FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hawn Goldie Quizzes, Trivia and Puzzles
Hawn Goldie Quizzes, Trivia

Goldie Hawn Trivia

Goldie Hawn Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J

Fun Trivia
2 Goldie Hawn quizzes and 20 Goldie Hawn trivia questions.
1.
  Goldie Hawn - Adorable Airhead   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Goldie Hawn built her career playing ditzy, airheaded film characters. In reality, nothing could be further from the truth: Goldie is one of Hollywood's sharpest and most successful women. How familiar are you with her life and diverse career? Enjoy!
Tough, 10 Qns, doppelganger, Jul 24 05
Tough
doppelganger
2812 plays
2.
  Goldie Hawn    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the amazing actress Goldie Hawn. Have fun and good luck.
Tough, 10 Qns, rmillar, Jan 13 19
Tough
rmillar
Jan 13 19
2112 plays
Related Topics
  Hawn, Goldie [Movies] (2 quizzes)


Goldie Hawn Trivia Questions

1. When did Goldie Hawn's mother die?

From Quiz
Goldie Hawn

Answer: 1994

Her mother died on 27 November 1994 (some surces give the date as 27 November 1993)o

2. One of Goldie's earliest film performances earned her the 1970 Academy Award for Best Supporting Actress. Walter Matthau starred as the improbable love interest of Goldie's character. What was the title of the film?

From Quiz Goldie Hawn - Adorable Airhead

Answer: Cactus Flower

Goldie starred as Toni Simmons in the 1969 comedy "Cactus Flower". Toni was the girlfriend of Dr. Julian Winston, a dentist and devout bachelor portrayed by Walter Matthau. To avoid making a commitment to Toni, Dr. Winston invented himself a fictional wife and children, but things become a bit too complicated once Toni insisted on meeting the wife and kids. Screen legend Ingrid Bergman co-starred as Dr. Winston's assistant, Stephanie Dickinson, who was pressed into service as his faux wife. In addition to her Oscar, Goldie won a Golden Globe Award for Best Supporting Actress, and was nominated for a second Golden Globe as Most Promising Newcomer - Female. Her performance also earned her a BAFTA Film Award nomination as Best Actress.

3. What position was Goldie Hawn in the 'Sexiest Stars in the Film Industry', a magazine survey?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: 71

4. What is Goldie Hawn's date of birth?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: November 21, 1945

5. What is the occupation of Goldie's daughter, Kate Hudson?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: Actress

6. Goldie played a high school football coach in the 1986 comedy "Wildcats". Her character was given the thankless task of turning a squad of inner-city malcontents and misfits into a proper football team. What was her character's name?

From Quiz Goldie Hawn - Adorable Airhead

Answer: Coach Molly McGrath

Coach Molly McGrath had to battle to earn the respect of her ragtag collection of "athletes", but earn their respect she did. Molly was driven and ambitious, and once she instilled those traits into her squad of underachievers, they melded into a real football team. Woody Harrelson ("Cheers", "White Men Can't Jump") and Wesley Snipes ("Major League", "U.S. Marshals") both had early supporting roles.

7. In what year did Goldie Hawn make her movie debut?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: 1968

"The One and Only, Genuine, Original Family Band". She was credited as Goldie Jean Hawn.

8. How many times has Goldie Hawn been married?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: Two

They are Gus Trikonis and Bill Hudson. She did not marry Bruno Wintzell or Kurt Russell.

9. In addition to her popularity as a leading lady, Goldie Hawn has also been a successful producer. What was the first film for which Goldie was either the producer or executive producer?

From Quiz Goldie Hawn - Adorable Airhead

Answer: Private Benjamin

Goldie starred in all four films, but only produced "Private Benjamin", her first production venture. She was the film's executive producer, and collaborated with three other producers (Nancy Meyers, Harvey Miller, and Charles Shyer). Goldie has been the executive producer for several other films, including her own "Protocol" and "Wildcats", as well as Steve Martin's "My Blue Heaven" and Julia Roberts' "Something to Talk About". In 2003, Goldie formed her own production company, Cosmic Entertainment, together with her longtime partner Kurt Russell, and her children Kate and Oliver Hudson.

10. How long was Goldie Hawn married to Bill Hudson?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: 1976-1982

11. How many children does Goldie Hawn have?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: 3

Three children: Oliver Hudson (born 1976) and Kate Hudson (born 1979), from her second husband Bill Hudson; and Wyatt Russell (born 1986) with Kurt Russell, her long time companion.

12. Goldie Hawn is the mother of a popular model/actress. Who is Goldie's famous daughter?

From Quiz Goldie Hawn - Adorable Airhead

Answer: Kate Hudson

Kate Hudson (born April 19, 1979) was the second of two children Goldie had with her second husband, singer Bill Hudson. The couple also had a son, actor Oliver Hudson (born September 7, 1976).

13. Where was Goldie Hawn born?

From Quiz Goldie Hawn

Answer: Washington, D.C

This is category 13922
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.