Register New Player - Log In
Welcome to our world of fun trivia quizzes and quiz games:     New Player quiz register Play Now! trivia game

Word Chains

Created by greybrow

Fun Trivia : Quizzes : Something in Common
Word Chains game quiz
"Here are 25 words with a twist. The last four letters of each word form the first four letters of the following word. Definitions are given for each word (British English spelling is used throughout)."

15 Points Per Correct Answer - No time limit  



1. Get ready
    Answer: (One Word, 7 letters)


2. Mother or father
    Answer: (One word, 6 letters)


3. Not owning; paying for accommodation by making regular payments to a landlord
    Answer: (One word, 7 letters)


4. Give a slight colour to
    Answer: (One Word, 5 letters)


5. To eat or swallow
    Answer: (One Word, 6 letters)


6. A non-verbal expression of feeling
    Answer: (One Word, 7 letters)


7. A container (for soup etc.)
    Answer: (One Word, 6 letters)


8. A repeat performance, or a re-staging of an historical event
    Answer: (One Word, 11 letters (or hyphenated 2-9, either is accepted))


9. An entertainer who "reads" minds
    Answer: (One Word, 9 letters)


10. Lacking in energy
    Answer: (One Word, 8 letters)


11. Reduces or diminishes
    Answer: (One Word, 7 letters)


12. Becoming aware of
    Answer: (One Word, 7 letters)


13. Producing words in a musical fashion (often accompanied by a tune)
    Answer: (One Word, 7 letters)


14. A number of cloth items with a check pattern
    Answer: (One Word, 8 letters)


15. A small mammal often kept as a pet
    Answer: (One Word, 7 letters)


16. Of much worth or British currency
    Answer: (One Word, 8 letters)


17. Relating to the study of languages
    Answer: (One Word, 10 letters)


18. A small freshwater fish
    Answer: (One Word, 11 letters)


19. Betting on a horse
    Answer: (One Word, 7 letters)


20. A brightly coloured bird often seen near water
    Answer: (One Word, 10 letters)


21. A Crown officer or lawman
    Answer: (One Word, 7 letters)


22. The rabble or hoi-polloi
    Answer: (One Word, 8 letters or 4-4 if hyphenated (either is acceptable))


23. Dissipated or tawdry
    Answer: (One Word, 7 letters)


24. Angling
    Answer: (One Word, 7 letters)


25. A movable joint used for hanging a door
    Answer: (One Word, 5 letters)


Copyright, FunTrivia.com. All Rights Reserved.
Legal / Conditions of Use
Compiled Dec 09 12