Quiz about Keeshond
Quiz about Keeshond

Keeshond Trivia Quiz


Not many people have heard of the Keeshond breed, but for those who have or even have one themselves, I created this quiz just for you! Don't you feel special?

A multiple-choice quiz by rayewolf. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
rayewolf
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,110
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1789
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Keeshond breed originated in what area? Hint

Germany
Holland
Switzerland
Norway

2. Keeshonden were originally used for what purpose? Hint

They were used as barge dogs.
They were used as guard dogs.
They were used for hunting game.
They were used just as companions.

3. What coloring is not a characteristic of the Keeshond breed? Hint

Black
Red
Grey
White

4. Like the Husky, Keeshonds have the ability to do what? Hint

Survive for weeks without water
Fly
Curl their tail onto their back
Walk on water

5. Keeshonds are prone to which of the following diseases? Hint

Heart disease
Lung Cancer
Hyperparathyroidism
Pneumonia

6. During the 17th and 18th centuries, the Keeshond was known as what in France? Hint

Chiens Loup
Wolfspitzen
Lupini
Keeshonden

7. In what year was The Keeshond Club of America formed? Hint

1935
1924
1903
1948

8. The Keeshond is also closely related to what breed? Hint

Norwegian Elkhound
All listed
Samoyed
Spitz

9. The Keeshond has earned a certain nickname. What is it? Hint

The Smiling Dutchman
The Sweetest Dutchman
The Flying Dutchman
The Noblest Dutchman

10. How tall is the average Keeshond? Hint

24"
14"
18"
9"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Keeshond breed originated in what area?

Answer: Holland

2. Keeshonden were originally used for what purpose?

Answer: They were used as barge dogs.

Though they also make great guard dogs and companions, Keeshonden were originally used as barge dogs.
3. What coloring is not a characteristic of the Keeshond breed?

Answer: Red

Most Keeshonds have a mixture of white, grey, black, and silverish colored fur.
4. Like the Husky, Keeshonds have the ability to do what?

Answer: Curl their tail onto their back

5. Keeshonds are prone to which of the following diseases?

Answer: Hyperparathyroidism

6. During the 17th and 18th centuries, the Keeshond was known as what in France?

Answer: Chiens Loup

In Italy they were known as Lupini, in Germany as Wolfspitzen, and in Holland as Keeshonden.
7. In what year was The Keeshond Club of America formed?

Answer: 1935

8. The Keeshond is also closely related to what breed?

Answer: All listed

9. The Keeshond has earned a certain nickname. What is it?

Answer: The Smiling Dutchman

Anyone who has ever come in contact with a Keeshond, should know of that famous Keeshond grin.
10. How tall is the average Keeshond?

Answer: 18"

Males are generally 18' tall at the shoulder and females are usually 17' tall at the shoulder.
Source: Author rayewolf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 12 2023 : colbymanram: 6/10
Dec 29 2022 : Guest 200: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Puggles Average
2. All about Siberian Huskies Average
3. Poodles Average
4. Robust Rotties Average
5. Boxers Tough
6. English Bulldogs Tough
7. A Few Facts about the Beautiful Samoyed Average
8. The American Boxer Average
9. The Best of: Akitas Average
10. The Versatile Poodle Average
11. Dobermans Average
12. The Primitive Spitz Average

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us