FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kidman Nicole Quizzes, Trivia and Puzzles
Kidman Nicole Quizzes, Trivia

Nicole Kidman Trivia

Nicole Kidman Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Fun Trivia
4 Nicole Kidman quizzes and 35 Nicole Kidman trivia questions.
1.
  The Talented Nicole Kidman    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello everyone! This quiz is for the very talented Nicole Kidman - who is better than ever without Tom!
Average, 10 Qns, julieandrews4eva, Jan 26 16
Average
julieandrews4eva
5991 plays
2.
  Nicole Kidman's Leading Men    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Nicole Kidman's leading men?
Average, 10 Qns, Alvin697, Aug 26 15
Average
Alvin697
2324 plays
3.
  All About Nicole Kidman    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the career of Nicole Kidman. An amazing actress and person, Nicole is one of the greatest entertainers of our time.
Tough, 10 Qns, lanz45, Feb 03 07
Tough
lanz45
2511 plays
4.
  Nicole Kidman    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is about Nicole Kidman. Good luck!
Tough, 5 Qns, moulinrouge8, Feb 03 07
Tough
moulinrouge8
3492 plays
trivia question Quick Question
In what movie did she play 'Grace'?

From Quiz "The Talented Nicole Kidman"





Nicole Kidman Trivia Questions

1. Who played Rae Ingram's (Nicole Kidman's) husband in "Dead Calm" (1989)?

From Quiz
Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Sam Neill

Sam Neill played John Ingram. Billy Zane also appeared in this movie, but not as Nicole Kidman's husband.

2. What was her name when she was born?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: Nicole Kidman

She was born just, plain old Nicole Kidman. She is one of the few celebrities whose name hasn't been changed during her rise to stardom.

3. He was Virginia Woolf's (Nicole Kidman's) husband in "The Hours" (2002).

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Stephen Dillane

While both Ed Harris (Richard Brown) and John C. Reilly (Dan Brown) appeared in this film, Stephen Dillane was Leonard Woolf.

4. Where was Nicole born?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: Hawaii

Nicole was born in Honolulu, Hawaii but was raised in Australia.

5. This man was Dr. Claire Lewicki's (Nicole Kidman's) love interest in "Days of Thunder" (1990).

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Tom Cruise

This is the film where Nicole Kidman met future husband Tom Cruise.

6. When is her birthday?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: June 20th

She was born June 20th, 1967 in Hawaii.

7. Who played Satine's (Nicole Kidman's) lover in "Moulin Rouge" (2001)?

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Ewan MacGregor

Ewan MacGregor played the young writer Christian, whose obsession with love led him to the arms of the "sparkling diamond" Satine.

8. In 1989, she appeared in this box office hit that centers around a couple, who are terroized by a stranger that they rescue from a sinking ship. What is the name of this movie?

From Quiz All About Nicole Kidman

Answer: Dead Calm

Directed by Phillip Noyce, "Dead Calm" shows what an amazing actress Nicole truly is. Nicole was honored to be starring opposite Sam Neill in this movie which is centered around a grieving couple who have lost their son and decide to take a trip on their yacht to get away from things. When they come across a stranded boat that has a single passenger, they bring the passenger on board their yacht, and soon find that they are in danger of losing their lives, because the stranger is aiming to kill them, just as he had murdered the owners of the boat from which he was rescued.

9. In what movie did she play 'Gillian' AKA 'Gilly Bean'?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: 'Practical Magic'

'Practical Magic' also starred Sandra Bullock.

10. He was Shannon Christie's (Nicole Kidman's) love interest in "Far & Away" (1992).

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Tom Cruise

The Honeymoon Project - this was the first film Cruise & Kidman made together after they were married.

11. In what movie did she play 'Grace'?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: 'The Others'

'The Others' was a haunting thriller released in 2001.

12. Who played Alice Harford's (Nicole Kidman's) husband in "Eyes Wide Shut" (1999)?

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Tom Cruise

This was Stanley Kubrick's final film - it was also the final film Cruise & Kidman made together before they separated.

