Main Index Quizzes, Trivia and Puzzles
Main Index Quizzes, Trivia

Individual Warrior Cats Trivia Questions and Answers

Fun Facts & Interesting Information
Search in topic:

1. Let's start off with a fairly straightforward one. What color is Whitestorm's fur?


Answer: White

Interesting Information:
His name is WHITEstorm, right? Whitestorm has white fur. His description is "thick-furred" and "snowy-white" in the books. Difficulty: Easy.

From Quiz: All About...Whitestorm!
 
Some incorrect choices:
Brown, Gray, Black

2. "I am half to five; One was a traitor that I killed. I had five kits But two are half to the other three. Who am I?"


Answer: Graystripe

Interesting Information:
All three of the other cats did not have kits. Graystripe, son of Willowpelt and Patchpelt, is half-brother to Darkstripe, Sorreltail, Rainwhisker, Sootfur, and Longtail because Willowpelt is the first four's mother and Patchpelt is Longtail's father. Graystripe killed Darkstripe, who betrayed ThunderClan to go help Tigerstar. Graystripe had two kits with Silverstream and three kits with Millie, and the two kits, Stormfur and Feathertail, are half-siblings to Blossomfall, Bumblestripe, and Briarlight. Difficulty: Hard.

From Quiz: Warrior Cats Riddles
 
Some incorrect choices:
Darkstripe, Sootfur, Rainwhisker

3. Where did Graypaw meet Rusty in "Into the Wild"?


Answer: Twolegplace

Interesting Information:
Rusty had a dream that he was stalking a mouse in the forest. Then he woke up, went outside, and wandered into the forest from the Twolegplace. There Rusty met Graypaw from ThunderClan, and they became friends. Difficulty: Average.

From Quiz: Graypaw From ThunderClan
 
Some incorrect choices:
Carrionplace, Shadowclan, Treecut place

4. What does Firestar look like?


Answer: flame colored pelt

Interesting Information:
What Firestar looks like was explained in the first book of the original series. It was also mentioned throughout the rest of the books. Difficulty: Easy.

From Quiz: How Well Do You Know Firestar?
 
Some incorrect choices:
tabby, gray, brown

5. Starting at the beginning: Who was the first cat Bluekit saw and described when she opened her eyes for the first time?


Answer: Poppydawn

Interesting Information:
Whether Bluekit first saw Poppydawn or not may be disputable, however she was the first cat that was described when she opened her eyes. Bluekit was curious as to where Poppydawn's kits would arrive from when Snowkit said they hadn't arrived. Difficulty: Hard.

From Quiz: A Life of a Survivor
 
Some incorrect choices:
Moonflower, Speckletail, Snowkit

6. In "Dark River", which cat does NOT know about Lionpaw meeting with Heatherpaw?


Answer: Breezepaw

Interesting Information:
Cinderpaw and Hollypaw found Lionpaw sneaking out of camp to meet Heatherpaw. Later, Heatherpaw found a network of tunnels underground which they used to start meeting again. Lionpaw mentions Heatherpaw when they are searching for the kits in front of Jaypaw. Breezepaw may have had his suspicions, but he never found out about their secret meetings. Difficulty: Hard.

From Quiz: Lionblaze the Mighty
 
Some incorrect choices:
Cinderpaw, Jaypaw, Hollypaw

7. Who does Firepaw love (like) when he first arrives at ThunderClan?


Answer: Spottedleaf

Interesting Information:
Spottedleaf was the pretty ThunderClan medicine cat when Firepaw arrived. She is a tortoiseshell with amber eyes, and many of the young ThunderClan toms liked her. Difficulty: Easy.

From Quiz: Rusty to Firestar: the Life of Fireheart!
 
Some incorrect choices:
Sandpaw, Brindleface, Bluestar

8. What does Tigerstar's pelt look like?


Answer: Brown tabby

Interesting Information:
He also has a lot of scars. Difficulty: Easy.

From Quiz: The Evil Tigerstar
 
Some incorrect choices:
Light gray, Golden, Pure white

9. When Fireheart was a kittypet, who was his plump, black and white friend?


Answer: Smudge

Interesting Information:
One of the first cats we are introduced to is Smudge. He plays with Rusty (Fireheart) every day and is very sombre when Rusty goes to live with ThunderClan. Difficulty: Easy.

From Quiz: All about Fireheart!
 
Some incorrect choices:
Henry, Coal, Stick

10. What color pelt did Birchfall have?


Answer: light brown tabby fur

Interesting Information:
Birchfall first appeared in "Midnight", the first book in "The New Prophecy" series. Whitewing had white fur and green eyes. Both cats were ThunderClan. Difficulty: Average.

From Quiz: "Warriors" Characters: Birchfall and Whitewing
 
Some incorrect choices:
light gray tabby fur, dark gray fur, brown and white fur

11. What was Thornclaw's appearance?


Answer: a golden brown tabby with amber eyes

Interesting Information:
Thornclaw was a member of ThunderClan. He also had broad shoulders. He first appeared in the first book, "Into the Wild", as a kit. Difficulty: Hard.

From Quiz: "Warriors" Characters: Thornclaw
 
Some incorrect choices:
a dark brown tabby with green eyes, dark grey with amber eyes, brown and white with green eyes

12. In which book do Jayfeather and his siblings first appear?


Answer: The Sight

Interesting Information:
This is the first book in the "Power of Three" series that stars the three siblings. Difficulty: Average.

From Quiz: The Three: Jayfeather, Lionblaze, and Hollyleaf

13. Who was Bluestar's first mentor?


Answer: Stonepelt

Interesting Information:
Although Sunfall did become Bluestar's mentor at one point, it was only after Stonepelt was her mentor. He probably would have remained her mentor, had he not been wounded badly in the Windclan raid, trying to destroy their medicine supplies. Pinestar didn't have an apprentice at all, and Tawnyspots wasn't her mentor either. Difficulty: Hard.

From Quiz: Bluestar
 
Some incorrect choices:
Sunfall, Pinestar, Tawnyspots

14. What Clan is Honeyfern in?


Answer: Thunderclan

Interesting Information:
Honeyfern's leader is Firestar. Difficulty: Easy.

From Quiz: Honeyfern
 
Some incorrect choices:
Shadowclan, Windclan, Riverclan

15. What are the pelts of Hollyleaf, Jayfeather, and Lionblaze?


Answer: Black, Gray, Golden

Interesting Information:
Lionblaze and Jayfeather are both tabbies. Hollyleaf is solid colored. Difficulty: Easy.

From Quiz: Hollyleaf, Jayfeather, and Lionblaze
 
Some incorrect choices:
Tortoiseshell, Gray, Golden, Silver, Blue-Gray, Golden, Brown, Blue, Black

16. Who is Sorreltail's mother?


Answer: Willowpelt

Interesting Information:
Willowpelt is a pale gray queen with blue eyes. Difficulty: Easy.

From Quiz: Sorreltail
 
Some incorrect choices:
Spottedleaf, Ferncloud, Goldenflower

17. Brambleclaw's half-sister is called...?


Answer: Mothwing

Interesting Information:
Mothwing is the daughter of Sasha and Tigerstar. Difficulty: Easy.

From Quiz: Brambleclaw
 
Some incorrect choices:
Mothflight, Mothfur, Mothheart

18. How many other apprentices were training at the same time as Stormfur?


Answer: 2

Interesting Information:
You can find out this information in the "Allegiances" section of "The Darkest Hour" under RiverClan. Difficulty: Hard.

From Quiz: Stormfur
 
Some incorrect choices:
6, 1, 3

19. Who are Rainwhisker, Sootfur, and Sorreltail's parents?


Answer: Willowpelt and Whitestorm

Interesting Information:
These kits were born in "Rising Storm". Difficulty: Easy.

From Quiz: Rainwhisker, Sorreltail, and Sootfur
 
Some incorrect choices:
Willowpelt and Patchpelt, Whitestorm and Brindleface, We don't know

20. Who was Feathertail's mother?


Answer: Silverstream

Interesting Information:
Silverstream was Feathertail's birth mother, but when she died giving birth to her kits Mosspelt of RiverClan raised them. Difficulty: Easy.

From Quiz: Feathertail
 
Some incorrect choices:
Mosspelt, Goldenflower, Dawncloud

21. What Clan is Mothwing in?


Answer: RiverClan

Interesting Information:
Mothwing is a rogue-born medicine cat. Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Mothwing
 
Some incorrect choices:
ThunderClan, ShadowClan, WindClan

22. Who are Tawnypelt's parents?


Answer: Goldenflower and Tigerstar

Interesting Information:
Tawnypelt's parents are Tigerstar and Goldenflower. She is born in 'Forest of Secrets'. Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Tawnypelt
 
Some incorrect choices:
Goldenflower and Thunderstar, Blackstar and Sasha, Tigerstar and Sasha

23. What Clan is Hawkfrost from?


Answer: RiverClan

Interesting Information:
You'd think he was evil enough for ShadowClan! His mother came to RiverClan before he was born, and he stayed when he was old enough. Difficulty: Easy.

From Quiz: Hawkfrost
 
Some incorrect choices:
ThunderClan, Wait, who is this Hawkfrost?, ShadowClan

24. What was Tigerstar's warrior name?


Answer: Tigerclaw

Interesting Information:
Yes, his warrior name was Tigerclaw. He was a dark brown tabby tom with amber eyes and unusually long front claws. He was the father of four kits and had two mates. Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Look out, it's...Tigerstar!
 
Some incorrect choices:
Tigerface, Tigerstripe, Tigerheart

25. Who is Brambleclaw's father?


Answer: Tigerstar

Interesting Information:
Brambleclaw's father was Tigerstar. Some cats still blame Brambleclaw for what Tigerstar did. Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Brambleclaw
 
Some incorrect choices:
Lionheart, Whitestorm, Redtail

26. Who is Sorreltail's mother?


Answer: Willowpelt

Interesting Information:
Willowpelt was the mother to Sorreltail, Rainwhisker, and Sootfur. Difficulty: Hard.

From Quiz: Sorreltail
 
Some incorrect choices:
Brindleface, Goldenflower, Frostfur

27. Where did Graystripe first meet Firestar?


Answer: Twolegplace

Interesting Information:
Firestar was a kittypet when Graystripe met him in the woods by Twolegplace. Firestar turned and stood to the attack that Graystripe planned. Difficulty: Easy.

From Quiz: Graystripe
 
Some incorrect choices:
Snakerocks, Sunningrocks, Fourtrees

28. Who is Firestar's sister?


Answer: Princess

Interesting Information:
Firestar's sister is a kittypet. Her name is Princess and she has had kits. Difficulty: Easy.

From Quiz: Firestar and Sandstorm

29. What color is Leafpool's sister's mate's apprentice's mother's fur?


Answer: Cream colored

Interesting Information:
Leafpool's sister is Squirrelflight, whose mate is Brambleclaw, whose apprentice is Berrypaw, whose mother is Daisy, whose fur is cream colored! Difficulty: Average.

From Quiz: Leafpool
 
Some incorrect choices:
Orange tabby, Tortoise shell, White

30. Who are Squirrelflight and Leafpool's parents?


Answer: Firestar and Sandstorm

Interesting Information:
Firestar and Sandstorm are their parents, they were born in "Firestar's Quest". Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Squirrelflight and Leafpool
 
Some incorrect choices:
Willowpelt and Whitestorm, We don't know, Brackenfur and Sorreltail

31. Who is Brightkit's mother?


Answer: Frostfur

Interesting Information:
It is Frostfur, the white queen. We don't know (at first) who the father is, but she does have other siblings. Difficulty: Hard.

