FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Ward JR Quizzes, Trivia and Puzzles
Ward JR Quizzes, Trivia

J.R. Ward Trivia

J.R. Ward Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z

Fun Trivia
Jessica Rowley Pell Bird Blakemore uses the pseudonym J.R. Ward when she is writing in the genre of paranormal romance. The most notable of these is the 'Black Dagger Brotherhood' series.
8 J.R. Ward quizzes and 100 J.R. Ward trivia questions.
1.
  The Ultimate Black Dagger Brotherhood Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
With the introduction of the Black Dagger Brotherhood, J. R. Ward created a world unlike any other. Today's quiz is in honor of that world. I hope you enjoy it.
Average, 10 Qns, wthr1, May 29 10
Average
wthr1
1160 plays
2.
  Black Dagger Brotherhood Series   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the Black Dagger Brotherhood created by J.R Ward. Hope you like.
Average, 10 Qns, MooBoo, Sep 16 08
Average
MooBoo
705 plays
3.
  Average Black Dagger Brotherhood Trivia   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz on J.R. Ward's "Black Dagger Brotherhood" series.
Average, 10 Qns, partsgirl, Dec 20 20
Average
partsgirl
Dec 20 20
798 plays
4.
  Black Dagger Brotherhood-Lover Awakened   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals exclusively with "Lover Awakened", the third book in the "Black Dagger Brotherhood" series by J.R. Ward.
Average, 10 Qns, partsgirl, Dec 22 08
Average
partsgirl
691 plays
5.
  Dark Lover   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is all about the first book in the "Black Dagger Brotherhood" series by J.R. Ward.
Easier, 10 Qns, wicca_rules20, May 26 11
Easier
wicca_rules20
602 plays
6.
  "Black Dagger Brotherhood" II   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This is yet another quiz on J.R. Ward's "Black Dagger Brotherhood" series.
Average, 20 Qns, partsgirl, Oct 24 10
Average
partsgirl
677 plays
7.
  "Dark Lover" by JR Ward   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
"Dark Lover" by J. R. Ward, the first novel of the "Black Dagger Brotherhood". I hope you enjoy the quiz.
Tough, 15 Qns, wthr1, Oct 31 09
Tough
wthr1
888 plays
8.
  J.R. Ward's "The Story of Son"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on J.R. Ward's short story "The Story of Son" which is found in the anthology "Dead After Dark".
Average, 15 Qns, partsgirl, Jan 13 09
Average
partsgirl
251 plays
trivia question Quick Question
What does Tahlly mean in the old langauge?

From Quiz "Black Dagger Brotherhood Series"




Related Topics
  Horror [Literature] (16 quizzes)


J.R. Ward Trivia Questions

1. What does Claire Stroughton do for a living?

From Quiz
J.R. Ward's "The Story of Son"

Answer: lawyer

She was the first female in history to be a member of the board at Williams, Nance, & Stroughton, when she took over her father's seat on the board.

2. What does Zsadist wear that belonged to Bella?

From Quiz Black Dagger Brotherhood-Lover Awakened

Answer: a diamond necklace

Her necklace was Diamonds by the Yard from Tiffany's.

3. What is Nalla's favorite book?

From Quiz "Black Dagger Brotherhood" II

Answer: "Oh, the Places You Will Go"

Zsadist and Nalla enjoy story time every night. All the Brothers read to her, with Dr. Seuss being her favorite.

4. What is John's vampire name?

From Quiz Black Dagger Brotherhood Series

Answer: Tehrror

Before John knew he was a vampire he made a bracelet for himself with letters in the old language that said Tehrror; this is why Bella contacted the Brotherhood to help John. Tohrture is Rhage's father, Aghony is Phury and Zsadist's father, and I made up Hohrror.

5. Where is Wrath's private residence?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: New York City

Wrath preferred to crash at his New York City pad rather than stay with Darius in his home.

6. Who dies at the start of the book?

From Quiz Dark Lover

Answer: Darius

Daruis is killed at the start of the book by Lessers. His car is planted with a bomb, and he does not survive. Daruis is a member of the Brotherhood, and he was missed.

7. Why does Tohrment believe it is a bad idea to ask Wrath to help with Beth's transition?

From Quiz "Dark Lover" by JR Ward

Answer: Because Wrath does not necessarily like humans

Tohrment indicates Wrath does not like humans. He even comments how his own great great grandmother was human, but he did not mention this to Wrath.

8. Who are the Black Dagger Brotherhood?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: Selectively bred, highly trained vampire warriors who protect their species

The Black Dagger Brotherhood is an organization of highly trained, specially bred vampires. They are killing machines protecting their people and humans from Lessers, soulless creatures whose only desire is to kill vampires.

9. Why did Claire go to the Leeds' estate?

From Quiz J.R. Ward's "The Story of Son"

Answer: to redraft Miss Leeds' will

Miss Leeds would only deal with Claire and was forever revising her will. As she was worth roughly 200 million dollars, Claire was willing to go to her instead of making her come into the office.

