FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Sheldon Sidney Quizzes, Trivia and Puzzles
Sheldon Sidney Quizzes, Trivia

Sidney Sheldon Trivia

Sidney Sheldon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S

Fun Trivia
Born Sidney Shechtel, his writing career started with Broadway musicals and film, before moving on to television, where he added production to his portfolio. He was responsible for anumber of hit shows, most notably 'I Dream of Jeannie'. During the last season of that show, he started work on his first novel. 'The Naked Face' was nominated for an Edgar for Best First Novel; his second book, 'The Other Side of Midnight', was a best-seller, and his career never looked back.
7 Sidney Sheldon quizzes and 80 Sidney Sheldon trivia questions.
1.
  If Tomorrow Comes   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Another incredible novel by author Sidney Sheldon. "If Tomorrow Comes" is a story that follows the life of Tracy Whitney, a young woman betrayed by her own innocence. Good luck, enjoy and have fun!
Average, 15 Qns, melliegrubber, Dec 10 06
Average
melliegrubber
559 plays
2.
  Sidney Sheldon's "Rage of Angels"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on my favorite Sidney Sheldon book. I hope you enjoy!
Average, 15 Qns, seda18, Jan 18 13
Average
seda18
581 plays
3.
  'Master Of The Game' by Sidney Sheldon   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the great mystery novel, 'Master Of The Game'.
Average, 10 Qns, girlblast1, Jan 30 23
Average
girlblast1
Jan 30 23
139 plays
4.
  The Write Stuff: The Works of Sidney Sheldon   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Join me on a tour of the novels of the late, great Sidney Sheldon
Average, 10 Qns, irishchic5, Nov 29 13
Average
irishchic5 gold member
162 plays
5.
  The Works of Sidney Sheldon    
Multiple Choice
 10 Qns
I can't believe there are no quizzes on any of the books of my favorite author! So...here's my first one. :) Basically, I'll give you a description of the book, and you just tell me the title. Have fun!
Average, 10 Qns, prfctnist, Apr 20 10
Average
prfctnist
1122 plays
6.
  Sidney Sheldon: "The Sands of Time"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about one of my favorite authors, Sidney Sheldon. Here are some questions about his novel, "The Sands of Time". I hope you enjoy my quiz and good luck!
Average, 10 Qns, melliegrubber, Dec 10 06
Average
melliegrubber
336 plays
7.
  'Bloodline' by Sidney Sheldon    
Multiple Choice
 10 Qns
'Bloodline' is a great mystery-suspense novel by Sidney Sheldon. This quiz deals with some basic questions from this book. If you have read this book, then it won't be difficult. Enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, girlblast1, Jan 04 15
Average
girlblast1
139 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the art critic who came to view the exhibition of Tony Blackwell?

From Quiz "'Master Of The Game' by Sidney Sheldon"




Related Topics
  Contemporary Literature and Fiction [Literature] (22 quizzes)


Sidney Sheldon Trivia Questions

1. What is the name of Sidney Sheldon's first novel, detailing the struggle of a New York psychotherapist being framed for murder?

From Quiz
The Write Stuff: The Works of Sidney Sheldon

Answer: The Naked Face

"The Naked Face" was nominated for the Edgar Allan Poe award for the Best First Novel by an American Author in 1970. In this novel, Doctor Judd Stephens tries to find out who is killing his patients and coworkers while at the same time clearing his name.

2. The story starts when Jamie Mcgregor goes to Cape Town in search of what?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: Diamonds

Jamie had heard of the latest diamond strike in South Africa and went in search of them. He succeeded in finding them but was cheated by the general store manager, Mr. Van Der Merwe. Jamie set out again in search of diamonds and promised revenge on Mr. Van Der Merwe.

3. Who is the main heroine of the novel, also the name of a great queen?

From Quiz 'Bloodline' by Sidney Sheldon

Answer: Elizabeth Roffe

Elizabeth, the only heiress to the multi-national drug company 'Roffe And Sons', is the main character in this splendid novel.

