FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Roberts Nora Quizzes, Trivia and Puzzles
Roberts Nora Quizzes, Trivia

Nora Roberts Trivia

Nora Roberts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S

Fun Trivia
These quizzes are about the books Nora Roberts wrote using her own name. The 'In Death' books are listed under the pseudonym she used for them, J. D. Robb.
35 Nora Roberts quizzes and 390 Nora Roberts trivia questions.
1.
  The Sign of Seven Trilogy   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The trilogy consists of "Blood Brothers", "The Hollow" and "The Pagan Stone", released in 2008. Three boys become men and triumph over a history of evil. Another great story by Nora Roberts.
Easier, 15 Qns, gamemaster1967, Jan 10 09
Easier
gamemaster1967 gold member
793 plays
2.
  Malory, Dana, And Zoe: The Daughters of Glass   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Please enjoy my quiz on Nora Roberts' "Key" trilogy. There are 5 questions from each novel.
Average, 15 Qns, Gamemaster1967, Jun 28 20
Average
Gamemaster1967 gold member
Jun 28 20
2032 plays
3.
  The Circle Trilogy   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Morrigan's Cross", "Dance of the Gods", and "Valley of Silence".
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Mar 13 07
Average
Gamemaster1967 gold member
1565 plays
4.
  Vision In White   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Vision in White" is book one of the Wedding Quartet series. It was released in 2009 and focuses on Mackensie Elliot and Carter Maguire.
Easier, 10 Qns, Gamemaster1967, Mar 12 10
Easier
Gamemaster1967 gold member
436 plays
5.
  Blood Brothers   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Blood Brothers" is an exciting Nora Roberts novel, book one of the "Sign of Seven" Trilogy. In it, six individuals must band together to overcome evil. I hope that you read the book because I plan on revealing parts of the plot.
Easier, 10 Qns, red_stone, Jul 11 22
Easier
red_stone
Jul 11 22
877 plays
6.
  Nora Roberts-"Blue Dahlia"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Questions from Nora Robert's "Blue Dahlia", book one from the In The Garden trilogy.
Easier, 10 Qns, i_love_adam, May 11 08
Easier
i_love_adam
783 plays
7.
  "Angels Fall" by Nora Roberts   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Angels Fall" by Nora Roberts kept me enthralled the whole time I was reading it. Please note that this quiz contains spoilers if you haven't read the book.
Average, 10 Qns, spiritseeker, Aug 07 07
Average
spiritseeker
1076 plays
8.
  "The Hollow"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Hollow" is the second book in Nora Roberts' trilogy "The Sign of Seven". Warning - SPOILERS.
Average, 10 Qns, red_stone, Jul 12 08
Average
red_stone
578 plays
9.
  What Do You Know about The Witness?    
Multiple Choice
 15 Qns
One of my favourite books by Nora Roberts is 'The Witness'. If you haven't read it yet, skip this quiz because it contains spoilers.
Average, 15 Qns, Cymruambyth, Aug 29 20
Average
Cymruambyth gold member
Aug 29 20
84 plays
10.
  "The MacGregor Brides" by Nora Roberts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Nora Roberts is the successful author of many novels. Hopefully you have read this book before taking this quiz, otherwise the story will be spoiled.
Average, 10 Qns, red_stone, Oct 26 07
Average
red_stone
734 plays
trivia question Quick Question
In the first book, "Affair Royale", what is the female lead's name?

From Quiz "Cordina's Royal Family"




