FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
LaHaye Tim Quizzes, Trivia and Puzzles
LaHaye Tim Quizzes, Trivia

Tim LaHaye Trivia

Tim LaHaye Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P

Fun Trivia
Tim LaHaye provided the vision and plan for the "Left Behind" series of books, which were mostly written by Jerry B. Jenkins. As the end of the world we know approaches, true believers have been carried to Heaven, and those who are left behind must do battle against the Antichrist.
40 Tim LaHaye quizzes and 560 Tim LaHaye trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Left Behind: The Book Series    
Multiple Choice
 15 Qns
How well do you know the most popular Christian fiction series ever written?
Easier, 15 Qns, StarAngel, Dec 20 16
Easier
StarAngel
3691 plays
2.
  "Left Behind" Characters   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the various main and secondary characters from Tim Lahaye and Jerry B. Jenkins' popular "Left Behind" series, not counting the prequel, "The Rising".
Average, 10 Qns, tekkie05, Dec 20 16
Average
tekkie05
853 plays
3.
  'Left Behind': 1-10    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on books 1 to 10 of the 'Left Behind' book series by Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins.
Average, 10 Qns, elvenfair, Dec 20 16
Average
elvenfair
1322 plays
4.
  'Left Behind': Romance in the Last Days    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you imagine having time to fall in love during the days leading up to the end of the world? Well, the 'Left Behind' series' Buck and Chloe did. So I decided to base a quiz on just the two of them, the hot couple in the midst of tribulation.
Average, 10 Qns, elvenfair, Dec 20 16
Average
elvenfair
644 plays
5.
  The "Left Behind" Series    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz on the books of the "Left Behind" series from "Left Behind" through "Armageddon".
Average, 20 Qns, scarltak, Dec 20 16
Average
scarltak
1164 plays
6.
  What do you know about "Left Behind" Characters?    
Multiple Choice
 10 Qns
"Left Behind" is a great spiritual series, written by Tim Lahaye and Jerry B. Jenkins. I will be testing you on how well you know the characters of the book. If you haven't read at least to the 5th book, be warned: this might be a spoiler.
Average, 10 Qns, IndyRocker_Bri, Dec 20 16
Average
IndyRocker_Bri
1224 plays
7.
  Left Behind-The Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for you wonderful fans of the Left Behind series. Good luck and have fun. And keep reading
Tough, 10 Qns, yoreeder230, Dec 20 16
Tough
yoreeder230
1037 plays
8.
  The "Left Behind" Series: Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
Books 1-3 of the series written by Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins.
Average, 15 Qns, Computer100, Dec 20 16
Average
Computer100
142 plays
9.
  "Left Behind" books 1-10    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the book series by Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins. There are spoilers if you have not read the first 10 books yet.
Average, 10 Qns, legolasfreak2, Dec 20 16
Average
legolasfreak2
705 plays
10.
  Babylon Rising   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Tim LaHaye is writing a new series, this time with Greg Dinallo. If you haven't read the book, there are some spoilers.
Average, 10 Qns, scarltak, Dec 08 03
Average
scarltak
270 plays
trivia question Quick Question
In what book did the Rapture occur?

From Quiz "Left Behind: The Book Series"




11.
  Origins of those "Left Behind"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests your knowledge about the countries of origin of the characters in the "Left Behind" series by Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, jddrsi_raven, Dec 20 16
Average
jddrsi_raven gold member
252 plays
12.
  "Left Behind"... are you rapture ready?    
Multiple Choice
 10 Qns
A few questions about the "Left Behind" series by Tim LaHaye, concentrating on the first book.
Average, 10 Qns, Tohemp, Dec 20 16
Average
Tohemp
174 plays
13.
  Multiple Choice Quiz about "Left Behind" Series   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The "Left Behind" Series is written by Tim Lahaye and Jerry B. Jenkins. This is a quiz all about the series so I hope you have read the books. It's not too hard, I don't like quizzes that are impossible!
Average, 15 Qns, ladylion329, Dec 20 16
Average
ladylion329
735 plays
14.
  Left Behind   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is over the first book in the 12 book series by Tim LayHaye and Jerry Jenkins!
Difficult, 10 Qns, dancerfreak, Dec 20 16
Difficult
dancerfreak
578 plays
15.
  Tough "Left Behind" Series Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
If you've read the series then it shouldn't be too hard.
Tough, 10 Qns, maranatha, Dec 20 16
Tough
maranatha
1569 plays
Related Topics
  LaHaye, Tim [For Children] (18 quizzes)

