FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Authors and their Works Quizzes, Trivia and Puzzles
Authors and their Works Quizzes, Trivia

Authors and their Works Trivia

Authors and their Works Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature

Fun Trivia
Each of these quizzes covers multiple authors - how well do you know the output of each? Some quizzes focus on the characters, some on the plots, some on the titles.
149 quizzes and 2,086 trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Who Wrote What Book?    
Match Quiz
 10 Qns
In this adoption quiz, I've given you a list of books and you need to match them with the author who wrote them. Spoiler alert warning - the information in this quiz contains plot summaries. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Trivia_Fan54, May 08 24
Easier
Trivia_Fan54 gold member
May 08 24
510 plays
2.
  To Whom Do I Belong?    
Classification Quiz
 15 Qns
Fifteen books are listed with five authors to choose from. Three books belong to each author. To whom does each book belong?
Very Easy, 15 Qns, pennie1478, May 07 24
Very Easy
pennie1478
May 07 24
619 plays
3.
  Horror, Thriller and More: Title/Author Match   popular trivia quiz  
Match Quiz
 15 Qns
A quiz dedicated to the more obscure and suspenseful side of modern literature. Match the work with its respective author.
Easier, 15 Qns, blackandgreen, Dec 13 23
Easier
blackandgreen
Dec 13 23
125 plays
4.
  Get Off There; You're a Cat!    
Multiple Choice
 10 Qns
My cats, Stan and Flo, believe the bookshelves to be their domain and not the place for books. I wouldn't mind so much if they read them but they just like knocking the books off the shelves! Can you identify those novels that have ended up on the floor?
Difficult, 10 Qns, bloodandsand, Aug 22 11
Difficult
bloodandsand
465 plays
5.
  What Lies Beneath   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Short Stories with a Message
Short stories are a wonderful device as their conciseness allows us to explore a deeper truth that lies beneath the main line of the tale. Match the plot with the story and then see what the author was trying to tell us.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Jan 28 23
Easier
pollucci19 gold member
Jan 28 23
377 plays
6.
  Ten Books in Search of an Author   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you help these well-known books in their quest?
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Jun 01 22
Recommended for grades: 11,12
Easier
looney_tunes editor
Jun 01 22
1201 plays
7.
  Stuck at Home? Revisit Books and Authors   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In 2020/21 we were in lockdown and one of the ways that I found to escape from reality was by reading books. It was an opportunity to revisit books and the lives of famous authors. Come with me on this adventure.
Easier, 10 Qns, masfon, Sep 14 23
Easier
masfon gold member
Sep 14 23
838 plays
8.
  Literature and Authors   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Some random literature facts. Some more random than others. Blame my English classes for filling my head with useless knowledge.
Average, 20 Qns, CellarDoor, Oct 28 21
Average
CellarDoor gold member
Oct 28 21
14653 plays
9.
  Author Identification: Style and Substance   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some snippets of information about authors and/or their works written in a way I hope will be reminiscent of their styles. Will this style and substance lead you to the author's identity? Play and see.
Average, 10 Qns, uglybird, Aug 31 22
Average
uglybird
Aug 31 22
5743 plays
10.
  About the Authors...   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match each of these 19th or 20th century novels with its American or European author. In most cases, the author's name will be more familiar than that of the book.
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Jan 04 22
Easier
looney_tunes editor
Jan 04 22
405 plays
trivia question Quick Question
Name the 1966 book by Truman Capote which describes the brutal murders of the Clutter Family.

From Quiz "Lit. 101"