11.
  "The Reef" by Nora Roberts    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on the novel "The Reef" by Nora Roberts.
Average, 15 Qns, Skyflyerjen, Sep 30 09
Average
Skyflyerjen
226 plays
12.
  The Trilogy of the Gallaghers    
Multiple Choice
 10 Qns
Based on Nora Robert's three books on the Gallaghers of Ireland; "Jewels of the Sun," "Tears of the Moon," and "Heart of the Sea."
Average, 10 Qns, Thenimirra, Nov 24 06
Average
Thenimirra
1335 plays
13.
  "True Betrayals" by Nora Roberts    
Multiple Choice
 10 Qns
"True Betrayals" is a book about horses, romance, suspense, and the relationship between a mother and her child. This quiz will test your knowledge about this Nora Roberts novel.
Average, 10 Qns, Skyflyerjen, Apr 12 10
Average
Skyflyerjen
206 plays
14.
  "Three Sisters Island" Trilogy   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Nora Robert's trilogy, "Dance Upon the Air," "Heaven and Earth," and "Face the Fire?"
Tough, 10 Qns, thenimirra, May 03 10
Tough
thenimirra
1413 plays
15.
  Cordina's Royal Family   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz on all four of Nora Roberts' "Cordina's Royal Family" books.
Average, 10 Qns, luvlikepoetry, Dec 15 07
Average
luvlikepoetry
429 plays
16.
  Nora Roberts' "Born in Ice"    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the characters and plotline of Nora Roberts' story of Irish hearts and passions? Take this quiz to find out!
Average, 10 Qns, vintageprincess, Jul 28 03
Average
vintageprincess
1864 plays
17.
  Hold the "Key of Light" by Nora Roberts!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first book in the "Key" trilogy by Nora Roberts. I loved it, and hope you enjoy this quiz!
Easier, 10 Qns, moonbeam14, Mar 14 08
Easier
moonbeam14
594 plays
18.
  Black Hills    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Nora Roberts' "Black Hills", mainly focusing on Cooper Sullivan and Lil(lian) Chance.
Average, 10 Qns, Amydali1986, Apr 01 10
Average
Amydali1986
256 plays
19.
  Nora Roberts Titles    
Multiple Choice
 10 Qns
Guess the title of the book!
Tough, 10 Qns, honey_girl25, May 05 12
Tough
honey_girl25
2068 plays
20.
  Montana Sky    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about one of my favorite Nora Roberts book about three sisters who are forced to live together for the first time and learn to get along while danger surrounds them.
Average, 10 Qns, Ume, Dec 25 06
Average
Ume
1443 plays
21.
  Jewels of the Sun    
Multiple Choice
 20 Qns
"Jewels of the Sun" was the first book by Nora Roberts I ever read. To this day, it is my favorite book. Let's see how much you know about this enchanting romance set in Ireland.
Average, 20 Qns, 24girl, Feb 16 06
Average
24girl
1842 plays
22.
  For Nora Roberts Fanatics    
Multiple Choice
 15 Qns
For fans of Nora, a quiz based on several of her books. Some questions may be easy while some may be harder. Good luck.
Average, 15 Qns, morgana03, Feb 16 06
Average
morgana03
1830 plays
23.
  Find the 'Key of Valor'    
Multiple Choice
 10 Qns
'Key of Valor' was written by Nora Roberts. Let's see how well you have read this book.
Average, 10 Qns, curlysue-89, Aug 13 10
Average
curlysue-89
227 plays
24.
  Nora Roberts' Circle Trilogy Book 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the first book of the Circle Trilogy which is called "Morrigan's Cross" written by Nora Roberts. Enjoy!
Average, 10 Qns, babyangel89372, May 17 08
Average
babyangel89372
502 plays
25.
  Sanctuary    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the romantic suspense novel by Nora Roberts. Contains spoilers.
Average, 10 Qns, jules44, May 17 09
Average
jules44
293 plays
26.
  The Books of Nora Roberts / J.D. Robb    
Multiple Choice
 10 Qns
Nora Roberts and J.D. Robb. One woman, two names and hundreds of books. Can you name the title of the book if I tell you what the story's about? Oh, and every book title I mention is actually one of Nora Roberts' own.
Tough, 10 Qns, Dani99, Dec 07 03
Tough
Dani99
1602 plays
27.
  "Hidden Riches" by Nora Roberts    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you can see the charm concealed in Nora Robert's "Hidden Riches," a book that boasts very charismatic characters.
Tough, 10 Qns, Skyflyerjen, Mar 06 10
Tough
Skyflyerjen
192 plays
28.
  Dance Upon The Air    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a pretty general quiz on the novel 'Dance Upon The Air' by Nora Roberts.
Easier, 5 Qns, spazzo, May 06 16
Easier
spazzo
2150 plays
29.
  "A Little Magic" by Nora Roberts    
Multiple Choice
 15 Qns
Nora Roberts compiled some of her most favorite Irish tales in a book entitled "A Little Magic." This quiz is about all three stories.
Difficult, 15 Qns, Skyflyerjen, Jun 11 12
Difficult
Skyflyerjen
139 plays
30.
  "Cordina's Royal Family": Camilla    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the tale of Camilla of "Cordina's Royal Family" by Nora Roberts. You need to have really absorbed the information from the book to do well on this quiz.
Average, 10 Qns, xxagile, Jun 30 08
Average
xxagile
281 plays
31.
  Public Secrets    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on my favorite Nora Roberts novel.
Average, 10 Qns, freebird_0128, Mar 29 06
Average
freebird_0128
693 plays
32.
  "Cordina's Royal Family": Bennett    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Bennett in the "Cordina's Royal Family" series by Nora Roberts.
Average, 10 Qns, xxagile, Jun 24 08
Average
xxagile
288 plays
33.
  Twisting "Three Fates"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a small knowledge quiz about Nora Roberts's book "Three Fates" Enjoy!
Average, 10 Qns, Anaxandra, Jan 20 04
Average
Anaxandra
1315 plays
34.
  Welcome to Lunacy    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz inspired on the newest book by my favorite author. Enjoy it and your reading of "Northern Lights".
Average, 10 Qns, bookworm19, Dec 02 04
Average
bookworm19
797 plays
35.
  Nora Roberts Novels    
Multiple Choice
 15 Qns
If you read a lot of Nora Roberts you should have no trouble with this quiz. Good luck and have fun!
Tough, 15 Qns, Kisaki_Ryuu, May 24 08
Tough
Kisaki_Ryuu
1802 plays
Related Topics
  Mystery & Detective Fiction [Literature] (100 quizzes)

