FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Leigh Janet Quizzes, Trivia and Puzzles
Leigh Janet Quizzes, Trivia

Janet Leigh Trivia

Janet Leigh Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Fun Trivia
2 Janet Leigh quizzes and 15 Janet Leigh trivia questions.
1.
  Movies of Janet Leigh    
Multiple Choice
 10 Qns
In memory of the late Janet Leigh. Here's a look at some of her movies.
Tough, 10 Qns, robert362, Feb 03 07
Tough
robert362
968 plays
2.
  Janet Leigh    
Multiple Choice
 5 Qns
Good luck and have fun!
Tough, 5 Qns, sprinkles, Feb 03 07
Tough
sprinkles
699 plays

Janet Leigh Trivia Questions

1. Janet is best-known for the "shower scene" in "Psycho". Who else is a stabbing victim of Anthony Perkins, in this movie?

From Quiz
Movies of Janet Leigh

Answer: Martin Balsam

Gavin and Miles are also in the movie, but it's Balsam who meets his fate at the top of the stairs.

2. What year was Janet born in?

From Quiz Janet Leigh

Answer: 1927

July 6th, 1927.

3. Janet starred with Charlton Heston and Orson Welles in "Touch of Evil". Where did the action of the movie take place?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: Mexico

The movie is set in Mexico. It's often praised - I have no idea why. It's not that interesting.

4. What is her real first name?

From Quiz Janet Leigh

Answer: Jeanette

She was born Jeanette Helen Morrison.

5. In "Manchurian Candidate" (the original), Janet plays Frank Sinatra's girlfriend. Where do the two meet for the first time?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: On a train

Leigh befriends the falling-apart Sinatra on a train. The movie includes Laurence Harvey (in a starring role) and a young Angela Lansbury (playing a much older woman)in the cast, along with John McGiver, Henry Silva, James Gregory and Leslie Parish.

6. How old was she when she finished high school?

From Quiz Janet Leigh

Answer: 15

She apparently skipped many grades.

7. What role does Janet play in "Harper"?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: Paul Newman's ex-wife

Lauren Bacall hires Newman to work a case. Leigh plays the ex-wife of private eye Newman. The cast includes Pamela Tiffin, Julie Harris, Arthur Hill, Robert Wagner and Shelley Winters.

8. Who did Janet marry in the early 1960s?

From Quiz Janet Leigh

Answer: Robert Brandt & Bob Brandt & Brandt

They were married in 1962 after she divorced Tony Curtis.

9. How many siblings did she have?

From Quiz Janet Leigh

Answer: 0

She was an only child.

10. Who starred with Janet in "The Naked Spur"?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: James Stewart

This was a Jimmy Stewart western that also included Robert Ryan in the cast.

11. Who starred with Janet in "The Vikings"?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: Kirk Douglas

This adventure movie starred Kirk Douglas.

12. Which movie did NOT include both Janet and Tony Curtis in the cast?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: Prince Valiant

"Valiant" has Leigh, but not Curtis. "Falworth" (an adventure). "Houdini" (a biography) and "Lady" (a comedy) starred both of them.

13. Janet starred in "Wives and Lovers". Who had a hit with the song?

From Quiz Movies of Janet Leigh

Answer: Jack Jones

"Hey, little girl, comb your hair, fix your make-up, soon he will open the door ..." Good song.

This is category 16009
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.