FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
K Quizzes, Trivia and Puzzles
K Quizzes, Trivia

Authors H-K: 'K' Trivia

Authors H-K: 'K' Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K

Fun Trivia
If you're looking for quizzes on books written by an author whose surname begins with K, and you don't see their name listed on its own, look in here!
36 quizzes and 504 trivia questions.
1.
  Thoughts from the Rubaiyat of Omar Khayyam    
Fun Fill-It
 16 Qns
Omar Khayyam was a Persian poet who lived from 1048 to 1131. His work was discovered in 1859 and translated into English by Edward Fitzgerald. While the first few verses may not be familiar, the last verse is actually quite well known.
New Game, 16 Qns, Isipingo, Jun 24 24
New Game
Isipingo gold member
Today!
0 plays
2.
  'One Flew Over the Cuckoo's Nest'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In 1975 this author saw the movie "One Flew Over The Cuckoo's Nest", and, as great as that movie was (and still is), the novel it was based on was better. It provides a richer, layered and more nuanced story than the movie. Here are a few reasons why.
Average, 10 Qns, 1nn1, Dec 22 22
Average
1nn1 gold member
Dec 22 22
851 plays
3.
  The Crimson Labyrinth   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In Yusuke Kishi's first novel, a man wakes up in a large canyon only to discover that he isn't alone, and that a cutthroat battle is about to test his skills and cunning, forcing him to fight to survive. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Dec 24 14
Average
kyleisalive editor
175 plays
4.
  Into the Wild   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quick quiz on Jon Krakauer's book about the last days of Chris McCandless.
Average, 10 Qns, quogequox, Apr 26 06
Average
quogequox
720 plays
5.
  The Dinner    
Multiple Choice
 10 Qns
Two couples head to dinner in an Amsterdam restaurant to discuss the grave matters involving their eldest children in Herman Koch's novel, "The Dinner". Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Dec 28 13
Average
kyleisalive editor
121 plays
6.
  Blood and Chocolate   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A fun quiz to see how much you remember from reading 'Blood and Chocolate' by Annette Curtis Klause.
Average, 10 Qns, amazing_me, Aug 11 07
Average
amazing_me
469 plays
7.
  Ponniyin Selvan    
Multiple Choice
 10 Qns
Ponniyin Selvan is a classic novel in Tamil literature written by Kalki. At first it was published in Ananda vikatan as a series. Explore more about it through this quiz.
Average, 10 Qns, g02a03ya96, Jan 09 12
Average
g02a03ya96
890 plays
8.
  "The Last Good Man" by A.J. Kazinski    
Multiple Choice
 10 Qns
A.J. Kazinski is the pen-name of two Danish authors in a collaboration, Anders Ronnow Klarlund and Jacob Weinreich. See how much you know about this great book, their first together.
Tough, 10 Qns, reeshy, Apr 11 15
Tough
reeshy gold member
99 plays
9.
  My Life is a Toilet!    
Multiple Choice
 10 Qns
'My Life is a Toilet!' is the first in the 'My Life is a...' series by Gretel Killeen. Fleur Trotter and her eccentric family go on holiday, with disastrous results. The story is told in the form of letters from Fleur to her penpal.
Tough, 10 Qns, Kankurette, Jan 18 19
Tough
Kankurette gold member
Jan 18 19
95 plays
10.
  The Historian, by Elizabeth Kostova   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I just finished reading this erudite yet enthralling book about vampires and historians, and was surprised to find that no one else had done a quiz on it yet. This one's not too obscure.
Tough, 10 Qns, Amanda77586, Jun 26 07
Tough
Amanda77586
236 plays
trivia question Quick Question
Where in Cuba was the first missile base discovered?

From Quiz "'Thirteen Days' by RF Kennedy"




11.
  'Thirteen Days' by RF Kennedy    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on the book 'Thirteen Days' by Robert F. Kennedy.
Average, 15 Qns, DillPickle, Apr 15 07
Average
DillPickle
612 plays
12.
  'Silent to the Bone'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the mystery novel 'Silent to the Bone' by E.L. Konigsburg. Have fun.
Average, 10 Qns, LilSpikey, Apr 11 11
Average
LilSpikey
303 plays
13.
  One Flew Over the Cuckoo's Nest    
Multiple Choice
 15 Qns
Since there are already quizzes about the 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' play and movie, I thought I'd write one about what started it all: the book by Ken Kesey.
Difficult, 15 Qns, czolgolz, Mar 02 17
Difficult
czolgolz
634 plays
14.
  Gossing About Alec Campion    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz about one of the main characters of Ellen Kushner and Delia Sherman's "Riverside" cycle. The quiz is a series of questions asked about him by other characters.
Tough, 10 Qns, ninedin, Feb 12 08
Tough
ninedin
147 plays
15.
  "Taronga" by Victor Kelleher    
Multiple Choice
 10 Qns
"Taronga" is a novel designed for teenagers. It follows the adventures of a young teenage boy in a post-apocalyptic world.
Average, 10 Qns, em1958, Apr 06 19
Average
em1958 gold member
Apr 06 19
69 plays
16.
  "The Hypnotist" by Lars Kepler    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about this best selling thriller by the Swedish husband and wife writing team? This quiz is NOT about the 2012 movie based on the book; you have been warned!
Tough, 10 Qns, zippolover, Apr 02 14
Tough
zippolover
128 plays
17.
  The Girls    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about a fantastic book called "The Girls" by Amy Goldman Koss. If you've read the book before you'll do fine on this quiz!
Tough, 10 Qns, caligirl21, Jan 31 08
Tough
caligirl21
186 plays
18.
  "Euphoria" by Lily King    
Multiple Choice
 10 Qns
"Euphoria" is a novel by Lily King inspired in part by the life of anthropologist Margaret Mead. The book earned several awards and was a New York Times bestseller. This quiz is about this story.
Tough, 10 Qns, PootyPootwell, Jan 31 21
Tough
PootyPootwell gold member
Jan 31 21
86 plays
19.
  The World of Judith Krantz    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is for those Judith Krantz fans out there. Let's see how much you know about the world of "Scruples", "I'll Take Manhattan" and other books!
Tough, 15 Qns, layadriel, May 27 04
Tough
layadriel
224 plays
20.
  Shoeless Joe Makes a Change for the Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
The book "Shoeless Joe" was written by W. P. Kinsella in 1982 and was brought to the big screen in 1989. This quiz will ask some of the differences made when bringing this story from text to film. Remember this is the book not the movie.
Tough, 10 Qns, Illini43, Aug 27 11
Tough
Illini43 gold member
135 plays
21.
  A Book Dragon    
Multiple Choice
 10 Qns
Donn Kushner wrote "A Book Dragon." It includes history from the days of maps reading "Here there bee dragons" to the present. Do you know Kushner's dragon lore?
Difficult, 10 Qns, busted123, Nov 16 08
Difficult
busted123
150 plays
22.
  Kira-Kira    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz on the book "Kira-Kira" by Cynthia Kadohata.
Average, 10 Qns, ConanxD, Oct 01 11
Average
ConanxD
141 plays
23.
  "The Rising"- Brian Keene    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of Brian Keene's debut novel.
Average, 10 Qns, gausser12, Dec 06 09
Average
gausser12
132 plays
24.
  Flowers for Algernon    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the novel by Daniel Keyes. Some details differ from those in the earlier short story.
Average, 10 Qns, scottm, Nov 09 18
Average
scottm
Nov 09 18
965 plays
25.
  Alexander Kent - 'Bolitho' Novels    
Multiple Choice
 10 Qns
A simple quiz about Alexander Kent's 'Bolitho' novels - enjoy!
Average, 10 Qns, andyl23, Sep 23 15
Average
andyl23
163 plays
26.
  Same Sweet Girls Part I    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will ask general questions on the novel written by Cassandra King named "The Same Sweet Girls", a heartfelt tale of Southern women, their lives and friendship.
Average, 10 Qns, lulusmiley, May 08 05
Average
lulusmiley
147 plays
27.
  'Carpe Demon'    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the book 'Carpe Demon' by Julie Kenner. Hope you enjoyed the book and this quiz.
Average, 10 Qns, moviestar4634, Oct 12 05
Average
moviestar4634
132 plays
28.
  "Up the Down Staircase" Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the sequel to the quiz "'Up the Down Staircase' Trivia". The quiz is about the play which is based on the book by Bel Kaufman.
Tough, 10 Qns, boblarry, Feb 26 06
Tough
boblarry
180 plays
29.
  "Up the Down Staircase" Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the dramatic production of "Up the Down Staircase" based on the book by Bel Kaufman.
Tough, 10 Qns, boblarry, Feb 26 06
Tough
boblarry
211 plays
30.
  Arcane Society    
Multiple Choice
 10 Qns
All about the romantic Arcane Society novels by Amanda Quick under the pseudonym Jayne Ann Krentz.
Average, 10 Qns, witchgurl13, Jul 01 08
Average
witchgurl13
162 plays
31.
  The Life in the Wood with Joni-Pip    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Carrie King's novel, book one of the "Circles" trilogy. It's my first quiz so I hope it's OK!
Average, 10 Qns, flipfreak, Feb 10 08
Average
flipfreak
147 plays
32.
  Your Flowers For Algernon IQ    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of the Nebula Award winning novel by Daniel Keyes' "Flowers For Algernon".
Average, 10 Qns, seventh_friend, Mar 30 07
Average
seventh_friend
404 plays
33.
  Lake Wobegon    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for fans of Garrison Keillor's Lake Wobegon stories and books. Have fun!
Difficult, 10 Qns, auntbea, May 16 06
Difficult
auntbea
226 plays
34.
  Gretel Killeen's "My Life Is A....." Book Series    
Multiple Choice
 10 Qns
There are 3 books in this series...see how well you read them! The author Gretel Killeen also hosts the "Big Brother" TV series.
Average, 10 Qns, Granger01, Mar 01 13
Average
Granger01
169 plays
35.
  "Hating Alison Ashley" by Robin Klein    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you like this quiz!
Average, 10 Qns, anecle, Mar 09 06
Average
anecle
337 plays
36.
  "Winning London"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is pretty easy: if you win you win .... if you don't you don't. This book was written by Elizabeth J. Kruger.
Average, 10 Qns, diva_gurl_trixie, Aug 24 04
Average
diva_gurl_trixie
386 plays
37.
  "Offspring" by Jack Ketchum    
Multiple Choice
 10 Qns
Well, this will be my first quiz. I hope you enjoy this. This is an unusual and fast read. Yet, it is a very interesting book about cannibalism.
Difficult, 10 Qns, hartgrave, Sep 30 07
Difficult
hartgrave
147 plays