  Robb, J D [Literature] (33 quizzes)

  Romantic Fiction [Literature] (17 quizzes)


Nora Roberts Trivia Questions

1. Where does most of the action in 'The Witness' take place?

From Quiz
What Do You Know about The Witness?

Answer: Bickford

Bickford is a fictional small town in the Ozark Mountains in Arkansas. It is close-knit community, and many of the locals are artists of one kind or another. Many of them were hippies who drifted into Bickford in the '60s and '70s, found it to their liking, and settled there.

2. The first five questions are based on "Spellbound." What was Cal's profession?

From Quiz "A Little Magic" by Nora Roberts

Answer: Photographer

Calin Farrell was a famous photographer from New York, who decided to take a vacation in Ireland. He ended up meeting the woman he was destined to be with, a witch named Bryna. She told Cal that she had been watching his life and was proud of his achievements. Bryna had a darkroom built onto her house for his work.

3. Why did Naomi Chadwick go to jail?

From Quiz "True Betrayals" by Nora Roberts

Answer: Murder

Naomi admitted that she murdered Alec Bradley over twenty years before the story began. She spent around ten years in jail for her crime. Although her time in prison was done, Naomi still maintained that the murder was an act of self-defense. Kelsey spent time discovering that her mother was telling the truth the whole time.

4. How old was Cooper when he met Lil?

From Quiz Black Hills

Answer: Eleven

He was visiting his grandparents in the Black Hills of South Dakota.

5. What tragic event in Jed's past made him quit his job?

From Quiz "Hidden Riches" by Nora Roberts

Answer: His sister was killed

Jed was on the trail of a powerful drug dealer named Speck. Before Jed caught him, he managed to set up a murder. Elaine, Jed's sister, was killed in a car bomb that Jed himself witnessed. He blamed himself for her death.