10. When Bella is rescued, what has been done to her?

From Quiz Black Dagger Brotherhood-Lover Awakened

Answer: her eyes have been sewn shut

Havers had to be VERY careful removing the stitches as he didn't want to blind her. It didn't help that Zsadist was ready to kill him if he hurt her at all, either.

11. What kind of car does Rhage drive?

From Quiz "Black Dagger Brotherhood" II

Answer: Pontiac GTO

This car was restored by Tohrment before Wellsie died. Vishous drives an Escalade, which he shares with Butch, Tohrment has a Range Rover, Phury drives a BMW, Zsadist drives a Porsche, and Beth drives an Audi, as Wrath is blind and can't drive at all!

12. What is the name of Beth's cat?

From Quiz Black Dagger Brotherhood Series

Answer: Boo

Boo took an instant liking to Wrath in 'Dark Lover' and all the other Brothers liked her too. In 'Lover Enshrined' Boo guided Phury to Cormia. Such a helpful little kitty.

13. What is Rhage's shellan Mary's middle name?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: Madonna

Rhage felt that Mary wasn't a long enough name to have carved into his back so he had her middle name added.

14. Who is Darius' daughter?

From Quiz Dark Lover

Answer: Beth

Beth, or Elizabeth Randall is the daughter of Daruis. She does not know about her father or the world of Vampires until his death.

15. How long did it take Marissa to feed from Wrath?

From Quiz "Dark Lover" by JR Ward

Answer: 10 minutes

Marissa stopped ten minutes later.

16. What male does Bella introduce to the brothers?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: John Matthew, who is actually Darius, reborn

When Bella meets John Matthew, she recognizes him as a vampire, and introduces him to the brotherhood. John Matthew is then adopted by the brotherhood, and by the end of book two, "Lover Eternal", has been adopted by Thorment and his shellan, Wellsie.

17. How did Miss Leeds drug Claire?

From Quiz J.R. Ward's "The Story of Son"

Answer: drugged her tea

Claire doesn't care for tea in the first place but always drank it there to be polite.

18. What drove Zsadist to the edge of insanity?

From Quiz Black Dagger Brotherhood-Lover Awakened

Answer: Bella wanted to feed from him

Zsadist was an emotional train wreck after a century of abuse at the hands of the Mistress and he thought his blood was too tainted for Bella.

19. What letter did Tohrment carve during Phury's mating ceremony?

From Quiz "Black Dagger Brotherhood" II

Answer: A

This was the first mating ceremony that Tohr had participated in since Rhage and Mary's ceremony. He didn't know it but Wellsie and his son were also watching both the ceremony and him from the painting on the ceiling.

20. Who shot Vishous in 'Lover Unbound'?

From Quiz Black Dagger Brotherhood Series

Answer: The Directrix

The Directrix was upset about losing power and having to answer to a male, so she tried to kill Vishous to stop him becoming the Primale. Vishous had fought with a Lesser just before he was shot.

21. What was Zsadist's reaction to his first intimate encounter with Bella?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: he threw up

Zsadist's issues are a direct result of his century of abuse as a blood slave by the Mistress.

22. Mr. X selected 28 additional Lessers to stay in the Caldwell area. What did he set up for them to do?

From Quiz "Dark Lover" by JR Ward

Answer: Twelve were divided into two Prime squadrons and sixteen were divided into four groups of secondaries

Twelve were at the top of their game, and were divided into two primary squadrons. The other 16 he divided into four groups of secondaries.

23. In "Dark Lover", what food did Beth order with the intention of picking it up on her way home from the newsroom?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: Beef and Broccoli

There are only two restaurants on the way home from the newsroom to her apartment. One is a Chinese place, the other serves Tex Mex. Beth ordered Beef and Broccoli from the Chinese restaurant, hoping to sit inside with the air conditioning for a little while before walking the rest of the way home.

24. What is Miss Leeds' son?

From Quiz J.R. Ward's "The Story of Son"

Answer: a vampire

Claire had no idea that Miss Leeds even had a son as she was never married and her son was never mentioned, even in her will.

25. What does John Matthew discover about his blood line?

From Quiz Black Dagger Brotherhood-Lover Awakened

Answer: he is almost pure blooded

Not only is he almost pureblooded vampire, they conclude that his blood is so close to that of Darius that he must be his son.

26. Who is the Omega's son?

From Quiz Black Dagger Brotherhood Series

Answer: Lash

The Omega brought Lash into the world as his weapon against the Dhestroyer prophecy.

27. What is Butch's real first name?

From Quiz Black Dagger Brotherhood

Answer: Brian

No one ever calls him Brian, so when a lesser goes looking for him at his old job and asks for him by Brian, it blows his cover.

28. Who arrives at Beth's house uninvited?

From Quiz Dark Lover

Answer: Wrath

After Darius died Wrath found it was best to carry out his wishes. So he found Darius' daughter, who happened to be a half vampire and near her transition.

29. What did Billy Riddle's father do for a living?

From Quiz "Dark Lover" by JR Ward

Answer: He was a U.S. Senator

Billy "lives with Daddy". The group is concerned about the high profile of his father.

This is category 18130
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.