Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Old Mac Donald Had an Impossible Farm

Created by JanIQ

Fun Trivia : Quizzes : Numbers and Patterns
Old Mac Donald Had an Impossible Farm game quiz
"Take out pen and paper, for you'll need it to solve this quiz! Write down the alphabet with its corresponding number: A=1, B=2, ... Y=25, Z=26. Now I've multiplied the numbers of the letters in every word. Can you find an animal in each question?"

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
"Old Mac Donald Had A Farm" would translate in these brain breaking techniques to 720 - 39 - 40320 - 32 - 1 - 1404. You can try and calculate this out. The next line is quite simple: "E I E I O" would spell "5 - 9 - 5 - 9 - 15".
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
Let's start with a two letter word. Which animal has as product 360?
    Answer: (One Word - Two Letters - Male Animal)


2. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
Now we have a three letter word. Which animal has a product of 60 according to brain breaking techniques? Remember A=1, so this letter can pop up in every answer.
    Answer: (One Word - Three Letters - Carnivorous Animal )


3. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
Which animal gives a brain breaking product of 361? Be patient.
    Answer: (One Word - Three Letters - Herbivorous Animal)


4. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
A carnivorous animal has the product 420. Which animal are we looking for?
    Answer: (One Word - Three Letters - Carnivorous Animal )


5. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
A less common word for a traditional farm animal has three letters and the product 560 (while the common name for this animal has seven letters and a product of 498,960). Can you decipher the number 560?
    Answer: (One Word - Three Letters - Egg layer)


6. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable.
Which animal has the brain breaking product of 1008?
    Answer: (One Word - Three Letters - Omnivorous Animal .)


7. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable. After finding the vowel, concentrate on the largest prime divisor you've found.
We continue with a four letter word for a young animal. Which animal has a brain breaking product of 312?
    Answer: (One Word - Four Letters - Young Herbivorous Animal)


8. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable. After finding the vowel, concentrate on the largest prime divisor you've found.
Which farm animal has a brain breaking product of 2100? In this particular case, we're looking for an animal with two vowels and two consonants.
    Answer: (One Word - Four Letters - Herbivorous Animal )


9. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable. After finding the vowel, concentrate on the largest prime divisor you've found.
Do you feel lucky? Try then and unravel 2772 into a farm animal.
    Answer: (One Word - Four Letters - One Vowel)


10. I've replaced the letters in the alphabet with their respective numbers, and then multiplied these numbers. Decipher the product.
Take into account that every correct answer will contain at least one vowel and at least one consonant. You'll have to break down the product in factors, and then try and find the respective letters. Start out by finding the vowel(s), that makes things a bit manageable. After finding the vowel, concentrate on the largest prime divisor you've found.
The last animal we're looking for is quite challenging. Let's search for an animal with FIVE letters, and a product of 1872. You might think otherwise, but there are farms (even in the UK) on which these animals live. Which animal are we looking for?
    Answer: (One Word - Five Letters - The Same Vowel Twice)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Jun 30 13