Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

And the Title Is...

Created by fredsixties

Fun Trivia : Quizzes : Title Not In Lyrics
And the Title Is game quiz
"These are ten of the most popular songs from the 1960s and 1970s but you'd never know the title from the lyrics. Just tell me the names of the songs. There will be some clues. Do not use punctuation in any of the answers. Good luck."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. "Slow down, you move to fast, you got to make the morning last..." starts this catchy 1960s tune that was recorded both by Harper's Bizarre and Simon and Garfunkel. What's the title?
    Answer: (Four Words (including a number))


2. "In the event of something happening to me, there is something I would like you all to see, it's just a photograph of someone that I knew, have you seen my wife Mr. Jones?" A long opening lyric for this 1960s BeeGees hit song. Name it.
    Answer: ( Five Words ... The Big Apple)


3. "There's something happening here, what it is ain't exactly clear, there's a man with a gun over there, telling me I got to beware..." begins this 1967 tale by a band whose name is a combination of two U.S. northeastern cities. Name the song. (not the band)
    Answer: (Four Words (No punctuation))


4. "I can see there ain't no room for me, you're only holding out your heart in sympathy, if there's another man then girl I understand, go on and take his hand and don't you worry 'bout me..." so goes the first verse of this hit song by The Four Seasons in 1966. What did they title it?
    Answer: ( Two Words .. second word is a number)


5. The Toys had their biggest hit in 1965 with a song that began with the following lyrics. "How gentle is the rain, that falls softly on the meadow, birds high up in the trees serenade the flowers with their melodies..." What tune was this?
    Answer: (Three Words (no punctuation))


6. What song has this famous verse? "Christ you know it ain't easy, you know how hard it can be, the way things are going, they're going to crucify me..."
    Answer: (5 or 6 Words - No punctuation)


7. The song starts and you hear "It's getting to the point where I'm no fun anymore, I am sorry, sometimes it hurts so badly I cry out loud I am lonely, I am yours, you are mine, you are what you are...." and you think of Woodstock 1969. What song might this be?
    Answer: ( Four Words ... 'peepers')


8. In 1974 John Denver sang "You fill up my senses, like a night in the forest, like a mountain in springtime, like a walk in the rain...." but he never mentions who he is singing about. What tune is this?
    Answer: (Two Words (no punctuation))


9. The year 1969 saw man's first moon landing. David Bowie had a song on the charts which could have applied to that feat. What was the name of this unusual tune?
    Answer: ( Two Words ... Major Tom)


10. Probably the most famous of Freddy Mercury's hits, this song went to the top of the charts in two different decades as well as becoming part of a major scene in the motion picture titled "Wayne's World". What song is this, Queen's biggest hit?
    Answer: ( Two Words ... scaramouche)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Jun 28 12