6. What is the name of the wedding planning business formed by Mackensie, Parker, Laurel and Emma?

From Quiz Vision In White

Answer: Vows

The story opens up to four young girls playing "wedding day". Told from Mac's point of view mostly, "Visions in White" explains that the girls played at getting married a lot. They married each other, animals, and even Parker's brother Delaney. It is on one pivotal wedding day that Mackensie realizes she wants to be a photographer, which is her portion of Vows. Parker Brown is their director of operations, her brother Delaney is their attorney, Emmaline Grant is the company florist and Laurel McBane is the chef.

7. What was Matthew's nickname for Tate?

From Quiz "The Reef" by Nora Roberts

Answer: Red

Tate had red hair that she kept short. Later on she grew it out, only making Matthew consider her more beautiful. She inherited the color from her mother Marla, as well as her piercing green eyes. Tate also got her name from her mother, who became Marla Beaumont from Marla Tate. Matthew called her Red throughout the entire story.

8. What is the name of the island where Sanctuary is located?

From Quiz Sanctuary

Answer: Lost Desire

The fictional barrier island is located in the state of Georgia. Little Desire Cottage is the place Nathan rents.

9. Who are Camilla's parents?

From Quiz "Cordina's Royal Family": Camilla

Answer: Reeve and Gabriella

Reeve and Gabriella met in the story "Cordina's Royal Family: Affaire Royale".

10. What is the name of the stallion Bennett is riding at the beginning of the story?

From Quiz "Cordina's Royal Family": Bennett

Answer: Dracula

Pipit, the horse handler, mentions that Dracula is a demon, but that is not his name.

11. What tragedy occurred in the first paragraph of the book?

From Quiz "The Hollow"

Answer: A dog drowned.

"On a bright summer morning, a teacup poodle drowned in the Bestler's backyard swimming pool.", This is the very first line in the novel. Every seven years an evil entity invades the town and this is the beginning.

12. What does Malory look like?

From Quiz Hold the "Key of Light" by Nora Roberts!

Answer: Dark blond curls and blue eyes

The red head is Rowena, the brunette is Dana, and the black haired woman is Zoe.

13. The prologue for "Blood Brothers" is set in 1652; during this time period what happens to Giles Dent?

From Quiz Blood Brothers

Answer: He is accused of practicing witchcraft and burnt to death.

Giles Dent did practice witchcraft (he was the force of good) but Lazarus Twisse (the evil entity in human form) manipulated events so that Giles would be burnt to death. Before his death Giles managed to get Ann Hawkins to safety, saving not only her life but the lives of his three unborn sons. After seeing to her safety Giles managed to preform a spell that would bind the evil to him until: "sons of sons. Three parts of one. In faith, in hope, in truth. One light, united, to strike back dark. And here, my vow. I will not rest until destiny is met. (Then he spilt his blood on the earth) Blood of my blood. Here I will hold until you come for me, until you loose what must be loosed again on the world. May the gods keep you." With that spell Giles managed to take the spirit of the evil entity with him and hold that entity until it was released.

14. In the first book, "Affair Royale", what is the female lead's name?

From Quiz Cordina's Royal Family

Answer: Her Serene Highness Gabriella

Prince Armand Bisset is the ruler of the country. He has three kids: Gabriella, Alexander and Bennet. Their mother passed away, so Gabriella does what their mother would.

15. What are the names of the three granddaughters whose lives Daniel MacGregor has decided to meddle in?

From Quiz "The MacGregor Brides" by Nora Roberts

Answer: Laura, Gwendolyn and Julia

Daniel MacGregor feels that his granddaughters are of a marriageable age but show no signs of finding husbands on their own. Three men have been carefully picked by Daniel MacGregor and he arranges for these men to meet his granddaughters.

16. Reece Gilmore believed in following signs. What was the sign that caused her to stop in the town of Angel's Fist?

From Quiz "Angels Fall" by Nora Roberts

Answer: Her car was overheating.

Other signs that Reece had thought were important in the past were certain road signs, sunlight shining in certain ways, and weather vanes.

