FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Gere Richard Quizzes, Trivia and Puzzles
Gere Richard Quizzes, Trivia

Richard Gere Trivia

Richard Gere Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Fun Trivia
4 Richard Gere quizzes and 40 Richard Gere trivia questions.
1.
  Movies of Richard Gere    
Multiple Choice
 10 Qns
Richard Gere has had a long and fine career. Here's a look at his movies.
Tough, 10 Qns, robert362, Jul 02 17
Tough
robert362
Jul 02 17
1510 plays
2.
  A Gere - ed Up Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Richard Gere. I enjoyed creating this quiz and I hope that you enjoy taking it. Have fun!
Difficult, 10 Qns, JuniorTheJaws, Oct 22 07
Difficult
JuniorTheJaws gold member
1508 plays
3.
  Richard Gere: Better Each Year    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on events in the life of actor Richard Gere. If you don't know that much about him, please learn. It's worth it! Good luck!
Difficult, 10 Qns, NalaMarie, Jul 24 05
Difficult
NalaMarie gold member
1166 plays
4.
  Get Into Gere    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about one of Hollywood's sexiest leading men Richard Gere. Let's see how well you know him.
Difficult, 10 Qns, GeresGirl, Nov 04 22
Difficult
GeresGirl
Nov 04 22
1134 plays

Richard Gere Trivia Questions

1. Gere had the male lead in "Chicago". Which song did he perform?

From Quiz
Movies of Richard Gere

Answer: Razzle-Dazzle

"Jazz" is the great opening number; it's performed by Catherine Zeta-Jones and Renee Zelwegger. "Mr. Cellophane" is a nice number, too - but it's not by Gere. The movie doesn't have much of a plot, but it's fun to watch.

2. What is Richard's FULL name: Richard ______ Gere?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Tiffany

He was born Richard Tiffany Gere. Tiffany is his mother's maiden name.

3. Who co-starred with Gere in "Sommersby"?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: Jodie Foster

Fawcett was with Gere in "Dr. T. & the Women". Basinger was with him in "Final Analysis"; Zelwegger was with him in "Chicago". It's a curious (and somewhat flat) movie.

4. When is Richard's birthday?

From Quiz Get Into Gere

Answer: August 31, 1949

5. How many years did he study philosophy at the University of Massachusetts?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: 2

After just two years he dropped out of college and made his way to Cape Cod, where he landed a job as a member of the Provincetown Playhouse which cast him the leads in 'The Great God Brown', 'Camino Real', 'The Collection', 'Rosencrantz and Guildenstern Are Dead' as well as a few others.

6. Gere starred in "Mothman Prophecies". Where did the mothman occurrences supposedly take place?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: West Virginia

The story - which is said to be fact-based - deals with incidents that are said to have happened in West Virginia. It's an incredible story - if it's true.

7. In what year was Richard named 'Sexiest Man Alive' by 'People' magazine?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: 1999

'People' also named him one of the '50 Most Beautiful People in the World' in 1991.

8. When he was a young boy his parents moved to where?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: A farm in Upstate New York

When he was a young boy his parents moved to a farm in Upstate New York.

9. Gere starred in "The Cotton Club". Where is the club located?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: New York City

Back in the Speakeasy days of the roaring 20's, there was "The Cotton Club" in New York City. (The Club did well; the movie didn't.)

10. How many siblings does Richard have?

From Quiz Get Into Gere

Answer: 4

Richard is the second of five children. He is also the first of two sons. He has three sisters.

11. In what year did he and Cindy Crawford divorce?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: 1995

They were married on December 12th, 1991 and divorced in 1995.

12. Richard was involved with Carey Lowell. He had a child with her, what is that child's name?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: Homer James Jigme Gere & Homer & Homer Gere

Richard and Carey have a son, his name is Homer James Jigme Gere. This information can be found in his biograpy at www.Mr.Showbiz.com

13. Gere plays a psychiatrist in "Final Analysis". One of his patients deceives him into believing that she is having a particular dream. In reality, where does the dream come from?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: It's a dream by one of Freud's patients

Uma Thurman plays the patient; Kim Basinger plays her sister. Thurman's "dream" is actually borrowed from Freud's story of "Irma".