4. What time does Tracy start work at the Philadelphia Trust and Fidelity Bank?

From Quiz If Tomorrow Comes

Answer: 8:30 am

Tracy begins work at 8:30 am for the bank to open at 9 am. She is in charge of the cable-transfer department.

5. What was the main character's name?

From Quiz Sidney Sheldon's "Rage of Angels"

Answer: Jennifer Parker

Sidney Sheldon has won an Oscar, a Tony, and an Edgar Allan Poe Award.

6. Which was his first book, in which Dr. Judd Stevens is certain that someone is out to kill him?

From Quiz The Works of Sidney Sheldon

Answer: The Naked Face

An excellent book that Sidney Sheldon hadn't even planned on making into a novel...it had started out as a screenplay!

7. This novel, first published in 1982, follows six generations of the MacGregor and Blackwell families. What is its title?

From Quiz The Write Stuff: The Works of Sidney Sheldon

Answer: Master of the Game

"Master of the Game" has been reprinted seven times and translated into many different languages. A sequel, "Mistress of the Game", was published after Sheldon's death in 2009.

8. How did the company's name 'Kruger-Brent' come into existence?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: It was derived from the names of two guards.

Jamie and his friend Banda reached the deserts where the diamonds were lying but they were caught. The only escape was a wind that blows there and makes it impossible to see. They hid and heard two guards, Kruger and Brent, shouting to find them.

9. Why did Rhys Williams want to meet Mr. Kafir?

From Quiz 'Bloodline' by Sidney Sheldon

Answer: To inform him about the death of Sam Roffe

Rhys Williams was the right hand of Sam Williams and he was the logical successor of the presidency.

10. In which celebration does Tracy get caught up in New Orleans?

From Quiz If Tomorrow Comes

Answer: Mardi Gras

Mardi Gras is happening in the streets of New Orleans. Tracy is trying to get to the morgue to identify her mother. She even gets her luggage taken in the crowd.

11. Who is the eldest of the four women?

From Quiz Sidney Sheldon: "The Sands of Time"

Answer: Teresa

Teresa is the oldest at 60, Graciela is 31, Megan is 29 and Lucia is 23.

12. Where did the main character move to in the beginning of the book?

From Quiz Sidney Sheldon's "Rage of Angels"

Answer: New York City

Sidney Sheldon has written 17 novels.

13. How many children did Jamie and Margaret have?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: Two

They had two children, a son and a daughter. Their son, Jamie, was killed. Their daughter, Kate, was a very intelligent and bright girl and was the company's heiress.

14. What is the name of Sam Roffe's father?

From Quiz 'Bloodline' by Sidney Sheldon

Answer: Samuel Roffe

Elizabeth found a very old book on Samuel Roffe, the founder of the multi-million dollar company.

15. How many years was Tracy sentenced to jail?

From Quiz If Tomorrow Comes

Answer: 15

Tracy originally agreed to plead guilty for a 3 month suspended sentence, but her lawyer was involved with the mob. So changing her plead to guilty, she got a whopping 15 year sentence in Southern Louisiana Penitentiary for Women.

16. In which decade of the 20th century is this book set?

From Quiz Sidney Sheldon: "The Sands of Time"

Answer: 1970's

The book starts in Pamplona, Spain in 1976.

17. Where was the main character originally from?

From Quiz Sidney Sheldon's "Rage of Angels"

Answer: Kelso, Washington

All of Sidney Sheldon's books have hit #1 on the "New York Times" bestseller list.

18. Which novel, published in 2004, was the last fiction novel published by Sheldon before his death?

From Quiz The Write Stuff: The Works of Sidney Sheldon

Answer: Are You Afraid of the Dark?

"Are You Afraid of the Dark?" focuses on the murders of four people around the world, all of whom were involved with an environmental think tank group. Two of the victims' widows join forces to solve the murders before time runs out.

19. What was the name of Banda's wife?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: Ntame

Kate adored Banda and his family and went to visit them. She enjoyed playing with his children.