Authors H-K: 'K' Trivia Questions

1. The title, "Taronga", refers to what attraction in Australia?

From Quiz
"Taronga" by Victor Kelleher

Answer: A zoo

Taronga Zoo is a landmark in Sydney, Australia. Within sight of the Sydney Harbour Bridge and the Sydney Opera House, it is on the north side of Sydney Harbour. Taronga Zoo was officially opened October 7th, 1916. The name Taronga means "beautiful view" in the local Aboriginal language. The view from Taronga Zoo is truly beautiful and not to be missed if you are visiting Sydney.

2. What kind of van do Fleur's family own?

From Quiz My Life is a Toilet!

Answer: A Toyota HiAce

Fleur makes numerous references to the HiAce (written as 'Hi Ace') throughout the book. It is large enough to fit her, both her parents and their partners, her two sisters and - at one point - a random passing cyclist. The trouble starts when Fleur's mum gets distracted by the passing cyclist and crashes the van into the ute (for non-Australians, a ute is a type of car, short for 'coupé utility' and resembling what Americans call a pickup) in front.

3. A subtitle for this novel could be "A Love Triangle of Anthropologists in the Field." It's set in a place that was fairly unexplored at the time, which was the 1930s. What is this location? Please use the name it had then.

From Quiz "Euphoria" by Lily King

Answer: New Guinea

This book covers, with some fictionalizing, Margaret Mead's 1933 entry to areas of New Guinea rarely visited by outsiders. In the story, as well as in real life, she settled with a group of people who live deep in the island up the Sepik river. New Guinea is an island north of Australia that is part of the Malay archipelago. It is more recently known as Papua.

4. What is the unusual middle name of Erik Bark, the male, titular hypnotist?

From Quiz "The Hypnotist" by Lars Kepler

Answer: Maria

Erik Maria Bark was given his middle name in honour of Klaus Maria Brandauer, the Austrian actor. Erik's mother had seen a movie starring the actor before Erik was born and liked the name and decided to use it if she ever had a son. Bark does reflect in the book that at times he feels like "A Boy Named Sue" by Johnny Cash.

