Quiz about Last  Words Of Famous Figures
Quiz about Last  Words Of Famous Figures

Last Words Of Famous Figures Trivia Quiz


Can you guess the dying words of these famous figures?

A multiple-choice quiz by wiseye. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Last Words & Epitaphs

Author
wiseye
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
961
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Josephine ..." Hint

Cicero
King Charlemagne
William the Conqueror
Napoleon Bonaparte

2. "It's beautiful over there ..." Hint

Benjamin Franklin
Albert Einstein
Albert Schweitzer
Thomas Edison

3. "I'm bored with it all ..." Hint

James Dean
Errol Flynn
Winston Churchill
Walt Disney

4. "I see black light." Hint

William Shakespeare
Victor Hugo
Oscar Wilde
Woodrow Wilson

5. "Father, into thy hands I commend my spirit." Hint

Lenin
Timothy Leary
Jesus Christ
Martin Luther King

6. "The earth is suffocating, swear to make them cut me open, so that I won't be buried alive." Hint

Frederic Chopin
Wolfgang Amadeus Mozart
Johannes Brahmes
Robert Schumann

7. "I am ready." Hint

Woodrow Wilson
George Washington
Theodore Roosevelt
Abraham Lincoln

8. "I have offended God and mankind because my work did not reach the quality it should have."
Hint

Leonardo da Vinci
Wassily Kandinsky
Claude Monet
Pablo Picasso

9. "I knew it. I knew it. Born in a hotel room--and God damn it--died in a hotel room." Hint

Edgar Allan Poe
George Bernard Shaw
Oscar Wilde
Eugene O'Neill

10. "Friends applaud, the comedy is finished." Hint

Houdini
J.R.R Tolkien
Ludwig Van Beethoven
Charlie Chaplin


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Josephine ..."

Answer: Napoleon Bonaparte

Josephine Beauharnais is the full name of his wife. According to myth, he wrote 75000 letters throughout his life, most of them dedicated to her so it's hardly surprising that his last words were his wife's name.
2. "It's beautiful over there ..."

Answer: Thomas Edison

On 21 October 1931, three days after his death, electric lights throughout United States were dimmed for a minute, it was done to pay tribute to the inventor of lightbulbs.
3. "I'm bored with it all ..."

Answer: Winston Churchill

He suffered from a stroke, went into a coma and died nine days later on the 70th anniversary of his father's death on 24th January 1965.
4. "I see black light."

Answer: Victor Hugo

He always wanted his funeral to be simple but over 3 million people followed his funeral procession to the Pantheon in France.
5. "Father, into thy hands I commend my spirit."

Answer: Jesus Christ

See Luke 23:46.
6. "The earth is suffocating, swear to make them cut me open, so that I won't be buried alive."

Answer: Frederic Chopin

On October 1849, Franz Liszt dedicated one of his pieces that he composed to Chopin. The famous piece is called 'Funerailles' meaning 'Burial' in English.
7. "I am ready."

Answer: Woodrow Wilson

He held on to his wife's hand (Edith Wilson) as he passed away.
8. "I have offended God and mankind because my work did not reach the quality it should have."

Answer: Leonardo da Vinci

What a humble man! After his death, all his portfolios and belongings were passed on to Francesco Melzi, who was his student. Those portfolios were exhibited for the first time after his death.
9. "I knew it. I knew it. Born in a hotel room--and God damn it--died in a hotel room."

Answer: Eugene O'Neill

He spent most of his childhood years in hotels because of his father's profession and died in a Boston hotel with only a doctor, a nurse and his wife by his side.
10. "Friends applaud, the comedy is finished."

Answer: Ludwig Van Beethoven

Ironically, Beethoven created most of his masterpieces (Hammerklavier and Ninth Symphony) after he was deaf and just before he died. Ten thousand people attended his funeral in Vienna which was unprecedented in those days for a composer.
Source: Author wiseye

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us