quiz  G Plus 10 questions
Very Easy, 10 Qns, ClarkyB, Feb 01 17

Add the letter 'G' to the beginning of the word the clue indicates to create a new word. For example: G + possess = Robe. Solution: G + own = Gown. Enter your answer as the new word.
Very Easy
ClarkyB
Feb 01 17
759 plays
118.
trivia quiz  Smack Dab in the Middle 2 25 questions
Tough, 25 Qns, geniusonwheels, May 08 08

If you take the first and last letter off of a word, sometimes you get a new word. How many can you identify? More in first question.
Tough
geniusonwheels
May 08 08
318 plays
119.
trivia quiz  Just Add P - Word Game 10 questions
Average, 10 Qns, nooxyjen, Jun 18 07

You will get two clues. You must then write in two words. The second one will have a "P" added to front of the word. More info in first question.
Average
nooxyjen
Jun 18 07
1944 plays
120.
trivia quiz  Double a Letter 10 questions
Average, 10 Qns, jondalah, Jan 12 10

Find a word that can mean the first definition. Doubling one of its letters will make a word that corresponds to the second definition. Example in first question.
Average
jondalah
Jan 12 10
1674 plays
This is category 5391
Last Updated Jul 11 20 5:45 AM
cool = highest rated quizzes new quizzes = added recently fun quizzes = has extra info for each qn
editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education page.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia.