FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Leo Quizzes, Trivia and Puzzles
Leo Quizzes, Trivia

Leo Trivia

Leo Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Fun Trivia
What would the zodiac be without its undisputed ruler, Leo? The sun sign itself would never admit to rather being the fifth house, it would just say it's the important one. Leos are powerful and charismatic but at the same time generous, in spite of the fact that they occasionally feel the need to just ROAR. Roar with the big cats in these quizzes!
3 Leo quizzes and 50 Leo trivia questions.
1.
  Leonines   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
I thought too much limelight was being shed upon other zodiac signs so I thought us LEOS deserved a piece of the action. Test your zodiacal knowledge and see how much you know about your Leonine self or loved one.
Average, 25 Qns, CMJDT, Aug 28 21
Average
CMJDT
Aug 28 21
4726 plays
2.
  Wonderful World of Leos    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is all about sun sign Leos. I hope you have as much fun taking the quiz as I did making it! Please rate when finished. I love to know what you think about the quiz. Feel free to let me know! :)
Average, 15 Qns, CRTfan16, Aug 20 16
Average
CRTfan16
3235 plays
3.
  What's Your Sign?: Leo    
Multiple Choice
 10 Qns
My astrological sign is a Leo. So, for my first quiz in the dozen of quizzes I'll be making about astrological signs, I thought I'd start with this one! Enjoy!
Average, 10 Qns, FlameDragon12, Nov 13 18
Average
FlameDragon12
Nov 13 18
292 plays
trivia question Quick Question
What is Leo's name in Roman Mythology?

From Quiz "Wonderful World of Leos"





Leo Trivia Questions

1. All astrological signs are said to be ruled by a celestial body or planet. In modern astrology, which one rules Leo?

From Quiz
Leonines

Answer: The Sun

As the sun is the center of our existence, Leos often like to view themselves in the same fashion.

2. What place is the sign Leo in the line of signs (starting with the first sign on the ZODIAC, not on the calendar)?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: Fifth

The sign Aries comes first. The third is the Gemini sign, and the seventh is the sign Libra. However, is you were going by the Gregorian standard calendar, and the sign Capricorn was first, representing most of January, Leo would come in eighth.

3. The word "Leo" is the Latin name for this animal:

From Quiz Leonines

Answer: Lion

Many astrological terms are derived from Latin, since the art of astrology has been practiced for over 4,000 years in some shape or form.

4. Which tree is associated with Leo in sun sign astrology?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Citrus

Nut trees go with Virgo. Apple trees belong to Taurus. Fruit trees are for Aquarius.

5. Astrological signs also have an elemental association. Which of the four astrological elements (also known as triplicities) is associated to Leo?

From Quiz Leonines

Answer: fire & Fire

The four elements in astrology are fire, air, earth, and water. Learning the elements and the signs associated with each one helps astrologers remember what qualities can be attributed to each sign.

6. The Leo sign is based on the lion--the Nemean Lion, to be exact, which is a beast with impenetrable fur. But what mythology is this beast from?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: Greek

The Nemean lion was a beast from Greek mythology. Its fur was indestructible. Heracles (more commonly known as Hercules) had to slay this beast as his first task from King Eurystheus, his cousin. Eventually, Heracles managed to stun the lion with his club and then strangle it to death. All of the zodiac signs are based off Greek myth. I'll cover this in later quizzes.

7. Which color is said to best suit Leo?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: gold

Purple is Sagittarius. Lavender is Libra. Yellow is Gemini.

8. There are four elements associated with the zodiac--fire, water, earth, and air. Which one does the sign Leo have?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: Fire

Other signs with this element are Aries and Sagittarius.

9. In Egyptian Mythology, the signs have other names. Which one is Leo?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Horus

Anhur is Aries. Ptah is Scorpio. Hathor is Taurus.

10. What astrological object in our solar system is the sign Leo's ruling body, or domicile?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: Sun

The sun is the only non-planet that has rule over a zodiac sign except for the moon, which possesses Cancer. If you count Pluto, it is also a domicile of multiple signs.

11. Each sign also is said to have planetstones. These are not to be confused with birthstones. Planetstones have to do with a sign's ruling planet, not the month. What is Leo's planetstone?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Ruby

Opal is Scorpio's planetstone after Pluto. Sardonyx is Virgo's planetstone after Mercury. Onyx is Capricorn's planetstone after Saturn.

12. Which house does Leo control?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: 5th house

Gemini controls the 3rd house. Sagittarius controls the 9th house. Pisces controls the 12th house.