13. What is the name of the 2002 movie, in which she portrayed a Russian mail order bride?

From Quiz All About Nicole Kidman

Answer: Birthday Girl

Nicole starred in director, Jez Butterworth's 2002 movie entitled "Birthday Girl," as a mail order bride. The movie was received with awkward reviews about single and lonely British man looking for love and companionship on the Internet. As it turns out the man gets more than he bargained for when he realizes that his bride to be has a mysterious dark side, and he is even more convinced that he is bound for diaster when his intended's cousins arrive from Russia. Although this movie received mixed reviews, it shows that no matter which characters that Nicole chooses to portray, she puts her heart and soul into each and very character.

14. In what movie did she play 'Satine'?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: 'Moulin Rouge'

'Moulin Rouge' was one of the biggest blockbusters of 2001. It also starred Ewan McGregor.

15. This man was Suzanne Stone's (Nicole Kidman's) husband in "To Die For" (1995).

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Matt Dillon

Matt Dillon played Larry Maretto.

16. For what movie did she win the 2001 Golden Globe?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: Moulin Rouge & Moulin Rouge!

She won the 2001 Golden Globe for Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy - for her role as Satine in 'Moulin Rouge!' (2001).

17. Who was Julia Kelly's (Nicole Kidman's) partner in "The Peacemaker" (1997)?

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: George Clooney

George Clooney played Thomas Devoe.

18. On March 24, 2002, the 74th Annual Academy Awards was presented on live television, and Nicole was nominated for Best Peformance by an Actress in a Leading Role. For which movie performance was the nomination for?

From Quiz All About Nicole Kidman

Answer: Moulin Rouge

Nicole was honored to be nominated for the prestigous award, for her portrayal of Satine in director Baz Luhrmann's hit movie "Moulin Rouge!" Although she did not win the coveted award, which was awarded to Halle Berry for her portrayal of Leticia Musgrove in director Marc Forster's "Monster's Ball", Nicole was honored just to be nominated and accepted by her peers in Hollywood.

19. Who was her famous husband?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: Tom Cruise & Cruise

After they split, Tom and Penelope Cruz appeared many times together in public.

20. This hottie was Dr. Chase Meridian's (Nicole Kidman's) obsession in "Batman Forever" (1995).

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Val Kilmer

Kidman was the first actress to actually kiss "Batman."

21. On February 7, 2001, actor Tom Cruise filed a divorce petition so that he could have the marriage between himself, and actress Nicole Kidman absolved. On the court petition, what reason did Cruise state for wanting the marriage absolved?

From Quiz All About Nicole Kidman

Answer: Irreconcilable differences

When Tom Cruise filed a petition to have his ten year, two month marriage to actress Nicole Kidman absolved, on February 7, 2001 in a Los Angeles Superior Court, Nicole was shocked and dismayed to learn that he was citing irreconcilable differences as the reason for divorce. In response to Cruise's petition, Nicole filed a response, wherein she stated that she was pregnant with Cruise's child when she learned of the impending divorce, and wanted to attend marriage counseling with Cruise but that he refused. The talented actress was very upset that her marriage was being scrutinized by the press and that her husband did not want to live with her. In her petition, she also filed for custody of the couple's two children: Isabella and Connor.

22. What are the names of her first two kids?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: Isabella and Connor

Isabella Jane and Connor Antony are their full names.

23. Who played Gillian Owens' (Nicole Kidman's) boyfriend in "Practical Magic" (1998)?

From Quiz Nicole Kidman's Leading Men

Answer: Goran Visnjic

Goran Visnjic also played Dr. Luka Kovac on "ER."

24. What is the name of the 2003 movie, directed by Anthony Minghella and stars Nicole Kidman and Renée Zellweger?

From Quiz All About Nicole Kidman

Answer: Cold Mountain

"Cold Mountain" is based around the final days of the American Civil War, and revolves around a wounded soldier who travels back to his hometown of Cold Mountain, North Carolina, so that he can be with the love of his life, Ada (portrayed by Nicole Kidman). Renée Zellweger portrays the character of Ruby Thewes, a farm hand.

25. What is the name of her movie that was released in January 2002?

From Quiz The Talented Nicole Kidman

Answer: 'Birthday Girl'

'Birthday Girl', also starring Ben Chaplin, came out January 26th, 2002.

This is category 16018
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.