  Religious Literature [Literature] (17 quizzes)


Tim LaHaye Trivia Questions

1. When his fellow airline passengers are suddenly taken up in the rapture, reporter Buck Williams finds that the phones lines on his flight to Chicago are all busy. To get around this problem, what does he do?

From Quiz
"Left Behind"... are you rapture ready?

Answer: Takes the phone apart and hooks the lines to the modem in his computer

Luckily for Buck, the "four wires from both the computer and the phone looked identical." How this action frees up "the connection to his ramp on the information superhighway" is never made clear.

2. Where is Rayford's plane headed to when the Rapture occurs?

From Quiz Left Behind

Answer: Heathrow

Rayford is piloting a 747 when the Rapture occurs. He then makes the decision to turn around and head back to O'Hare (in Chicago) where they had originally set out from.

3. This person appears after the Rapture happens, and finds himself going from president of his own country, to Secretary General, and eventually to Potentate, and beyond. Oh, but he gets what's coming to him at the end of the series. Who is he?

From Quiz "Left Behind" Characters

Answer: Nicolae Jetty Carpathia

Yes, he's the Antichrist, people. Oh, and becoming the ruler of the world was no accident; he was trying to succeed in this goal, but little did he know that prophecy played a role in his success, and also in his ultimate downfall. Yay, God wins!

4. What was Buck's occupation?

From Quiz 'Left Behind': Romance in the Last Days

Answer: Journalist

Buck worked for the 'Global Weekly' where he got his permanent nickname. His full name was Cameron Williams but that eventually changed, as he became well known for his tendency to buck in for the juiciest stories and top events.

5. 'Left Behind': Which two members of Rayford Steele's family were raptured?

From Quiz 'Left Behind': 1-10

Answer: His wife and son

Rayford's wife, Irene, and their son Raymie both accepted Christ and were among the millions of people who vanished in the rapture.

6. What two members of the Steele family were taken in the Rapture?

From Quiz "Left Behind" Series

Answer: Irene and Raymie

Raymie and Irene had been going to church and trying to get Rayford and Chloe to come.

7. The main character is called Murphy, but that is his last name. What is his first name?

From Quiz Babylon Rising

Answer: Michael

Michael is a Biblical archaeologist. He finds artifacts that prove the Bible's authenticity.

8. Jack Jenssen, one of Buck Williams' aliases, had what career?

From Quiz The "Left Behind" Series

Answer: Corporal in the GC Peacekeeping Forces

Herb Katz, another alias of Buck's, was the salesman for International Harvester. Albie was a Deputy Commander, but for the GC Peacekeepers, not the MM.

9. Who is Rayford Steele?

From Quiz "Left Behind" books 1-10

Answer: Chloe's dad

Ray ends up becoming Buck's father-in-law, and he is never related to Hattie.

10. What is the name of the Antichrist?

From Quiz "Left Behind" Characters

Answer: Nicolae Carpathia

Nicolae was orignially from Romainia, and worked his way up in the world (with the help of Chaim) to become the leader of the U.N., or "Global Community".

11. Who was 'Joe Baker'?

From Quiz "Left Behind" Series

Answer: Tsion

12. Who wrote the Left Behind series?

From Quiz Left Behind: The Book Series

Answer: Dr. Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

This popular Christian fiction series has sold over 20,000,000 copies to date.

13. As they approach their destination, pilot Ray Steele notes that the expressways around the airport look just like they they did during the "great Chicago blizzards" only without what?

From Quiz "Left Behind"... are you rapture ready?

Answer: The snow

Just imagine what those expressways would have looked like during those "great Chicago blizzards"... only without the snow. Probably the same way they looked during the great Chicago floods, only without the water.

