Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Words with the Word "Wind" in Them

Created by shuehorn

Fun Trivia : Quizzes : Words Within Words
Words with the Word Wind in Them game quiz
"The Four Winds (shuehorn, Lones78, zorba_scank and JanIQ) are happily in the Fifth Leg of the first Amazing Fun Trivia Race! Please join us as we try to find words containing the word "wind"."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. This six-letter word containing the word WIND denotes something in a house or other building that allows us to see outside without being exposed to the elements. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (6 letters, singular))


2. This seven-letter word containing the word WIND has a literal and figurative meaning. Literally, it is part of a musical instrument popular in Scotland, and is the part that makes music when squeezed. Figuratively, it is also used as an insult for a long-winded, boring person who speaks and speaks and speaks and speaks. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (seven letters, singular))


3. This eight-letter word containing WIND is a symbol of Holland, Don Quixote and green energy. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (eight letters, singular))


4. This eight-letter word containing WIND is a positional word. You may not care where you are in relation to the wind until something with a horrible smell makes you take note. Where are you if you smell something horrible?
    Answer: (One word (eight letters))


5. This eight-letter word containing WIND refers to a person who is dishonest and a cheat. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (eight letters, singular))


6. There is a group or class of musical instruments that contain the word WIND and are often part of an orchestra. What nine-letter plural word am I thinking of?
    Answer: (One word (nine letters, plural))


7. There is a six-letter word containing WIND that means relax after a period of tension or stress. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (six letters))


8. This seven-letter word containing WIND means diminish, wane, decrease, lessen, decline or fall off. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (seven letters))


9. This nine-letter word containing WIND means to be disorderly or in disarray because of the action of the wind. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (nine-letters, think of what a broom does))


10. This six-letter word containing WIND is what you do to an audio or video recording when you want to see or hear a portion of it one more time. What word am I thinking of?
    Answer: (One word (six letters))


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Jun 28 12