From Quiz: Brightheart
 
Some incorrect choices:
Speckletail, Goldenflower, Brindleface

32. Who is Fernkit's mother?


Answer: Brindleface

Interesting Information:
It is Brindleface; the other queens have other kits. Goldenflower is Tigerclaw's mate, and has Bramblekit and Tawnykit, Willowpelt has Sorrelkit, Rainkit, and Sootkit. Speckletail has Snowkit. Difficulty: Average.

From Quiz: Ferncloud
 
Some incorrect choices:
Willowpelt, Speckletail, Goldenflower

33. Where was Sandpaw, when Firepaw first joined the clan?


Answer: Hunting

Interesting Information:
Sandpaw was hunting with Dustpaw, when Firepaw first joined the clan. The elders said they were turning into fine hunters. Difficulty: Hard.

From Quiz: Sandstorm
 
Some incorrect choices:
Sleeping, Eating, Guarding

34. Who are Hawkfrost's father and mother?


Answer: Tigerclaw and Sasha

Interesting Information:
He and his sister were Tigerclaw's second litter, not with Goldenflower but with Sasha - a rogue. Difficulty: Easy.

From Quiz: All about Hawkfrost
 
Some incorrect choices:
Tigerclaw and Goldenflower, Tigerclaw and Sara, Sasha and Tigerfur

35. Who is Cinderpelt's mother?


Answer: Frostfur

Interesting Information:
Cinderpelt is born in the first book, "Into the Wild", to Frostfur. Then they are stolen by Clawface later in the same book. Difficulty: Hard.

From Quiz: Cinderpelt
 
Some incorrect choices:
Brindleface, Goldenflower, Speckletail

36. Who was Brackenfur's(Brackenpaw's) mentor?


Answer: Graystripe

Interesting Information:
Brackenfur and Cinderpelt were apprentices at the same time in "Fire and Ice". Fireheart was Cinderpelt's mentor. Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Brackenfur and Sorreltail
 
Some incorrect choices:
Fireheart, Bluestar, Cinderpelt

37. Who is Graystripe's closest friend?


Answer: Fireheart

Interesting Information:
Graystripe was the first clan cat that Fireheart spoke to in the first book, "Into The Wild" Difficulty: Very Easy.

From Quiz: Graystripe Galore!
 
Some incorrect choices:
Tigerclaw, Sandstorm, Dustpelt

38. Who was the medicine cat that Cinderpelt said Leafpool might be as good as, with healing?


Answer: Spottedleaf

Interesting Information:
Cinderpelt told Leafpool that she might even be as good as Spottedleaf when she learns all she needs to know. Cloudspots was the first Thunderclan medicine cat. Difficulty: Hard.

From Quiz: Everyone Loves Leafpool
 
Some incorrect choices:
Yellowfang, Mothwing, Cloudspots

39. Who is Firestar's mother (as far as we know by the end of "Sunset")?


Answer: We still don't know

Interesting Information:
Princess is his sister, Cody is a kittypet Leafpool befriended, and Daisy is a horse-place cat. Later in the series, we learn that his mother is called Nutmeg, but we don't yet have that information by the end of "Sunset". Difficulty: Easy.

From Quiz: "Warriors":The Noble Firestar
 
Some incorrect choices:
Princess, Cody, Daisy

40. What was Bluestar's warrior name?


Answer: Bluefur

Interesting Information:
Before becoming a leader Bluestar's name was Bluefur. Difficulty: Easy.

From Quiz: Bluestar
 
Some incorrect choices:
Bluepelt, Bluetail, Blueclaw
Please remember to credit FunTrivia.com, add links on your website or newsletters, or otherwise spread the word about our website. Thank you very much, and we hope these questions have been useful!
Copyright FunTrivia.com. All Rights Reserved.


By accessing this site, you agree to our Conditions of Use / Privacy / Legal Policies
All content on this site is protected by international law.