11.
  Classical Literature   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The following is a quiz about many classic books I've read. I'll give you a summary and an author, and you have to figure out the title. Enjoy!
Very Easy, 10 Qns, puggleperson, May 15 21
Very Easy
puggleperson
May 15 21
4488 plays
12.
  Masters and their Masterpieces: Part III   popular trivia quiz  
Match Quiz
 15 Qns
There have been numerous Masters of literature throughout the years. Of the 15 mentioned, can you match each to one of their masterpieces?
Very Easy, 15 Qns, zambesi, Jul 06 22
Recommended for grades: 10,11,12
Very Easy
zambesi
Jul 06 22
1431 plays
13.
  The Call of a Farewell to Hard Travels   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Remember Starbuck? Tom Sawyer? Ishmael? Ralph and Piggy? They're all nearby, either in your den, the library, the nearest bookstore or the local bookswap. All you need is enough time to decide who you want to spend a few hours with.
Easier, 10 Qns, beergirllaura, Sep 10 09
Easier
beergirllaura
2364 plays
14.
  Copywrite or Wrong?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Correctly match the books and authors in question.
Easier, 10 Qns, nyirene330, Nov 01 15
Easier
nyirene330
1300 plays
15.
  Rejection In The Modern World   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some great classics of literature would possibly be rejected by publishers if submitted now. Here are some modern rejection notes.
Easier, 10 Qns, Christinap, Jul 17 13
Easier
Christinap
1900 plays
16.
  Some of My Favorite Authors   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Here are ten authors who must be matched with a couple of their books. Many of these are some of my favorite authors. Have fun!
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Oct 09 16
Easier
dcpddc478
1675 plays
17.
  Outstanding Novels   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the works with its author. You will find a variety of genres and styles.
Easier, 10 Qns, Rehaberpro, Apr 17 16
Easier
Rehaberpro
1049 plays
18.
  Name The Writer    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I'll be posing questions about writers from ten different countries who have published books since 1950. The criteria was just 'foreign writers off my bookshelves (and one Briton). See how many you can get.
Average, 10 Qns, spaceowl, Sep 16 22
Average
spaceowl gold member
Sep 16 22
459 plays
19.
  Sort of Truth   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An autobiographical novel is not an oxymoron but a combination of real events stipulated as fiction. This quiz is about such novels and their counterparts, the semi-autobiographical novel.
Average, 10 Qns, 1nn1, Dec 23 16
Average
1nn1 gold member
753 plays
20.
  Easy Author! Author! Trivia   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
All you have to do is match the two titles written by the same author.
Easier, 10 Qns, nyirene330, Apr 18 17
Easier
nyirene330
788 plays
21.
  Famous Writers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A really simple quiz about famous authors. I'll give you a list of novels, plays or poems and you just name the person who wrote them. Good luck.
Very Easy, 10 Qns, diamondjim68, Jul 19 11
Very Easy
diamondjim68
2360 plays
22.
  You Learn Something New Everyday    
Multiple Choice
 10 Qns
Normally I don't read novels, but I've enjoyed some lately and I think it's because YOU LEARN SOMETHING NEW EVERYDAY and I've learned something new when I read each of these. At least I run to the research sites to confirm it IS true!
Average, 10 Qns, habitsowner, Apr 21 12
Average
habitsowner
4803 plays
23.
  Author to Book Association Game    
Match Quiz
 10 Qns
Match the author to their book. I've chosen a variety of books I've read over the past few years. Enjoy.
Easier, 10 Qns, ramonesrule, May 29 21
Easier
ramonesrule gold member
May 29 21
348 plays
24.
  Books I Was Forced to Read editor best quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are some books I never would have read to conclusion had they not been assigned. In this quiz, I raise a half-hearted glass to required reading. Just remember, there's no accounting for personal taste, so please don't chastise me.
Average, 10 Qns, skylarb, Jul 27 22
Average
skylarb
Jul 27 22
5158 plays
25.
  Books You Shouldn't Read Before You Die?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz picks a bone with the omissions in the recently released "1,001 Books You Must Read Before You Die." You need not have even glanced at that book to ace this quiz, however, which will be a general literature overview.
Average, 10 Qns, skylarb, Jun 06 15
Average
skylarb
4204 plays
26.
  A Novel Quiz    
Match Quiz
 10 Qns
On the 'XY' chromosome side, can you match the author with the correct novel?
Easier, 10 Qns, nyirene330, Oct 23 16
Easier
nyirene330
601 plays
27.
  Authors of Famous Books    
Multiple Choice
 15 Qns
Who's the author of these literary classics?
Easier, 15 Qns, Livia, Sep 28 22
Easier
Livia
Sep 28 22
7296 plays
28.
  Jane in the Jungle With a Twist   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My vacation is finally here, and I plan on curling up on the couch and delving into several good books. Perhaps you've read a few of those I plan on enjoying this week - but how well do you remember them?
Easier, 10 Qns, beergirllaura, Oct 10 11
Easier
beergirllaura
852 plays
29.
  The Quest for the Holy Mail   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All authors have had writer's block at one time or another. This quiz is presented in the form of different authors' fictional letters to God asking for inspiration to finish some of their better-known works. See how many you can figure out!
Easier, 10 Qns, shuehorn, Nov 14 11
Easier
shuehorn gold member
931 plays
30.
  Prose and Cons   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you determine the culprits behind these appalling literary crimes? If you can figure out whodunnit from these reports, then perhaps for these authors, the writing is on the wall...
Average, 10 Qns, reedy, Jul 22 12
Average
reedy gold member
1528 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3
Related Topics
  Authors and Their Works [For Children] (25 quizzes)