14. Rayford Steele is American, this much is clear. Which state is he from?

From Quiz Origins of those "Left Behind"

Answer: Illinois

Most of the action that takes place in the United States in the earlier books, is based in Chicago. Later in the series, the Trib Force is spread across the U.S.A.

15. What is Buck Williams' title at Global Weekly?

From Quiz Left Behind

Answer: senior writer

Cameron Williams got his nickname Buck because he was always bucking orders. Known for his excellent writing, he is the youngest senior writer in the history of the Global Weekly.

16. He's a friend of the "Carpathian Mountains," if you catch my drift, until, of course, he tries to use him as a puppet for his own ambitions. Who is this rich stuck-up?

From Quiz "Left Behind" Characters

Answer: Jonathan Stonagal

Yes, in the phone conversation between Steve Plank and Buck Williams, Buck is talking in code, since Steve can't talk directly. So when Buck asks if the guy who killed Dirk Burton is the Romanian businessman, Steve answers "My guy moves mountains." The mountains, of course, would be Nicolae Carpathia: Carpathia as in the "Carpathian Mountains."

17. 'Tribulation Force': How was Bruce Barnes, original Tribulation Force member, eventually found to have died?

From Quiz 'Left Behind': 1-10

Answer: Murder

Shortly after the bombing in Chicago, Rayford visited the hospital and found that Bruce was already dead. From the expression on Bruce's face, Rayford determined that he had died naturally though the true cause of his death was later revealed to be due to poisoning by Carpathia.

18. What is the age difference in years between Buck and Chloe?

From Quiz "Left Behind" Series

Answer: 10 & ten

Buck is 10 years older than Chloe is.

19. What is Murphy's wife's name?

From Quiz Babylon Rising

Answer: Laura

Laura, like Murphy, holds a degree in Ancient Studies.

20. Who cannot fly a plane?

From Quiz The "Left Behind" Series

Answer: David Hassid

David is the computer genius and mole inside New Babylon until he leaves to escape the mark of the beast.

21. What is the name that Buck and Chloe's baby is given at his birth? (Birth name, not nickname.)

From Quiz "Left Behind" books 1-10

Answer: Kenneth Bruce

That's nice, naming your son after two of your dearest friends. Kenny is born at the end of book 5, "Apollyon."

22. What is Nicolae's middle name?

From Quiz "Left Behind" Characters

Answer: Jetty

In the beginning of the later books, they sum up the characters under different categories. There they state Nicolae under "The Enemy" as Nicolae "Jetty" Carpathia.

23. How did Ken Ritz die?

From Quiz "Left Behind" Series

Answer: he was shot

24. What is the Left Behind series about in a nutshell?

From Quiz Left Behind: The Book Series

Answer: The end of days.

The end of days foretold in Revelation when the world is destroyed and Christ returns.

25. Otto Weser is a Trib Force member in New Babylon. Otto is a timberman from which European country?

From Quiz Origins of those "Left Behind"

Answer: Germany

Rayford meets Otto when he and two others go to New Babylon to liberate Chang during the plague of darkness. When he is introduced to the others, Otto tells them that he is a German timberman.

26. In which book did Buck and Chloe get married?

From Quiz 'Left Behind': Romance in the Last Days

Answer: Tribulation Force

From the time they first met, Buck and Chloe had an instant connection. They realised that they were meant for each other and later had a double wedding with Rayford and Amanda.

27. 'Nicolae': Which two characters were LAST mentioned in this book?

From Quiz 'Left Behind': 1-10

Answer: Rayford and Nicolae

The book ended in anger. Even though Nicolae Carpathia was indeed the Antichrist, Rayford was still outraged by his absolute selfishness. According to the book, Carpathia had forced off an attempt to rescue a small amount of people via helicopter, as the building they were on was collapsing as a result of the earthquake.

28. What is the name of the man who entices Murphy with Biblical artifacts?

From Quiz Babylon Rising

Answer: Methuselah

Methuselah taunts Murphy with a clue or an artifact and then challenges him to compete in deadly games. Murphy has never seen Methuselah's face.

This is category 9614
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.