Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Add and Drop a Letter Cascade

Created by Quiz_Beagle

Fun Trivia : Quizzes : Drop a Letter 15 Questions
Add and Drop a Letter Cascade game quiz
"This is my first attempt at an 'add and drop a letter' quiz. I hope you enjoy it. Start with a single letter, then add a letter and possibly anagram it. Then start taking letters off."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. In the Cockney alphabet, this is for horses, or, more accurately, 'orses.
    Answer: (One Letter. Think of the sound.)


2. The symbol called an asperand is this word.
    Answer: (One Word. You have this in your email address.)


3. Add a letter and anagram to make a Jolly Jack.
    Answer: (One Word of three letters)


4. Add a letter to get a heavenly body, the closest to us being about 92 million miles away.
    Answer: (One Word, four letters.)


5. Add a letter to get the place where, according to the rhyme, you met a man who wasn't there.
    Answer: (One word, five letters.)


6. Add a letter to get what 'Goodnight-Loving', 'Chisholm' and Santa Fe' are in the US.
    Answer: (One Word (Plural))


7. Add a letter to make a name for small crosswise ropes attached to the shrouds and forming the steps of a rope ladder.
    Answer: (One word. Plural.)


8. Add a letter to get the bird whose Latin name is Sturnus vulgaris.
    Answer: (One Word. Singular.)


9. Add a letter to get an adjective meaning something that causes a momentary shock.
    Answer: (One Word.)


10. Now, drop a letter and anagram to get a complimentary adjective about a story or tale.
    Answer: (One Word. Eight letters.)


11. Drop a letter to describe what Yorkshire terriers were originally bred to do.
    Answer: (One Word)


12. Drop a letter to get a name for someone serving in the Navy who is not an officer.
    Answer: (One Word)


13. Drop a letter and anagram to find the wrestling nickname of 7'4" Andre Rene Roussimoff. Andre the _____?
    Answer: (One Word)


14. Drop a letter and anagram to find the Folland aircraft designed by W.E.W. "Teddy" Petter, which was once flown by the Royal Air Force 'Red Arrows' display team.
    Answer: (One Word. Also an insect)


15. Drop a letter and anagram to get something that will ruin your picnic.
    Answer: (One Word. Two answers acceptable.)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Sep 04 14