  Writers & Authors [People] (150 quizzes)


Authors and their Works Trivia Questions

1. Mario Puzo's most famous novel is "The Godfather" 1969. He was also a writer of short stories but had four novels published before "The Godfather". Can you name the first novel he had published in 1955 taking place in Germany, post WWII?

From Quiz
They Wrote 'em and We Read 'em: Part III

Answer: The Dark Arena

"The Dark Arena" follows the story of an American WWII veteran who returns to Germany after the war in order to find his girlfriend, Hella. Puzo drew on his experiences of Germany as he had been stationed there in the US Army Air Force during WWII. Mario Puzo (1920-1999) wrote "The Fortunate Pilgrim" (1965), "The Runaway Summer of Davie Shaw" (1966) and "Six Graves of Munich" (1967) the latter under the name of Mario Cleri. Puzo considered "The Fortunate Pilgrim" as his finest work and this novel was the birthplace of "The Godfather".

2. Who wrote "The Adventures of Pinocchio" which was published 1883?

From Quiz They Wrote 'em and We Read 'em: Part II

Answer: Carlo Collodi

Carlo Lorenzini (1826-1890), better known as Carlo Collodi was an Italian children's writer. "The Adventures of Pinocchio" was originally in a serial form in 1881-82 but was then published as a book in 1883. Sadly, Collodi died before his popularity spread when the book was translated into English in 1892. Grazia Deledda (1871-1936) was the first Italian woman to receive the Nobel Prize for Literature in 1926. Corin Tellado (1927-2009) was a prolific Spanish writer of romantic novels and she had over 4,000 books published and many were best-sellers in Spanish-speaking countries, selling over 400 million books. Antoine de Saint-Exupery (1900-1944) was a French aristocrat, poet, writer and aviator. He is best remembered for his novel "The Little Prince". He joined the Free French Air Force in North Africa during WWII and his plane disappeared over the Mediterranean Sea in July 1944.

3. Charles Dickens is regarded as one of the greatest character creators in English literature. In which novel did we find the wicked character, Uriah Heep?

From Quiz They Wrote 'em and We Read 'em: Part I

Answer: David Copperfield

Charles John Huffam Dickens (1812-1870) had "David Copperfield" published as a book in 1850, yet it had previously appeared as a serial in 1849-50. Uriah Heep is motivated by greed and is the main antagonist in the second part of the novel. He professed to be humble but his wicked and twisted character eventually saw him imprisoned. In 1969 around Christmas time there was great coverage of 1970 being the 100th Anniversary of the death of Charles Dickens. A heavy metal band called Spice decided to change their name to Uriah Heep, taken from the novel David Copperfield. The Uriah Heep band became one of the most popular rock bands of the 1970s along with Led Zeppelin, Deep Purple and Black Sabbath.

4. American novelist and short story writer Stephen King has provided chills and adventure, often with a touch of the paranormal, since the 1960s. Many of his books are set in his home state. Which is that?

From Quiz Prolific Authors

Answer: Maine

Three made-up Maine towns that appear in several works are Castle Rock ("Cujo", "The Dark Half", "Needful Things"), Jerusalem's Lot ("Salem's Lot", "Doctor Sleep") and Derry ("It", "Dreamcatcher", "11/22/63"). Another example of a fictitious Maine town is Chester's Mill, isolated from the rest of the world in "Under the Dome".

