FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Can you name the movie  Part I
Quiz about Can you name the movie  Part I

Can you name the movie? - Part I Quiz


This quiz asks you to match the memorable line on the left with the movie it came from on the right. The movies are from the 1930s (only 1), 1950s thru 2010s. Let's see if you are a real movie "buff".

A matching quiz by ncterp. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Quotes from Movies
  8. »
  9. Which Movie

Author
ncterp
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,938
Updated
Nov 01 26
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
62
Last 3 plays: BarbaraMcI (15/15), mlpitter (11/15), Guest 67 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "As God is my witness, I'll never be hungry again".  
  "The Blues Brothers" (1980)
2. "Are you crazy! The fall will probably kill ya".  
  "Scarface" (1983)
3. "Here's Johnny!"  
  "Dr. Strangelove or; How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" (1964)
4. "Life...uh...finds a way".  
  "Jurassic Park" (1993)
5. "Say hello to my little friend!"  
  "Psycho" (1960)
6. "She could be a farmer in those clothes".  
  "Clueless" (1995)
7. "We're on a mission from God".  
  "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969)
8. "Gentlemen, you can't fight here! This is the War Room".  
  "Castaway" (2000)
9. "Now there's a name to die for".  
  "Goodfellas" (1990)
10. "A boy's best friend is his mother".  
  "The Shining" (1980)
11. "I'm funny how? I mean, funny like I'm a clown? I amuse you?"  
  "The Hunger Games" (2012)
12. "Wilson"  
  "Jaws" (1975)
13. "What we've got here is a failure to communicate".  
  "Cool Hand Luke" (1967)
14. "I volunteer as a tribute".  
  "Gone with the Wind" (1939)
15. "You're gonna need a bigger boat".  
  "Die Another Day" (2002)





Select each answer

1. "As God is my witness, I'll never be hungry again".
2. "Are you crazy! The fall will probably kill ya".
3. "Here's Johnny!"
4. "Life...uh...finds a way".
5. "Say hello to my little friend!"
6. "She could be a farmer in those clothes".
7. "We're on a mission from God".
8. "Gentlemen, you can't fight here! This is the War Room".
9. "Now there's a name to die for".
10. "A boy's best friend is his mother".
11. "I'm funny how? I mean, funny like I'm a clown? I amuse you?"
12. "Wilson"
13. "What we've got here is a failure to communicate".
14. "I volunteer as a tribute".
15. "You're gonna need a bigger boat".

Most Recent Scores
Today : BarbaraMcI: 15/15
Today : mlpitter: 11/15
Today : Guest 67: 15/15
Today : Guest 107: 7/15
Today : Guest 207: 13/15
Today : Navybro1970: 15/15
Today : Guest 50: 15/15
Today : waldron: 15/15
Today : Guest 216: 11/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "As God is my witness, I'll never be hungry again".

Answer: "Gone with the Wind" (1939)

The line was uttered by Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) in "Gone With The Wind". While the Civil War was raging around her and her home was being destroyed, she vowed that she would "lie, cheat, steal or kill" before ever going hungry again.
2. "Are you crazy! The fall will probably kill ya".

Answer: "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969)

The quote is by Butch Cassidy (Paul Newman). While on the run from a relentless posse Butch and Sundance (Robert Redford) discuss jumping off a cliff into a river. Sundance is reluctant because he tells Butch that he can't swim. The quote is Butch's retort.
3. "Here's Johnny!"

Answer: "The Shining" (1980)

"The Shining" is based on a Stephen King novel about a caretaker (Jack Nicholson) who goes on a murderous rampage. The iconic line was not originally in the script, Nicholson improvised it right after he smashed a bathroom door with an axe.
4. "Life...uh...finds a way".

Answer: "Jurassic Park" (1993)

"Life...uh...finds a way" was said by Dr, Ian Malcolm (Jeff Goldblum) when he was told all the animals in Jurassic Park were female and yet the herd contained juveniles.
5. "Say hello to my little friend!"

Answer: "Scarface" (1983)

Tony Montana (Al Pacino), a drug kingpin says the immortal line while unleashing a hail of gunfire. Oliver Stone wrote the script while trying to kick his own cocaine habit.
6. "She could be a farmer in those clothes".

Answer: "Clueless" (1995)

This memorable line was said by Amber (Elisa Donovan), the mean girl at her high school. It was meant to insult the new girl, Tai (Brittany Murphy). The line inspired merchandise in the 90s.
7. "We're on a mission from God".

Answer: "The Blues Brothers" (1980)

Dan Aykroyd's character, Elwood Blues utters this phrase to explain why he and his brother Jake (John Belushi) are trying to raise money to save the orphanage where they were raised. Because of its amazing soundtrack this movie remains a fan favorite.
8. "Gentlemen, you can't fight here! This is the War Room".

Answer: "Dr. Strangelove or; How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" (1964)

Spoken by President Merkin Muffley (one of three roles played by Peter Sellers) as he berates two men fighting in the one room built for planning nuclear war. The film was released shortly after the Cuban Missile Crisis.
9. "Now there's a name to die for".

Answer: "Die Another Day" (2002)

James Bond (Pierce Brosnan) has been captured and imprisoned by North Korean forces. The quote is made by Bond with his classic British wit and dry sense of humor when he is introduced to an agent named Mr. Kil.
10. "A boy's best friend is his mother".

Answer: "Psycho" (1960)

Who can forget this statement from Norman Bates (Anthony Perkins), proprietor of the Bates Motel in Alfred Hitchcock's "Psycho". Janet Leigh's character stole $40,000, a tidy sum in 1960.
11. "I'm funny how? I mean, funny like I'm a clown? I amuse you?"

Answer: "Goodfellas" (1990)

The question is posed by Tommy DeVito (Joe Pesci) to Henry Hill (Ray Liotta). Tommy tries to make Henry think he's insulted when Henry says Tommy's funny. What makes the scene is that everybody knows that Tommy has a hair-trigger mentality.
12. "Wilson"

Answer: "Castaway" (2000)

"Castaway" tells the story of a FedEx executive, Chuck Noland (Tom Hanks) whose FedEx plane crashes in the Pacific Ocean. Noland reaches a small uninhabited island. As the debris from the crash begins to drift ashore Noland opens a box and finds a Wilson brand volleyball. He names the ball Wilson and treats it as if it were human. It becomes his lone companion.
13. "What we've got here is a failure to communicate".

Answer: "Cool Hand Luke" (1967)

This famous line wasn't said by the film's star, Paul Newman (Luke). It was instead said by Strother Martin, the Captain who runs the prison camp. The Captain is frustrated by Luke's refusal to stop trying to escape. His repeated refusal and repeated sadistic punishments showed the indominable spirit of humankind.
14. "I volunteer as a tribute".

Answer: "The Hunger Games" (2012)

The film's heroine, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) volunteers to replace her sister in the ruthless Hunger Games. It is a testament to her courage in the face of chilling circumstances.
15. "You're gonna need a bigger boat".

Answer: "Jaws" (1975)

According to one of the film's writers, Roy Scheider (Martin Brody) ad-libbed this famous line. The line was directed to his two companions aboard the Orca, the boat's captain Quint (Robert Shaw) and marine biologist Matt Hopper (Richard Dreyfuss). When Brady saw the size of the Great White Shark they were chasing he said, "You're gonna need a bigger boat".
Source: Author ncterp

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
11/1/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us