5. Paul and Serge are revealed to be of what relation?

From Quiz The Dinner

Answer: Brothers

The story begins with two couples meeting at a fancy restaurant in Amsterdam. Laid back couple Paul and Claire are hesitant to attend, especially since the restaurant was the choice of Paul's brother, Serge, and his wife Babette, both of whom are a part of the city's social elite due to Serge's role in local politics. From the get-go, they expect things will go downhill. Serge and Babette arrive at the restaurant late to a rather odd amount of fanfare from the staff and when they sit at the table, something seems off with both of them.

6. On which kingdom is this book based?

From Quiz Ponniyin Selvan

Answer: Chola

K.L. Krishnamurti is Kalki's original name. This story is based on the mightiest one of the Chola dynasty, RajaRaja Chola-1. It takes us to the 11th century A.D.

7. Ray Kinsella hears a voice asking him to "ease his pain". Who does Ray believe this person is?

From Quiz Shoeless Joe Makes a Change for the Movies

Answer: J. D. Salinger

Ray Kinsella after hearing "the voice", determines that the pain that must be eased is that of author J.D. Salinger. Ray does some research and finds that Salinger has stepped out of the public eye and once had a love for baseball. He had a love for the Polo Grounds, while in the movie it was Ebbets Field. For the movie, Ray went in search of Terence Mann. Truman Capote was mentioned in the book when a person mistook Salinger as the writer of "In Cold Blood", when they were on the way to Minnesota.

8. What is the name of the father's older brother?

From Quiz Kira-Kira

Answer: Uncle Katsuhisa

"Katsu" means triumph in Japanese. He is very different from Katie's father, Masao. For example, Masao is very quiet, while Uncle Katsuhisa ias very loud. David is Katsuhisa's son. Mr. Lyndon is the boss who owns the Poultry Hatchery in Georgia.

9. In chapter 1, Jim Thurmond receives a brief call from his son. Jim had assumed his son was dead, but now realizes he has to be rescued. What is the name of Jim's son?

From Quiz "The Rising"- Brian Keene

Answer: Danny

Danny is at his mother's house in Bloomington, New Jersey. Jim is in West Virginia and has to travel hundreds of miles to reach his son.

10. How about a trip to where a time and place where many dragons once lived? Kushner named 'our' dragon "Nonesuch"--an interesting name for a dragon. Who teaches young Nonesuch the ways of dragons?

From Quiz A Book Dragon

Answer: His Grandmother.

This teacher and Nonesuch are related...they're both dragons! The teacher has a rather short temper; not the case for every dragon, according to Kushner. Or is that: 'as told to' Kushner? If so, it was told him by a butterfly, since Kushner says "butterflies know everything" regardless of short life-spans, being an observant and talkative lot who "pass all their knowledge on to others of their kind."

11. Who is the dashing hero of the Arcane Society novel 'The Third Circle'?

From Quiz Arcane Society

Answer: Thaddeus Ware

He is a investigator for the Arcane Society and also a member of the powerful Jones family.

12. Katherine Talbert asks: Who is Alec Campion to me?

From Quiz Gossing About Alec Campion

Answer: Uncle, mother's brother

Alec is not Katherine's lover, although, when he summons her to his court, everybody seems to think that he wants to make her his new plaything. It would also be difficult to call him her friend, although Katherine in time learns to respect and like him. He teaches her many things, but certainly not fencing (it would be catastrophic!). In fact, Katherine arrives to Alec's house only because Alec, her mother's brother, promised to help her family in financial troubles.

13. Which city does Joni-Philipa Garador live in at the start of the story?

From Quiz The Life in the Wood with Joni-Pip

Answer: Bath

The Garador family live in Bath in 1942, but they have to move to the country when World War II starts to threaten their well-being.

14. Who are the members of the popular group in the beginning of the book?

From Quiz The Girls

Answer: Candace, Darcy, Brianna, Reneé and Maya

The most popular clique in seventh grade is run by Candace, the leader. Darcy, Brianna, Reneé, and Maya are the other girls in the group, who are only there because Candace thought they were interesting.

15. What type of car does Steven drive?

From Quiz "Offspring" by Jack Ketchum

Answer: Mercedes

The Mercedes is an expensive car, ranging from about $30,000 to almost $500,000.

16. What is the name of the main heroine in the story?

From Quiz Blood and Chocolate

Answer: Vivian

Vivian is your typical sixteen year old loup-garoux girl trying to figure out how to be a teen. She has to deal with trying to fit in with the pack and the whole human world. Claudia - little vampire girl from 'Interview with a Vampire'. Esme is a character in 'Blood and Chocolate', a loup-garoux like Vivian. Esme is actually Vivian's mother. Rose was one of the characters from the t.v. show, 'Dr. Who'.

17. What is the name of the maze-like canyon system where the story takes place?

From Quiz The Crimson Labyrinth

Answer: The Mars Labyrinth

The Mars Labyrinth is a seemingly-odd area that has a hot climate and rough terrain. In the beginning of the story, the protagonist, Fujiki, wakes up in this location with no recollection of how he arrived there. Beside him is a red lunch pail containing a small pouch, a thermos, and a Pocket Game Kids (a small handheld gaming system) which tells him to head in a certain direction. Using his watch as a compass, he heads along, but in the middle of the night, he comes across another person, whom he discovers is named Ai Otomo. The two decide to partner up in order to head to their destination.

18. What is the name of the teenage girl who finds a stack of letters in her father's office at the beginning of the novel?

From Quiz The Historian, by Elizabeth Kostova

Answer: It is never given.

Interestingly enough, her name is never given in the book. Towards the end, we learn that she was named after her mother's mother, but we are never told Helen's mother's name either.

19. In which Cornish coastal town was Richard Bolitho born?

From Quiz Alexander Kent - 'Bolitho' Novels

Answer: Falmouth

Bolitho was born in Falmouth in 1756, the son of James Bolitho.

20. Who or what is Algernon?

From Quiz Your Flowers For Algernon IQ

Answer: A mouse being used in a scientific experiment

Charlie first met Algernon, the mouse in a science lab, where both Algernon and Charlie were run through IQ tests.

21. Where is the first demon in the book located?

From Quiz 'Carpe Demon'

Answer: Wal-Mart

Allie, Kate, and Timmy are shopping for groceries at the San Diablo Wal-Mart at the beginning of the book when Kate smells a demon but blames it on Timmy.

22. Which false name did Chris McCandless like to use?

From Quiz Into the Wild

Answer: Alexander Supertramp

Chris McCandless seemed ashamed of his previous life. In the time before his death, as he wandered around America, he introduced himself as Alexander Supertramp, nor during those two years did he contact his family.

23. What are the names of the original six Same Sweet Girls?

From Quiz Same Sweet Girls Part I

Answer: Corrine, Julia, Astor, Lanier, Byrd and Dixie Lee

Corrine and Lanier were former room-mates, as were Julia and Astor. Byrd and Dixie Lee were close but Dixie Lee is the first to "leave" the group, later being replaced by Rosanelle.

24. Chief Bromden serves as our narrator in this black comedy. What ailment does he fake?

From Quiz One Flew Over the Cuckoo's Nest

Answer: Deafness

Everyone thinks the Chief can't hear them, which makes him privy to many of the ward's dirty little secrets. He's been there longer than anyone except Nurse Ratched.

25. What is the name of the strict administrative director?

From Quiz "Up the Down Staircase" Part 2

Answer: J.J McHabe

According to Bea, Mr.McHabe can't bear to part with a rubber band. If you asked him for a pencil he'd turn white.

26. What is the name of the main character?

From Quiz "Up the Down Staircase" Part 1

Answer: Sylvia Barrett

This is Sylvia's first time teaching, and the play goes over her troubles on her first two terms of the year. Paul Barringer is her fellow English teacher who is an unpublished writer. Beatrice Schacter, otherwise known as "mom", is an experienced teacher who gives Sylvia advice on how to handle the kids. Sadie Finch is the school clerk.

27. What is Chloe and Riley's last name?

From Quiz "Winning London"

Answer: Lawrence

Chloe and Riley Lawrence are twins who love hanging out together. Their last name is Lawrence.

28. What is Charlie's (the main character) last name?

From Quiz Flowers for Algernon

Answer: Gordon

Charlie Gordon is a mentally retarded man who wants to become smarter.

29. When does Branwell's silence start?

From Quiz 'Silent to the Bone'

Answer: November 25

In the first chapter of the book, the date and time of his silence are varified.

30. What event in American history is chronicled by 'Thirteen Days'?

From Quiz 'Thirteen Days' by RF Kennedy

Answer: The Cuban Missile Crisis

During the Cuban Missile Crisis, the world was on the verge of nuclear war though many were completely unaware.

This is category 8850
Last Updated Jun 24 2024 1:31 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.