Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Same Sound Words 2

Created by flem-ish

Fun Trivia : Quizzes : Homonyms and Homophones
Same Sound Words 2 game quiz
"Same sound, different orthography and different meaning is what is typical of the words asked for in this quiz. Blanks to be filled in. Number of letters given as a hint."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. Symbols are things that represent something else, e.g. the bald eagle representing U.S.A. - __________ are brass plates used as percussion instruments.

Fill in the homonym:
    Answer: (Seven letters.)


2. A prophet seldom makes any _________ by warning about catastrophes.

Fill in the homonym:
    Answer: (Six letters.)


3. The Bible says that those who lower themselves will be raised. - In World War II whole cities were _______.

Fill in the homonym:
    Answer: (Five letters. Past participle.)


4. To canvass is to solicit votes from the people in your constituency.- Most painters paint on __________ nowadays, but in the past wood and freshly built walls were used as well.

Fill in the homonym:
    Answer: (Six letters.)


5. A faun is a kind of rural deity with horns and a tail.- A __________ is a young deer.

Fill in the homonym:
    Answer: (Four letters)


6. A toxin is a poison of animal or vegetable origin.- A ______ is a bell rung as an alarm signal.

Fill in the homonym:
    Answer: (Six letters.)


7. To the Muslims a jinn is a kind of spirit with supernatural power over mankind. - _____ is a spirit distilled from grain and flavoured with juniper berries.

Fill in the homonym:
    Answer: (3 letters)


8. Soccer players must be good at feinting. - ________ was a popular habit among young ladies in the 19th century.

Fill in the homonym:
    Answer: (One Word)


9. Some people don't like to mix with the populace. - London is the most ___________ city in Europe.

Fill in the homonym:
    Answer: (Having a high number of inhabitants.)


10. If you organise a reception, you have to see there is enough room for the number of people you invite. - _____________ is a slightly archaic word for a cold in the head or catarrh, and for the mucous discharge an infection with such a cold causes.

Fill in the homonym:
    Answer: (Five letters.)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Jun 28 12