FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 14
Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 14

FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 14 Quiz


A mix of 10 General Knowledge questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 10 Questions

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
414,042
Updated
Oct 04 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1424
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 166 (7/10), Guest 110 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Besides being a "famous market town in England", what else is a Chesterfield? Hint


Question 2 of 10
2. What do Thor, Harry Potter, and peroxide have in common? Hint


Question 3 of 10
3. What might you use a fidget spinner for? Hint


Question 4 of 10
4. Nylon is a synthetic fabric. In WW2 it meant a short supply of what? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these would you normally find in the kitchen? Hint


Question 6 of 10
6. Five of the six Nobel prizes are presented in Stockholm, Sweden. Which city awards the other? Hint


Question 7 of 10
7. In America it is Bigfoot, in Nepal the Yeti. What is it called in some parts of Russia? Hint


Question 8 of 10
8. Which mythological creature connects these: Jean Grey of X-Men, Fawkes of Harry Potter, and the Order, also of Harry Potter? Hint


Question 9 of 10
9. Reverend Kevin Faist of Canada set a record by pulling what heavy object over 100 feet? Hint


Question 10 of 10
10. Instead of the four elements (Fire, Water, Air and Earth), the Chinese use five. What are they? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 67: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 166: 7/10
Jul 17 2024 : Guest 110: 8/10
Jul 17 2024 : Guest 108: 10/10
Jul 15 2024 : Guest 47: 6/10
Jul 15 2024 : Guest 45: 9/10
Jul 12 2024 : Guest 216: 7/10
Jul 11 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 11 2024 : catbrain: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Besides being a "famous market town in England", what else is a Chesterfield?

Answer: couch

The first Chesterfield (couch in the USA) was commissioned by Philip Stanhope, the 4th Earl of Chesterfield (1694-1773). These beautiful Chesterfield pieces are still hand-made and sold today. They are English in origin.

Question by player piper421
2. What do Thor, Harry Potter, and peroxide have in common?

Answer: Lightning or lightening

Thor is the mythological Norse god of lightning. He uses his hammer to direct lightning bolts at his enemies. Harry Potter, the book character, is known for having a scar in the shape of a lightning bolt on his forehead. Peroxide can be used for lightening hair.

Question by player goobas
3. What might you use a fidget spinner for?

Answer: to decrease stress

The fidget spinner is a toy marketed as a tool to reduce stress and increase concentration. First introduced in the 1990s, they have recently seen a resurgence of popularity in 2017. Their popularity has led to the fidget spinner being banned by numerous schools in the US.

Question by player doubleoo
4. Nylon is a synthetic fabric. In WW2 it meant a short supply of what?

Answer: Stockings

Nylon was considered to be the wonder fabric, a synthetic version of silk. In WW2 silk or nylon stockings were considered a luxury and in short supply. Many women resorted to drawing the seam on their legs. Silk and nylon was needed for fabrics in the war more than for domestic uses.

Question by player ClaudiaCat
5. Which of these would you normally find in the kitchen?

Answer: Salamander

The original kitchen salamander was a long-handled iron disk which was heated and used to brown the top surface of foods such as crème brûlée without overcooking the interior. It was named after the mythical salamander, a creature that reputedly lived in fire.

Very high temperature grills powered by gas or electricity are now available to perform the same function, as well as searing and producing "chargrilled" markings. Many cooks now use a kitchen blowtorch instead of a salamander.

Question by player highfells
6. Five of the six Nobel prizes are presented in Stockholm, Sweden. Which city awards the other?

Answer: Oslo

The Nobel prizes for Chemistry, Physics, Medicine, Literature and Economics are presented in Stockholm. The Peace prize is presented in Oslo, Norway.

Question by player shuttlemania
7. In America it is Bigfoot, in Nepal the Yeti. What is it called in some parts of Russia?

Answer: Almasti

The legend of a big hairy creature that lives wild in the woods can be found in various parts of Russia, especially in little populated areas such as Siberia. Here it is known as Almasti. As with Yeti and Bigfoot no conclusive evidence has ever come to light.

Question by player Christinap
8. Which mythological creature connects these: Jean Grey of X-Men, Fawkes of Harry Potter, and the Order, also of Harry Potter?

Answer: Phoenix

A Phoenix is a bird that is consumed in flames and is reborn in cycles. Jean Grey of the "X-Men" franchise is called "The Phoenix," and Fawkes of "Harry Potter" is a literal phoenix. The Order of the Phoenix in "Harry Potter" is a group of anti-Voldemort fighters.

Question by player merylfederman
9. Reverend Kevin Faist of Canada set a record by pulling what heavy object over 100 feet?

Answer: Fire truck

He pulled a fire truck live on "Live with Regis & Kelly" in New York City in 2008. The fire truck weighed 126,200 pounds.

Question by player thaibob
10. Instead of the four elements (Fire, Water, Air and Earth), the Chinese use five. What are they?

Answer: Earth, Fire, Metal, Water and Wood

The elements are arranged in a cycle in which each feeds or creates the next: Wood fuels fire, fire produces earth (ash), earth's ores contain metal, metal holds water (as a chalice) and water lets wood grow.

Question by player WesleyCrusher
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us