Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

"Blackadder" - Who Played Whom?

Created by Finduskeepus

Fun Trivia : Quizzes : Blackadder
Blackadder  Who Played Whom game quiz
"Any "Blackadder" fan is familiar with the various incarnations of Edmund, Baldrick and the other regulars. But can you pick these other recurring faces that have made their mark at various times throughout the series' bloodstained history?"

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. Rowan Atkinson, of course, has played our magnificent hero in all four of his incarnations. In which series did Edmund have a beard?
    Blackadder Goes Forth
    Blackadder the Third
    Blackadder II
    The Black Adder


2. On a related note, in which series did Baldrick, played by Tony Robinson, have long hair?
    Blackadder II
    Blackadder Goes Forth
    Blackadder the Third
    The Black Adder


3. Tim McInnerny played Lord Percy Percy in "The Black Adder" and "Blackadder II". He went on to play Captain Kevin Darling in "Blackadder Goes Forth", seemingly giving the third series a miss. Or did he? Which character did McInnerny play in a single episode of "Blackadder the Third"?
    Answer: (Three Words - first word "The")


4. Hugh Laurie played the Prince Regent in "Blackadder the Third" and Lieutenant George in "Blackadder Goes Forth". Which murdering fiend did he play in "Blackadder II"?
    Answer: (Two Words - first word is a title)


5. Stephen Fry played Lord Melchett in "Blackadder II", and his descendant General Melchett in "Blackadder Goes Forth". But whom did he play in a single episode of "Blackadder the Third"?
    Answer: (Four Words - first word "The")


6. Miranda Richardson played Queen Elizabeth I in "Blackadder II" (taking a somewhat different approach to the character from Cate Blanchett). In "Blackadder Goes Forth" she was nurse Mary Fletcher-Brown. What was the name of the highwayman that she played in "Blackadder the Third"?
    Answer: (Two Words - first word "The")


7. Bafta award-winning actress Miriam Margolyes played the Spanish Infanta in "The Black Adder". She returned as Queen Victoria in "Blackadder's Christmas Carol". But whom did she play in a single episode of "Blackadder II"?
    Answer: (Two Words)


8. Bill Wallis played Sir Justin de Boinod, a murderous, drunken knight, in "The Black Adder". He also played Brigadier Proudfoot-Smith, a German-accented ace British spy, in "Blackadder Goes Forth". Whom did he play in a single episode of "Blackadder II"?
    Answer: (Three words - second word "the")


9. Robbie Coltrane, of "Cracker" fame, played the Spirit of Christmas in "Blackadder's Christmas Carol". But whom did he play in a single episode of "Blackadder the Third"?
    Answer: (Two words - first and last name)


10. Rik Mayall played the modest and socially awkward Lord Flashheart in "Blackadder II" and "Blackadder Goes Forth". But whom did he play in a single episode of "The Black Adder"?
    Answer: (Two words)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Jun 28 12