5. Which poet is remembered for three major works of Latin literature, the "Eclogues" (or Bucolics), the "Georgics" and the epic "Aeneid"?

From Quiz All About the Writer

Answer: Virgil

He was born Publius Vergilius Maro in 70 B.C. in the commune since named for him (Virgilio) in what is now the Lombardy region of northern Italy. Ranked as one of the most important poets of all time, he lived and worked during the Augustan period of ancient Roman literature. Based on Homer's famous epic poems of seven centuries earlier, the "Aeneid" follows the journey of Aeneas, a Trojan refugee. Virgil's influence on more recent Western literature is illustrated in Dante's "Divine Comedy", in which he acts as Dante's guide through the levels of hell and purgatory.

6. Geoffrey Chaucer wrote the "Canterbury Tales" in the late thirteenth century. In the "Pardoner's Tale" three young disreputable men who set out to kill what spiritual entity?

From Quiz Short and Sweet Two

Answer: Death

An old man directs them to where they can find Death. Instead they find a treasure and, ironically, Death. A group of pilgrims are traveling to Canterbury and on the way regale each other with stories. The pardoner is the classic hypocrite of literature who sells pig bones that he claims are from the body of saints. His tale is told with great emphasis on morals and biblical references. Chaucer wrote in middle English thus the spellings and pronunciations are obscure but there are many up-dated versions available. The 1948 film with Walter Huston and Humphrey Bogart "The Treasure of the Sierra Madre" is a modern film adaptation of the "The Pardoner's Tale".

7. After biting into a madeleine, the narrator of which series of novels perplexed readers with intricate descriptions of his memories?

From Quiz Brain Pain: Books that Hurt

Answer: "In Search of Lost Time"

Marcel Proust proved that you can paint a picture with a thousand words, and he was supremely talented at it. His semi-autobiographical series is widely regarded as one of the most difficult series in all of literature. It touches on themes of involuntary memory, the nature of art, and the bitterness of love. Ironically, not a single publisher wanted to print the first volume*, so he did it with his own money. After he won the Prix Goncourt in 1919 for his work on the second volume, Proust became world famous and was treasured as one of the greatest writers of his age. *The first volume is "Swann's Way" and the second is "Within a Budding Grove".

8. Which writer wrote about "Coming of Age in Samoa" while "Growing Up In New Guinea"?

From Quiz A Confusion of Authors

Answer: Margaret Mead

Margaret Mead (1901-1978) was an American author and public speaker whose works were related to the cultural differences in gender roles between the U.S. and other countries. Most of her field work was in the South Pacific and her first novel "Coming of Age in Samoa" was published in 1928. It was followed by "Growing up in New Guinea" in 1930. Both of these books openly explored sexuality, morals, and gender related issues. She encouraged others to be more open to those who were different from themselves. She was a cultural anthropologist who managed to open of this field of study to the general population. This was at a time before computers and television made this information accessible and at a time when even openly discussing many of these issues was taboo.

9. "My name is Walter Lord. In 1955, I wrote what would become one of the best-selling books about the world's most famous tragedy. What did I write?"

From Quiz What Did I Write?

Answer: "A Night to Remember"

The story I'm describing is "A Night to Remember". The book chronicles the final hours of the Titanic. Mr Lord interviewed approximately sixty survivors before turning their vivid recollections into this fantastic novel.

10. Which prolific author, who wrote, among others, biographies of William Shakespeare and Napoleon, was a friend of Berlioz and Liszt and petitioned Benito Juarez, the Mexican Prime Minister, not to execute Emperor Maximilian I of Mexico?

From Quiz What A Story! The Incredible Ten!

Answer: Victor Hugo

Victor Hugo (1802-1885) was one of the best European writers of all time. He is known both for his poems and novels, which include "Les Miserables", "The Hunchback of Notre Dame" and many others. He played a pivotal role in the Romantic movement during the 19th century.

