FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Mixed California Quizzes, Trivia and Puzzles
 Mixed California Quizzes, Trivia

Mixed California Trivia

Mixed California Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Fun Trivia
2 Mixed California quizzes and 20 Mixed California trivia questions.
1.
  Who Wants a Beverly Hills Address?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many think that they want to have a Beverly Hills address. After this quiz, some folks might change their minds!
Average, 10 Qns, dcpddc478, Nov 22 10
Average
dcpddc478
2703 plays
2.
  Carmel, California   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jutting out like a tiny fist from the central coast of California is the small Monterey Peninsula. And within that, barely a mile square, is Carmel-by-the-sea. How much do you know about this little coastal town?
Average, 10 Qns, PootyPootwell, Jun 04 17
Average
PootyPootwell gold member
415 plays
Related Topics
  California Famous People [People] (3 quizzes)

  San Francisco 49ers [Sports] (16 quizzes)

  California Sports [Sports] (3 quizzes)

  San Francisco Giants [Sports] (13 quizzes)

  California [Geography] (51 quizzes)

  California History [History] (18 quizzes)

  San Francisco [Geography] (7 quizzes)


Mixed California Trivia Questions

1. The beautiful mansion at 10236 Charing Cross Rd. is the home of Hugh Marston Hefner. What is the more common name for this Beverly Hills residence?

From Quiz
Who Wants a Beverly Hills Address?

Answer: The Playboy Mansion

This location is known as The Playboy Mansion. This lovely estate is known for its lavish parties and the beautiful women who can be found there. For many a young man, this location would be considered Utopia!

2. Another Beverly Hills location popular among sightseers is 10050 Cielo Drive, the site of the infamous Sharon Tate murders in 1969. The crimes committed there prompted the book "Helter Skelter". Who was the author of this award-winning crime book?

From Quiz Who Wants a Beverly Hills Address?

Answer: Vincent Bugliosi

Vincent Bugliosi's book won the Edgar Award in 1975 for the best true-crime novel and it was a number-one seller. Some of the past residents of this location include Cary Grant, Henry Fonda, Dyan Cannon and Candice Bergen. One homeowner changed the address to 10066 Cielo Drive to confuse sightseers.

3. When driving around Carmel proper, you are likely to find something not usually found in the middle of a narrow road. What is it?

From Quiz Carmel, California

Answer: A tree

Carmelites are apparently nuts about their trees. The town council and planning commission have made sure all construction adheres to code, which is based on keeping the area feeling like a forest. Residents need a permit even to prune their trees. And if there's a tree where a road should be, well, then the city planners make sure the tree stays in place.

4. The house at 1270 Tower Grove Rd. in Beverly Hills was an infamous location. The lady known as the "Hollywood Madam" ran her business out of this lovely home. What is the name of this lady?

From Quiz Who Wants a Beverly Hills Address?

Answer: Heidi Fleiss

In 1997, Heidi Fleiss was sentenced to three years for tax evasion. For a long time she ran a very successful brothel at this house. Her clientele was wealthy and eager for privacy. Who knows what went on behind the closed doors of this Beverly Hills address?

5. 10100 Sunset Blvd. is one of Beverly Hills' most-visited homes. Painted pink, what is the name of this house?

From Quiz Who Wants a Beverly Hills Address?

Answer: Jayne Mansfield's Pink Palace

Jayne Mansfield's Pink Palace was built in 1924. Other famous owners have been Englebert Humperdink, Mama Cass and Ringo Starr. This fabulous home has seven bedrooms, eight bathrooms and two pools. The driveway, fencing, and landscaping are all pink. It is quite a sight!

6. Carmel has been a popular tourist destination for many decades, but in 1986 someone famous became mayor and the media went a bit wild. Who was this famous actor-director?

From Quiz Carmel, California

Answer: Clint Eastwood

It's said that Clint Eastwood discovered Carmel when he was stationed at nearby army post Fort Ord. It's also said he ran for mayor in large part to ease the tight zoning restrictions. Nonetheless, his one-term tenure saw the creation of the library's children's annex, the rescue of historic Mission Ranch from developers, and the dissolution of the strange ban on eating ice cream on city streets. Check out Eastwood's 1971 thriller, "Play Misty for Me", for some good Carmel footage.

7. In 1958, actress Lana Turner's 14-year-old daughter, Cheryl Crane, murdered her mother's boyfriend at 730 N. Bedford Dr. in Beverly Hills. What was the outcome of the trial?

From Quiz Who Wants a Beverly Hills Address?

Answer: It was judged to be justifiable homicide.

Cheryl Crane went to trial and testified, along with her mother, that the homicide was an act of self-defense. There were many who believed that both women were lying. Some even thought that Lana Turner had done the deed herself and had her daughter take the fall. These accusations were never proven.

8. For over 50 years, every September the American Institute of Architects' Monterey Bay chapter and the city of Carmel have hosted a contest open to anyone. What is it?

From Quiz Carmel, California

Answer: Sandcastle building

Summer isn't over until the winners of the Annual Sandcastle Contest have been announced. There's always a theme -- "Creatures of the Sea", "Storybook Dreams", "Bohemians" -- and you don't need to be pre-registered to join. Just show up with your tools and be ready for the judging in the afternoon. The winner takes home the coveted Golden Shovel Award. This is also the one day that dogs must be on a leash at the beach, so make sure Fido or Fifi is properly tethered.

9. Carmel Beach is known for its fine sand. What color is it?

From Quiz Carmel, California

Answer: White

Carmel Beach has lovely, fine, soft white sand. Here's how to enjoy Carmel Beach. Wear a sweater; this isn't Santa Monica. Park wherever you can. Walk to the bottom of Ocean Avenue where you'll see the bay from the top of a large sand hill. Take off your shoes, tuck your socks inside, and leave them upside down in the ice plant to the side of the path, safe from dogs. Take the path down the hill. Feel the sand between your toes. Walk the length of the one-mile beach along the shoreline, letting the waves of the Pacific wash over your feet. Leave the cynophobiacs (dog-fearers) at home; this is an off-leash paradise. When you're done, hike back up the hill, reserving your energy; it's longer than you think. At the top, retrieve your footwear, use your socks to swat away excess sand, and then run water over your feet from the ankle high faucet near the restroom. Turn around to take another long look at that view and breathe in the fresh ocean air!

This is category 22800
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.