20. Who was Helena Roffe?

From Quiz 'Bloodline' by Sidney Sheldon

Answer: The French heiress of the company

Helena was the French heiress of the company and the wife of Charles Martel. She was very powerful and Charles wanted to leave her.

21. Who did Tracy meet in prison who became a future ally?

From Quiz If Tomorrow Comes

Answer: Ernestine

Ernestine Littlechap, a large, black woman refered to as a "bull dyke". A woman known as a "bull dyke" takes on a male role, doesn't do any chores because she has a "wife" to do it all for her. Ernestine grows to respect Tracy's strength and class and they form a friendship. Ernie later helps Tracy to get revenge against the people who cheated her.

22. What was the main character's new job to be, after her move?

From Quiz Sidney Sheldon's "Rage of Angels"

Answer: Lawyer in the District Attorney's Office

Sidney Sheldon is one of the three best selling authors alive today.

23. The stories of Catherine Alexander and Noelle Page, and how these two very different women wind up interacting and what they have in common.

From Quiz The Works of Sidney Sheldon

Answer: The Other Side of Midnight

Noelle Page grew up in France as the daughter of a fishmonger who convinced her that she was a princess, until the day he sold her to a dress shop owner. When she runs away from him she meets Larry Douglas, who promises to marry her when he goes on leave from the RAF, and never returns. Catherine Alexander grew up in America thinking she was the only virgin on the planet. She got a job working for Bill Frasier, who "introduced" her to Larry Douglas, and she winds up marrying him. Then Larry gets a job flying a very angry, grudge holding Noelle's personal plane...then things get bloody.

24. Which novel features a young rising attorney who gets mixed up with the Mafia?

From Quiz The Write Stuff: The Works of Sidney Sheldon

Answer: Rage of Angels

Young New York prosecutor Jennifer Parker is framed for threatening the chief witness against the Mafia. As she struggles to clear her name, she is torn between her love for a Mafia boss and a politician.

25. What was the name of the girl to whom David was getting married?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: Josephine O'Neil

Kate wanted to marry David so , being powerful, she purchased Josephine's father's company and hence they shifted. So David was left to marry Kate and they had a son, Tony.

26. What is the name of the only female in Jaime Miro's group?

From Quiz Sidney Sheldon: "The Sands of Time"

Answer: Amparo Jiron

Amparo Jiron has an on-again, off-again sexual relationship with Jaime. It soon becomes apparent that Amparo is betraying the group by leaking information to Colonel Acoca.

27. Why did the main character lose her new job?

From Quiz Sidney Sheldon's "Rage of Angels"

Answer: She inadvertently delivered a threat to the prosecutor's star witness

At the age of 25 Sidney Sheldon had 3 hit musicals on broadway simultaneously; "Merry Widow", "Jackpot", and "Dream with Mule".

28. Toby Temple was the top comedian. Jill Castle was a poor Polak that moved to Hollywood to become an actress. Nothing went her way until she crossed paths with Toby and gave him something no one else would...nothing. :)

From Quiz The Works of Sidney Sheldon

Answer: A Stranger in the Mirror

Toby wanted very much to please his mother as a boy, and from the first moment he made her laugh, he knew he wanted to be a comedian. He struggled for years before he became a star. Jill was a poor kid who wanted to become an actress, and had no success at it until she met Toby. She was the only woman he knew who wouldn't sleep with him, so he found himself intrigued and fell in love with her. They got married, and things skyrocketed from there.

29. What was the name of the art critic who came to view the exhibition of Tony Blackwell?

From Quiz 'Master Of The Game' by Sidney Sheldon

Answer: Andre D'ussseau

He was paid by Kate to criticize Tony's paintings to force him out of arts as Kate wanted him to be devoted towards the company. Tony found out this later and then tried to take revenge.

30. Which was the heiress' favourite home?

From Quiz 'Bloodline' by Sidney Sheldon

Answer: The villa in Sardinia

This villa was where she found the old book from which she learned about Samuel Roffe.

This is category 15827
Last Updated Jun 22 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.