14. Where does Richard make his home?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Greenwich Village, New York City

He was born in PA but has since moved to New York.

15. What famous 'Simpsons' character also has the same name as Richard's first born child?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: Homer

Homer James Jigme Gere was born February 6th, 2000. His mother is Carey Lowell with whom Richard was dating since 1995.

16. In 1975, he made is first film debut as a small time pimp, what is the name of the movie?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: Report to the Commissioner

Richard Gere made is film debut in 'Report to the Commissioner', where he had a bit part as a small time pimp.

17. Who co-starred with Gere in "Days of Heaven"?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: Brooke Adams

Thurman was in "Final Analysis"; Winger was in "An Officer and a Gentleman"; Roberts was in "Pretty Woman". This a beautifully photographed movie - but the story drags.

18. Which college did Richard attend: University of _________ ?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Massachusetts

Richard went to the University of Massachusetts from 1967 to 1969 after graduating from North Syracuse High School.

19. For which role was Richard nominated for an Emmy?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: a choreographer

Richard was nominated in 1994 for Outstanding Supporting Actor in a Miniseries or Special in the TV special, 'And the Band Played On'.

20. In what year did he play in the movie 'Yanks'?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: 1979

Richard's 5th movie, 'Yanks' premiered in 1979. I've never really seen that movie all the way through. Maybe one of these days, I'll get the opportunity to watch it in its entirety.

21. In "An Officer and A Gentleman", Gere pursues what career?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: Flier

Gere starred with Debra Winger and Lou Gossett, Jr. It's one of Gere's best roles and one of his best movies.

22. What kind of Scholarship did he receive?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Gymnastics

He received a Gymnastis scholarship but left the college after two years to become an actor. While in college he majored in Philosophy.

23. In what year did Richard become a student of the exiled Dalai Lama?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: 1986

In an interview in the 'Shambhala Sun', he states when he met the Dalai Lama for the first time, 'It completely changed my life the first time I was in the presence of His Holiness. No question about it. It wasn't like I felt, 'Oh, I'm going to give away all my possessions and go to the monastery now,' but it quite naturally felt that this was what I was supposed to do-work with these teachers, work within this lineage, learn whatever I could, bring myself to it. In spite of varying degrees of seriousness and commitment since then, I haven't really fallen out of that path.'

24. Who co-starred with Gere in "Unfaithful"?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: Diane Lane

Stone starred with Gere in "Intersection". Jones starred with him in "Chicago"; Hunt was in "Dr. T. & the Women".

25. Who is the mother of Richard's son?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Carey Lowell & Lowell

The two began dating in 1995 after he and Cindy Crawford divorced.

26. What is the name of the book written by Richard about his own quest in Tibet?

From Quiz Richard Gere: Better Each Year

Answer: 'Pilgrim'

His book of Tibetan photos was published in October 1997 by Bulfinch Press. This is the first book by actor and accomplished photographer Richard Gere. It's a haunting portrayal of the Tibetan Buddhist community evoked in photographs. Richard is also a founding member of Tibet House, a nonprofit organization based in NYC's Greenwich Village dedicated to the preservation of Tibetan culture.

27. In 1999, Gere starred in what movie directed by Garry Marshall?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: Runaway Bride

This movie was very good, although still not as awesome as 'Pretty Woman'. Richard and Julia are a great pair on screen.

28. Which movie does NOT include Richard Gere in the cast?

From Quiz Movies of Richard Gere

Answer: Legends of the Fall

Three of the choices are dramas which include Gere in the cast. "Legends" includes Brad Pitt and Anthony Hopkins in the cast, but not Gere.

29. What is the name of the son that he and Carey share: _____ _____ _____ Gere ?

From Quiz Get Into Gere

Answer: Homer James Jigme

Homer is the name of Richard's father, James is the name of Carey's father, Jigme is a name given to the child by the people of Tibet and of course Gere is Richard's name.

30. What is the name of the movie that Richard starred in with Jodie Foster?

From Quiz A Gere - ed Up Quiz

Answer: Sommersby & Summersby

I have seen this movie a total of 5 times, and each time I catch things that I never really paid attention to. This is one of his best movies. If you haven't had the opportunity to see it, you really should rent it. It is excellent.

This is category 13899
Last Updated Feb 25 2024 9:10 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.