FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Travolta John Quizzes, Trivia and Puzzles
Travolta John Quizzes, Trivia

John Travolta Trivia

John Travolta Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities T-Z

Fun Trivia
7 John Travolta quizzes and 65 John Travolta trivia questions.
1.
  The Mighty John Travolta    
Multiple Choice
 10 Qns
Everything and anything about John Travolta!
Average, 10 Qns, Rachie42, Feb 08 14
Average
Rachie42
5446 plays
2.
  The Life of John Travolta    
Multiple Choice
 10 Qns
John Travolta has been in the television and film industry for over twenty years, and is respected by his peers and fans alike, but how much do you really know about him? Take this quiz to see how much you think you know. Have fun!
Difficult, 10 Qns, DakotaNorth, Dec 03 20
Difficult
DakotaNorth gold member
Dec 03 20
1794 plays
3.
  Life and Times of John Travolta    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has questions pertaining to the life of John Travolta. Good luck!
Tough, 10 Qns, NalaMarie, Jul 07 21
Tough
NalaMarie gold member
Jul 07 21
2947 plays
4.
  John Travolta    
Multiple Choice
 10 Qns
Following are 10 trivia questions about John Travolta.
Difficult, 10 Qns, ravenskye, Sep 23 10
Difficult
ravenskye
4162 plays
5.
  I Love Travolta    
Multiple Choice
 10 Qns
If you love John Travolta like I do you will breeze through this with no problems
Tough, 10 Qns, coyoteroad, Dec 14 10
Tough
coyoteroad
4509 plays
6.
  Travolta Played Who In What?    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a true Travolta fan? Good luck and have fun!
Difficult, 10 Qns, sprinkles, Jul 24 05
Difficult
sprinkles
2925 plays
7.
  For True Travolta Fans    
Multiple Choice
 5 Qns
See how much you know, true John fans will know.
Difficult, 5 Qns, tamatha, Nov 27 09
Difficult
tamatha
2043 plays
Related Topics
  Grease [Movies] (26 quizzes)

  John Travolta Movies [Movies] (2 quizzes)


John Travolta Trivia Questions

1. Which film came first in John's movie career?

From Quiz
The Mighty John Travolta

Answer: Carrie

'Carrie' came out first in 1976, followed by 'Saturday Night Fever' in 1977, then 'Grease' in 1978 and lastly 'Look Who's Talking' in 1989. John played the role of Billy Nolan in 'Carrie' and his character had to kill a pig!

2. John Travolta played the part of Scott Barnes in which TV movie?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 'Chains of Gold'

It was a 1991 movie in which he played an alcoholic that became a social worker.

3. John had an album entitled 'Whenever I'm Away From You'. What year was it released?

From Quiz Life and Times of John Travolta

Answer: 1977

His album 'Whenever I'm Away From You' contained his only hit single 'Let Her In'.

4. What astrological sign is John Travolta?

From Quiz John Travolta

Answer: Aquarius

John was born February 18, 1954.

5. What is Vinnie Barbarino's famous line?

From Quiz I Love Travolta

Answer: up your nose with a rubber hose

Whenever he gets angry he says 'up your nose with a rubber hose'.

6. With whom did John Travolta switch faces in the 1997 film 'Face/Off'?

From Quiz The Mighty John Travolta

Answer: Nicolas Cage

Travolta plays Archer (an FBI agent) who is hunting Nicolas Cage's character Troy, a criminal mastermind. Archer has been after Troy for 8 years after Troy killed his son. He switches faces to go "undercover" and eventually capture Troy.

7. When John was sixteen he dropped out of high school and left Englewood to pursue acting on a full time basis. Where did John move to, so that he could continue to act full time?

From Quiz The Life of John Travolta

Answer: Manhattan & M

Upon arriving in Manhattan, John began by auditioning for anything and everything that he could, he had a great hunger to achieve at being a full time actor. His persistence paid off when he was awarded a small part in the off Broadway production of "Rain" in 1972. Although it was a very small part, he was at least starting to realize his dream of becoming an actor. Critics awarded "Rain" high reviews and gave notable mention to John's minor performance, saying that "he was a very talented individual, who would astound audiences in the years to come." Immediately following "Rain," Travolta tried for a part in the Broadway musical "Grease," but was not successful in his attempts at scoring a part. He did however, become part of the touring company for "Grease," and he at least had a chance to learn how a Broadway musical is put together. Still on the wave of his success with "Rain," and having experience as a backup dancer in "Grease," he was awarded a part in the Broadway musical "Over There!" which starred the Andrew Sisters. John was indeed on his way to a successful career as a very versatile actor.

8. His character's name was Louis Pinnock in which film?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 'White Man's Burden'

'White Man's Burden' was a 1995 movie where he co-starred with Harry Belafonte.

9. What year did John make his stage debut?

From Quiz John Travolta

Answer: 1966

It was an Actor's Workshop production of 'Who'll Save the Ploughboy?' in Englewood, NJ.

10. Which film did not star John?

From Quiz I Love Travolta

Answer: Grease 2

'Grease 2' was a major disappointment because there was no sign of Sandy or Danny.

11. In 1975, he had the opportunity to appear in a film, even though it was a minor role. What was the name of the movie that he made his film debut in?

