Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Flower Is the Answer

Created by kabdanis

Fun Trivia : Quizzes : Thematic 25 Questions
Flower Is the Answer game quiz
"For each question the answer is the name of a flower. No flower appears twice."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. What was the name of the 1974 Portuguese revolution initiated by captains who were against Salazar and his system? (It ended a period of almost 50 years of dictatorship.)
    Lilac
    Rose
    Carnation
    Marigold


2. Complete the name of the 1990 sensual movie with Jacqueline Bisset, Mickey Rourke and Carre Otis: Wild ________.
    Chrysanthemum
    Pansy
    Orchid
    Peony


3. In May 2002, Princess Margriet of Holland came to Canada and as a gift, our "original country" offered her a sculpture representing 50 what?
    Answer: (One Word (plural))


4. Which of the PowerPuff Girls dresses in green, is somewhat of a tomboy, and has beaten Mojo Jojo numerous times?
    Answer: (One Word)


5. In Greek mythology, what is the name of the youngster who fell in love with his image? (One of the most renowned paintings of Salvador Dali represents his metamorphosis.)
    Answer: (One Word)


6. This is the name of an alcoholic rock star played by Bette Midler in a 1979 movie; it is also the name of the lead female character in the blockbuster movie "Titanic".
    Answer: (One Word)


7. What is represented four times on the Province of Quebec's flag? (It is also the symbol of monarchy in France.)
    lily
    forget-me-not
    hyacinth
    daffodil


8. In "The Sound of Music", what is the name of the song that is a hymn to Austria, the Von Trapp family's homeland?
    Lavender
    Lily
    Edelweiss
    Violet


9. What Van Gogh painting, which was purchased with 40 million US dollars by a Japanese insurance company, is suspected to be a fake?
    Irises
    Sunflowers
    Belladonnas
    Bellflowers


10. What cocktail is made with Champagne and orange juice?
    Azalea
    Begonia
    Mimosa
    Dahlia


11. What suffix meaning inferior or fake can be put after "critic" or "medic"?
    Answer: (One Word (singular))


12. Her last name is Venable. She goes insane in a play from Tennessee Williams named "Suddenly, Last Summer". In cinema, her character was played by Katharine Hepburn.
    Daisy
    Rose
    Violet
    Lily


13. What is worn especially for Remembrance Day? (It was chosen because it is the only flower that can revive in a battlefield covered by gunpowder.)
    camellia
    poppy
    chrysanthemum
    primrose


14. In an Alexandre Dumas play, the principal character, Marguerite, only likes this flower; that's why she is called: "The Lady of the ____________".
    Camellias
    Pimpernels
    Petunias
    Tulips


15. The name for the middle and largest part of the sternum is also the name of what flower?
    hibiscus
    dandelion
    poppy
    gladiolus


16. Who is Betty's nemesis in the Archie comics? (This is also the name of a bullfighting move.)
    Answer: (One Word)


17. What is the screen name (her real name is Anne Bourguignon) of the French actress who played in a lot of movies, including "Ma femme s'appelle reviens", "Le quart d'heure américain", "Le père Noel est une ordure" and "Le grand chemin"?
    Dahlia
    Amaryllis
    Anemone
    Gentian


18. This is the name of the Goo Goo Dolls song beginning with: "And I'd give up forever to touch you". This is also the name of the more interesting song by The Breeders beginning with: "Four hours in the pot, one hour out, It grows and I sleep standing up".
    Daisy
    Iris
    Lilac
    Forget-me-not


19. This novel is the correspondence between Henrietta and Felix. Honoré de Balzac wrote it in 1835.
    Anemone
    Marguerite
    Peonies
    Lily of the Valley


20. In the far west, a new town was built, and life was peaceful with Lucky Luke as the sheriff. Then the Dalton brothers come to town and break up the pacific atmosphere. What is the name of this place? (___________ Town).
    Answer: (One Word (singular))


21. What is the name of the Roman emperor who reigned from 253 to 260? (His most memorable accomplishment was the cruel persecution of Christians!)
    Saponin
    Narcissus
    Valerian
    Hyacinth


22. Although it is seriously lacking in literary quality and historical exactness, "The Scarlet ___________" book series by the Baroness of Orczy, has certainly opened the way for the swashbuckling genre, e.g. Zorro. Fill in the blank.
    Poppy
    Amaranth
    Pimpernel
    Iris


23. In which town would you find Southern Arkansas University?
    Magnolia
    Begonia
    Speedwell
    Vervain


24. The authors of "The Heptameron", "Memoirs of Hadrian" and "The Lover" all shared this first name.
    Answer: (One Word)


25. In an episode of "The Simpsons", the exhausted Marge hires a nanny named Shary Bobbins. What is the name of the first applicant to the job, who was chased out by Homer? (Mrs. __________)
    Periwinkle
    Dandelion
    Rose
    Buttercup


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Apr 11 14