13. Every astrological chart has twelve houses, corresponding to the signs. Leo rules this house in the zodiac....

From Quiz Leonines

Answer: 5 & fifth & 5th

The progression of the zodiac is as follows: Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricorn, Aquarius, and Pisces. This order corresponds to the position of their respective constellations in the sky.

14. Which set of colors are Leos said to prefer: warm colors (red, orange, yellow) or cool colors (green, blue, purple)?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: warm & warm colors & warm colours

Leos are said to prefer colors like red, orange, and yellow--colors that are flashy and bold. These colors are fiery--like the sun, Leo's ruling body.

15. In the Chinese zodiac, the sign of Leo most closely corresponds with ...

From Quiz Leonines

Answer: The Monkey

Monkeys are said to be curious, fun-loving, energetic, and full of ideas. Leos, when attuned to the positive, can be all of these things.

16. Here's the last question! What is the birthstone of Leo?

From Quiz What's Your Sign?: Leo

Answer: Peridot

Peridot, the green birthstone of August, is fit for Leo, although it is not a warm color like I mentioned earlier. Leos are mainly August-born, and Peridot is the birthstone of August, which makes sense.

17. Each sign rules two countries. Which two belong to Leo?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: France and Italy

Spain and Hungary belong to Sagittarius. Scotland and the Netherlands belong to Cancer. Greece and India belong to Capricorn.

18. Astrological signs are also placed in a category called a quadruplicity or quality. Which quality is the sign Leo?

From Quiz Leonines

Answer: Fixed

Fixed signs are noted to be stubborn and not easily changed. Mutable signs, on the other hand, are very easily influenced. Cardinal signs tend to be more outgoing. Essential? That's something I made up to trick you!

19. According to Greek Mythology, the Nemean Lion (Leo Nemaeus, in Latin) was an unbeatable lion. If he couldn't be beaten, then who killed him?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Heracles

Heracles eventually beat the lion by strangling him. The lion's hide became Heracles's shield and cloak.

20. In Greek Mythology, who made Leo a constellation after Leo was killed by Hercules? Zeus or Hera?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Zeus

Zeus made Leo a constellation in honor of his death. Hera put Leo on earth to kill Hercules.

21. Each sign is said to have a perfume. Which one is Leo's?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Olibanum

Wormwood is Gemini's. Narcissus is Virgo's Galbanum is Aquarius's

22. The dates when Leos are born during the year are generally considered between:

From Quiz Leonines

Answer: July 23rd and August 23rd

Leos are born in the most notorious summer months, which is fitting since the Sun is their ruling planet (as you already may know).

23. In the constellation of Leo, what are the 3 main stars? (Alpha, Beta, and Gamma stars)

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Regulus, Denebola, Algieba

Castor, Pollux, and Alhena are Gemini's main stars. Spica, Zavijah, and Porrina are Virgo's main stars. Aldebaran, Alnath, and Hyadum are Taurus's main stars.

24. Leos are more apt to get along with certain zodiac signs than others. Part of this has to do with elements. Which signs are also under Leo's element, therefore generally get along well with them?

From Quiz Leonines

Answer: Aries & Sagittarius

Aries, Leo, and Sagittarius are all fire elementals. Cancer, Scorpio, and Pisces are water. And what does water do to fire? Gemini, Libra, and Aquarius are all air. Air feeds flames, so therefore they may be qualified for friendship at least. Taurus, Virgo, and Capricorn are all earth. Fire scorches the earth! Of course, these are generalizations. Only a full astrological analysis with natal charts can predict how two people will get along.

25. What is Leo's name in Roman Mythology?

From Quiz Wonderful World of Leos

Answer: Helios

Juno is Taurus. Themis is Libra. Neptune is Pisces.

26. The sign of Leo is the polar opposite to this sign:

From Quiz Leonines

Answer: Aquarius

Aquarius is one air sign that probably wouldn't go well with Leo. Polar opposites have opposite dispositions, so therefore do not get along. Often if a person under a sign is attuned toward negative energies, it may start exibiting some of the negative qualities of its opposite sign. So Leos can be aloof and bizarre, if they want to.

27. Zodiac signs have certain body parts that they are associated with. Often, a person under the sign will have trouble with those parts at one time or another. Leo is associated with....

From Quiz Leonines

Answer: The Heart

Leos are associated with the heart. This is what gives them their great emotional highs, as well as problems with heart attacks and whatnot. Stress can lead Leo into an early grave. Regular exercise and a controlled diet is recommended to all Leos (this advice is VERY hard for us to follow)! For your information, the head is associated with Aries, the stomach with Virgo, and the genitals with Scorpio (of course).

This is category 6865
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.