From Quiz The Life of John Travolta

Answer: Devil's Rain

In 1975, he had the unique opportunity to appear in a low budget horror film entitled "Devil's Rain." He had a minor part in which he played the character of Danny. The plot of the movie is about a group of Satanists in Midwest America, who have evil powers that allow them to melt their intended victims. Although the movie barely made it at the box office, it gave Travolta the experience of appearing in a film and being able to add it to his ever growing acting resume. "Race With The Devil," was directed by Jack Starrett, and was produced by Wes Bishop. It was released in 1975, and starred Peter Fonda and Loretta Swit. Jack Starrett appeared in the film as a gas station attendant, and Wes Bishop portrayed the character of Deputy Dave. "They Came From Within," was directed by David Cronenberg. It was released in 1975 and starred Paul Hampton, Lynn Lowry, Barbara Steele, and Joan Blackman. "Deep Red," was made in Italy and directed by Dario Argento, and was released in Italy under the name of "Profondo Rosso." It was released in 1975 and starred David Hemmings, Gabriele Lavia, and Eros Pagni.

12. Jack Cabe was John's character's name in which film?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 'Shout'

'Shout' was a 1991 film.

13. 1977, John starred 'The Boy In The Plastic Bubble'. He was romatically involved with a certain actress who starred in the movie with him. What is the name of the actress?

From Quiz Life and Times of John Travolta

Answer: Diane Hyland & Diane & Hyland & Diana Hyland & Diana

He fell in love with her while filming the movie 'The Boy in the Plastic Bubble'. She had the role of his mother. She was 18 years his senior. One year later, in 1977, Travolta held her in his arms as she died of cancer. (Travolta's mother succumbed to the disease within two years of Hyland. It was in the wake of her death that he first turned to the Church of Scientology seeking solace).

14. Who played John's dad in the TV movie 'The Boy in the Plastic Bubble'?

From Quiz For True Travolta Fans

Answer: Robert Reed & Reed

You know, aka Mike Brady!

15. When did John join the Church of Scientology?

From Quiz John Travolta

Answer: 1970s

It was 1975.

16. In 'Look Who's Talking Too' what song was Jimmy dancing to at baby gym?

From Quiz I Love Travolta

Answer: All Shook Up

Jimmy loved Elvis so he danced to none other than 'All Shook Up'.

17. He played the part of Joey in which film?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 'She's So Lovely'

John wasn't credited in 'Orientation' and he was shown in archive footage in the film 'You're Still Not Fooling Anybody'. 'She's So Lovely' was in 1997.

18. John performed on American Bandstand in the 1970s. What song did he sing?

From Quiz For True Travolta Fans

Answer: Let Her In

His only hit, 1977.

19. What was John's character's name in 'Welcome Back, Kotter'?

From Quiz John Travolta

Answer: Vinnie Barbarino & Vincent Barbarino & Barbarino & Vinnie & Vincent

20. In the film 'Saturday Night Fever' when does Tony, John's character, get paid?

From Quiz I Love Travolta

Answer: Monday

He gets paid on Monday as you recall the boss says when you get paid on Monday you have money all week.

21. Which John Travolta film is this quote from? "Would ya just watch the hair. Ya know, I spend a long time on my hair and he hit it; he hit my hair."

From Quiz The Mighty John Travolta

Answer: Saturday Night Fever

John played Tony Manero. This quote was said to his father. Tony had just got ready to go out when his father said he had to eat with the family. His father hit him round the head, the quote is in response to that. This film came out in 1977 and set the way for his future as one of the best actor/dancers around!

22. From 1987 through 1996, in how many films has he played the part of James Ubriacco?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 3 & three

He was in 'Look Who's Talking', 'Look Who's Talking Too', and 'Look Who's Talking Now'.

23. At what age did John Travolta drop out of high school?

From Quiz Life and Times of John Travolta

Answer: 17

John was so taken with acting that he dropped out of high school his junior year at age seventeen in order to make a go at an acting career. He moved to Manhattan and ended up in a few off-Broadway productions.

24. John did two movies with Olivia Newton-John. "Grease" of course, but what was the other one?

From Quiz For True Travolta Fans

Answer: Two of a Kind

25. Which royal did John dance with at the White House?

From Quiz John Travolta

Answer: Princess Diana & Diana & Princess of Wales & Lady Diana & Lady Di

26. On what movie set did John meet his wife?

From Quiz I Love Travolta

Answer: The Experts

He met his wife Kelly Preston on the set of 'The Experts'.

27. How many siblings does John Travolta have?

From Quiz The Mighty John Travolta

Answer: 5

He has five siblings Joey, Ellen, Sam, Margaret and Ann. He is the youngest of the six children.

28. In which film did John Travolta play....John Travolta?

From Quiz Travolta Played Who In What?

Answer: 'Boris and Natasha'

'Boris and Natasha' was a 1992 flick.

29. Where did he propose to Kelly?

From Quiz Life and Times of John Travolta

Answer: Switzerland

'We went to Switzerland, there was a group of us, and at midnight on New Year's Eve I proposed, and she wasn't expecting it at all. She said yes immediately'.

30. John met future wife Kelly Preston on the set of which movie?

From Quiz John Travolta

Answer: 'The Experts'

This is category 13820
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.