FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Number Themed Quizzes, Trivia and Puzzles
Number Themed Quizzes, Trivia

Number Themed Trivia

Number Themed Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids

Fun Trivia
These quizzes are about things associated with various numbers - four legs on a horse, seven days in a week, etc. b
5 Number Themed quizzes and 50 Number Themed trivia questions.
1.
  Eight is a Super Number   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
I like the number eight so much that I've put it in these sayings, rhymes and book titles instead of the real number. Can you find the right number to replace the number eight?
Very Easy, 10 Qns, rossian, Mar 16 22
Recommended for grades: 5,6,7,8
Very Easy
rossian editor
Mar 16 22
1230 plays
2.
  Number Matching for Children    
Match Quiz
 10 Qns
Match the numbers 1 to 10 to the titles or items on the left.
Very Easy, 10 Qns, DizWiz, Aug 23 22
Recommended for grades: 1,2,3,4
Very Easy
DizWiz gold member
Aug 23 22
1607 plays
3.
  Fantastic Four!   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Hey kids! There are many things that come in fantastic groups of four and it is up to you to match the correct word to their group. It's as easy as one, two, three...four!
Very Easy, 10 Qns, Plodd, Mar 16 22
Recommended for grades: 3,4,5
Very Easy
Plodd
Mar 16 22
1317 plays
4.
  Four?!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a general mixed quiz featuring the number 'four'.
Very Easy, 10 Qns, lones78, Mar 16 22
Recommended for grades: 3,4,5
Very Easy
lones78 gold member
Mar 16 22
1949 plays
5.
  Numbers, Numbers Everywhere!    
Multiple Choice
 10 Qns
There are numbers all around us! How well do you know some of these numbers?
Easier, 10 Qns, jennymyers888, Aug 23 22
Recommended for grades: 5,6,7,8,9
Easier
jennymyers888
Aug 23 22
757 plays

Number Themed Trivia Questions

1. What is the 18th letter of the English alphabet?

From Quiz
Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: R

There are 26 letters in the English alphabet, and the eighteenth letter of the English alphabet is R. The English alphabet is considered to be one of the hardest language alphabets around. Fun fact: there are 24 letters in the Greek alphabet!

2. Four is the number of continents in the world. Well not really - how many continents are there in the world (please consider North and South America as separate continents and Europe and Asia as a single continent)?

From Quiz Four?!

Answer: 6

There are six continents in the world - Africa, Antarctica, Australia, Eurasia, North America, and South America. Some countries learn in school that Europe and Asia are separate and some learn that North and South America are separate. Personally, I learnt that Europe and Asia AND North and South America were separate continents - making a total of seven!

3. What is the seventh planet from the sun in our solar system?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: Uranus

There are eight "true" planets in our solar system, Uranus marks the seventh planet from our sun. Pluto is considered a dwarf planet.

4. "Four!" Is a word I thought I heard on the golf course recently. In fact, I didn't hear "four!", what was the actual word I heard?

From Quiz Four?!

Answer: Fore!

"Fore!" was the word I heard. It's a warning to look out because someone has probably hit the ball astray and it's possibly going to hit someone.

5. If somebody celebrated their 33rd birthday in 2015, in what year were they born?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: 1982

If someone turned 33 in 2015, that would mean they were born in 1982. A way to figure this is to subtract 33 from 2015, which gives you 1982.

6. Four is the number of musical notes in an octave. Really? It's not? Oh, well can you tell me how many notes ARE in an octave?

From Quiz Four?!

Answer: 8

An octave contains 8 notes. In fact, the 'oct' in 'octave' comes from 'octo' meaning 'eight'. There are 88 keys on a piano though, which is information that can definitely come in handy!

7. How many continents are there in the world?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: 7

There are seven continents in our world. They are, Africa, Europe, Asia, North America, South America, Australia (or Oceania) and Antarctica. There are many more countries than continents!

8. What is the Spanish word for the number 5?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: Cinco

The way you can say five in Spanish is "cinco". The numbers leading up to cinco are uno, dos, tres, quattro, and then cinco!

9. Four colours are in a rainbow. Well if you mash a couple of colours together there are! How many colours are really in a rainbow?

From Quiz Four?!

Answer: 7

There are seven colours in a rainbow - Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo and Violet. If you take the first letter of each of the colours, it makes what is called an acronym - ROYGBIV - a way of remembering the colours of a rainbow without having to remember each colour separately!

10. What do we call the counting system that uses only 0 and 1?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: Binary

The binary number system has a base of 2. That means that 2 digits (0 and 1) are used. This number system is basically the same as the decimal (base 10) number system.

11. Four letters could possibly be in the Martian alphabet (if indeed there are some Martians out there that have developed an alphabet!). But how many letters in the English alphabet?

From Quiz Four?!

Answer: 26

The English alphabet has 26 letters, A-Z. There are five vowels A, E, I, O and U, with all other letters called 'consonants'. Some other alphabets have different amounts of letters in them, for example the German alphabet has 30 letters in it.

12. What is the equivalent, in Fahrenheit, of 100 degrees centigrade?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: 212

To convert temperatures in degrees Fahrenheit to Celsius, subtract 32 and multiply by .5556 (or 5/9).

13. The metric system is based on multiples of what number?

From Quiz Numbers, Numbers Everywhere!

Answer: 10

This system is called the "decimal based system", because it is based on the number 10. This also makes the system easy to use.

14. Four is the number of gospels in the Old Testament of the Christian Bible. What is wrong with the previous sentence?

From Quiz Four?!

Answer: The gospels are in the NEW Testament of the Bible

The gospels are the first four books of the New Testament in the Christian bible - Matthew, Mark, Luke and John. The first four books of the Old Testament are Genesis, Exodus, Leviticus and Numbers.

This is category 24655
Last Updated Jul 20 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.