17. Who does Hoyt encounter in Chapter 1?

From Quiz Nora Roberts' Circle Trilogy Book 1

Answer: the Vampire Queen

The Vampire Queen's name is Lilith; she turned Hoyt's brother Cian into a vampire.

18. "Morrigan's Cross"- Who are the twins?

From Quiz The Circle Trilogy

Answer: Hoyt and Cian

Hoyt and Cian are twins, though not identical, whose story begins in the year 1128 in Eire. Hoyt is the sorcerer and Cian (pronounced Key An) is the "lost vampire" in the circle of six. Cian is described as the adventurous twin, lover of swords and women, in opposition to Hoyt's magical and studious side. The brothers battled in 1128, after Cian was changed, and did not reunite until almost 900 years later.

19. Jack Mercy was married three times and divorced two times. What was the name of the wife that he did not get a chance to divorce?

From Quiz Montana Sky

Answer: Mary Wolfchild

All of the the wrong answers are all characters from some of the trilogies by Nora.

20. How was Three Sisters Island created?

From Quiz "Three Sisters Island" Trilogy

Answer: Magic made it move out to the sea.

Ah yes, the answer that would seem obviously wrong if you've never read the books. The three sisters actually created it during the times of the Salem Witch Trials, to have a safe place to go where they wouldn't be persecuted. We're first told this in "Dance Upon the Air," but it's said in the other two books as well.

21. The text of a local legend, which turns out to be true, is where the titles of all three books come from. Who is this legend about?

From Quiz The Trilogy of the Gallaghers

Answer: Prince Carrick and Lady Gwen

Prince Carrick gathered diamonds from the sun, pearls from the moon, and sapphires from the sea to give to Lady Gwen. She rejected all his gifts, because he never spoke of loving her.

22. In which book did Nash interview Morgana for his latest screenplay?

From Quiz Nora Roberts Titles

Answer: Captivated

Nash interviews Morgana because of the rumors that she is a witch.

23. Who is the mayor of Lunacy?

From Quiz Welcome to Lunacy

Answer: Anastasia Hopp

Every character's name used in this quiz comes from the novel. Hopp got the job of mayor after her husband, the elected mayor, died. It is interesting to note that Jesse would make a funny mayor, being only 4 years old.

24. "Key of Light": Where was Malory headed in her Mazda in Chapter One?

From Quiz Malory, Dana, And Zoe: The Daughters of Glass

Answer: Warrior's Peak

The Gallery is the name of the art gallery where she works briefly in this novel before being fired. When she gets to Warrior's Peak she meets Dana Steele and Zoe McCourt.

25. What song is playing when Darren is murdered?

From Quiz Public Secrets

Answer: Come Together

Whenever Emma hears this song, she panics and has flashbacks of the night Darren died.

26. Deanna Reynolds, Chicago's darling talk show host dates foreign correspondent Finn Riley and receives scary "love" notes from a killer.

From Quiz The Books of Nora Roberts / J.D. Robb

Answer: "Private Scandals"

First released in 1993, it's not part of any series, but it was released into a book, "Three Complete Novels: Honest Illusions, Private Scandals, Hidden Riches".

27. In "Second Nature" what is the name of the reclusive horror writer?

From Quiz Nora Roberts Novels

Answer: Hunter Brown

Hunter Brown is the writer who wins the heart of the lovely lady in the story.

28. How many books total are in the Calhoun Women series?

From Quiz For Nora Roberts Fanatics

Answer: 5

There are 5 in all: 'Courting Catherine', 'A Man For Amanda', 'For The Love of Lilah', 'Susanna's Surrender' and 'Megan's Mate'.

29. What is the name of the bed and breakfast that Brianna Concannon runs?

From Quiz Nora Roberts' "Born in Ice"

Answer: Blackthorn Cottage

Brianna inherited Blackthorn from her father, creating family problems between herself and her mother.

30. Why did Jude come to Ireland in the first place?

From Quiz Jewels of the Sun

Answer: she was having a breakdown

Jude abruptly quit her job as a professor and came to Ireland-she thought for only six months.

This is category 9579
Last Updated Jun 18 2024 11:26 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.