FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hunt Helen Quizzes, Trivia and Puzzles
Hunt Helen Quizzes, Trivia

Helen Hunt Trivia

Helen Hunt Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J

Fun Trivia
3 Helen Hunt quizzes and 20 Helen Hunt trivia questions.
1.
  Helen Hunt - Better Than It Gets    
Multiple Choice
 10 Qns
Helen Hunt is one of the more remarkable actresses of the contemporary era. Cute as a kitten, yet sharp as a cat's claws. Helen can do it all, from silly comedy to heavy drama. What do you know about Helen's life and career? Enjoy!
Tough, 10 Qns, doppelganger, Jul 24 05
Tough
doppelganger
1291 plays
2.
  The Beautiful Helen Hunt    
Multiple Choice
 5 Qns
Everybody loves Helen Hunt for her looks or her acting. Well, what has she done?
Average, 5 Qns, lilemmy, May 27 14
Average
lilemmy
1837 plays
3.
  Here's Helen Hunt    
Multiple Choice
 5 Qns
All about Helen Hunt. Good luck and have fun!
Difficult, 5 Qns, sprinkles, Jul 24 05
Difficult
sprinkles
1229 plays

Helen Hunt Trivia Questions

1. On 'Mad About You', Jamie and Paul got their child's name from what?

From Quiz
The Beautiful Helen Hunt

Answer: An acronym by Mrs. Stemple

They called her Mabel from Mothers Always Bring Extra Love.

2. Where was Helen born?

From Quiz Here's Helen Hunt

Answer: California

Los Angeles, California

3. Helen did a movie about a woman convicted of having her teen lover kill her husband in New Hampshire. What was her character's name (true story)?

From Quiz The Beautiful Helen Hunt

Answer: Pamela Smart

Hunt played Pam Smart.

4. In which movie was her character's name Carol Connelly?

From Quiz Here's Helen Hunt

Answer: As Good As It Gets & as good as it gets

Earned her an Oscar for this movie.

5. One of Helen's earliest feature film appearances was a supporting role in a 1986 motion picture directed by legendary filmmaker Francis Ford Coppola. Which Coppola film was it?

From Quiz Helen Hunt - Better Than It Gets

Answer: Peggy Sue Got Married

Helen Hunt played the supporting character Beth Bodell in "Peggy Sue Got Married". The film starred Kathleen Turner as Peggy Sue, an unhappy housewife whose life hadn't turned out the way she'd hoped. After fainting at her high school reunion, Peggy Sue awoke back in time. Reliving her own high school years, she had the chance to change her future, but would she choose to do so? Sorry, no spoilers! "Peggy Sue Got Married" was a rare comedy from Coppola, and also featured early performances from Nicholas Cage, Jim Carrey and Joan Allen.

6. In 'Twister', who was Hunt's (ex)husband and fellow tornado chaser?

From Quiz The Beautiful Helen Hunt

Answer: Bill Paxton

Paxton played Hunt's (almost) ex as an over-crazed twister chaser.

7. What was Hank Azaria's character's name on Mad About You?

From Quiz Here's Helen Hunt

Answer: Nat & Natt & Nathaniel

8. Prior to becoming a major motion picture star in such films as "Pay It Forward" and "As Good As It Gets", Helen co-starred in a series of sci-fi action films. What was the title of the first film in that series?

From Quiz Helen Hunt - Better Than It Gets

Answer: Trancers

The "Trancers" film series began in 1985, and the fifth sequel ("Trancers 6") was filmed in 2002. Helen co-starred in the first three films of the series: "Trancers" (1985), "Trancers II" (1991), and "Trancers III" (1992). She played the role of Lena ("Leena" in the first film), the girlfriend - and then wife - of Trooper Jack Deth (Tim Thomerson).

9. Helen's famous directing father is whom?

From Quiz The Beautiful Helen Hunt

Answer: Gordon Hunt

10. What college did Helen attend?

From Quiz Here's Helen Hunt

Answer: UCLA

She quit after one month.

11. In the poignant 1992 drama "The Waterdance", Helen portrayed Joel's lover, Anna. What serious medical difficulty did Joel suffer from?

From Quiz Helen Hunt - Better Than It Gets

Answer: Paralysis

Joel (Eric Stoltz) suffered a broken neck in an accident, becoming paralyzed as a result. The film centered around his relationships with the other spinal injury patients in his rehab ward, each struggling to deal with their new disability. Joel's relationship with Anna also suffered, complicated by the fact that Anna was married to another man. The film's writer and director, Neal Jiminez, was paralyzed in a 1984 accident, and "The Waterdance" was based on his personal experiences. Helen Hunt has been active in fund raising efforts for the Christopher Reeve Paralysis Foundation (CRPF). The foundation was established by actor Christopher Reeve ("Superman", "Monsignor") to seek a cure for paralysis; Reeve himself was tragically paralyzed following a riding accident in 1995. CRPF has a website at www.christopherreeve.org.

12. In her movie about the murder in N.H., who played her teen lover?

From Quiz The Beautiful Helen Hunt

Answer: Chad Allen

It was the former star of 'Our House'.

13. Helen starred in the 1996 action drama "Twister", playing a storm-chasing researcher who was obsessed with developing a better early warning system to predict tornados. What was her character's name?

From Quiz Helen Hunt - Better Than It Gets

Answer: JoAnne Thornton-Harding

Helen portrayed Dr. JoAnne Thornton-Harding, the estranged wife of fellow tornado researcher William Harding (Bill Paxton). JoAnne's father was killed by a tornado when she was five years old, leading to her obsession to develop a better early warning system. Jami Gertz played Melissa Reeves, and Lois Smith portrayed Meg Greene. Anne-Marie Martin co-wrote the film's script, together with award winning writer Michael Crichton.

14. Helen was briefly married to an actor who appeared with her on the television series "Mad About You". Who did Helen marry in July of 1999?

From Quiz Helen Hunt - Better Than It Gets

Answer: Hank Azaria

Helen and Hank dated for several years during the production run of "Mad About You", but their marriage lasted only a year and a half; Helen filed for divorce in December of 2000. Prior to her relationship with Azaria, Helen was romantically linked with actors Eric Stoltz (her co-star in the 1992 drama "The Waterdance") and Matthew Broderick (her co-star in the 1987 comedy "Project X"). Helen became involved with producer Matthew Carnahan in 2001, and the couple had a daughter, Makena' lei Gordon Carnahan, on May 13, 2004 (Helen's first child).

This is category 13923
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.