11. The first verse of the song has the singer's girl say, "Hon, drop dead, I'd rather go to bed with _____." Which author of such works as "One Hundred Years of Solitude" and "Love in the Time of Cholera" would she rather go to bed with?

From Quiz My Baby Loves A Bunch of Authors

Answer: Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez was born in Colombia in 1927. He rose to fame with the publication in 1967 of "One Hundred Years of Solitude", which became his most commercially successful novel. He is primarily known for his novels and short stories, for which he won the Nobel Prize in Literature in 1982. The first verse of the song "My Baby Loves a Bunch of Authors" goes: "Well you should see my story reading baby, you should hear the things that she says, She says, 'Hon, drop dead, I'd rather go to bed with Gabriel Garcia Marquez.'"

12. WWII veteran and optometrist becomes unstuck in time! Held captive in zoo exhibit on alien planet! Poo-tee-weet? Read all about it - who was the author?

From Quiz Read All About It. Who Was the Author?

Answer: Kurt Vonnegut, Jr.

"Slaughterhouse-Five" is Kurt Vonnegut's semi-autobiographical account of his WWII experiences as a prisoner of war in Dresden. The alien abduction part? Probably less autobiographical...

13. Three lesser known novels from this prolific writer are "Duma Key", "The Colorado Kid" and "Blockade Billy". Who is this regal author?

From Quiz What is the Name of the Author?

Answer: Stephen King

Born in Portland, Maine on September 21, 1947, Stephen King has written over 50 novels and almost 200 short stories, many of which have been made into movies or mini-series. A great quote from King is, "People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk".

14. This author and activist was born to Chilean parents in Lima, Peru. Her novels are infused with elements of what is known as magical realism. "The House of the Spirits" is a good example of this. Name this author.

From Quiz Write On!

Answer: Isabel Allende

"The House of the Spirits" was Allende's first novel, and was later made into a movie. Despite harsh criticism by some of her literary peers, Allende's contributions to Latin American literature have been recognized by her numerous international awards.

15. 'Controversy aside, the theft of a priceless Da Vinci work of art was certainly not done by an angel. This demon of a man managed to break into a fortress to effect the crime.' Which author perpetrated this heinous act?

From Quiz Prose and Cons

Answer: Dan Brown

Author Dan Brown is the author of a number of books, beginning with his first novel "Digital Fortress", published in 1998. He is most notably known for the series that features his character made famous in the movies by Tom Hanks, symbologist Robert Langdon. The first three books featuring Langdon are "Angels & Demons" (2000), "The Da Vinci Code" (2003), and "The Lost Symbol" (2009). "The Da Vinci Code", with its story questioning the traditionally accepted biblical depiction of Christ and Mary Magdalene, was very controversial.

16. This story is actually a play written by William Shakespeare. It tells the tragic tale of two lovers who get secretly married. The story ends with both of them dying because of a misunderstanding. What play is this?

From Quiz Classical Literature

Answer: Romeo and Juliet

The 'misunderstanding' is caused by Juliet faking her death. Romeo doesn't get the message from the Friar that says Juliet isn't dead, and kills himself. Juliet then finds Romeo dead and uses his dagger to kill herself.

17. 'We got a future' brought tears to my eyes, but 'I got you to look after me, and you got me to look after you' actually made me cry. George and Lennie repeat these phrases in which John Steinbeck novel?

From Quiz Jane in the Jungle With a Twist

Answer: Of Mice and Men

While the time span of this classic is a mere four days, the story encompasses a lifetime worth of dreams of a better life, friendship, love, death, companionship and loneliness. Lennie and George, the main characters in this Steinbeck classic, are two field laborers in the 1930s, struggling to get along as they rely on each other - complete each other - and strive to attain their dreams. The novel depicts a tragic world, where love often leads to death, and where freedom is little more than an illusion. Published in 1937, the title 'Of Mice and Men' comes from a poem by Robert Burns.

18. This author was responsible for the classic novels "Oliver Twist", "Great Expectations", "A Tale of Two Cities" and "A Christmas Carol". Who was this?

From Quiz Famous Writers

Answer: Charles Dickens

Charles Dickens was the most popular authors of the Victorian Era. His many still famous stories are known for their serial-ism and cliffhangers.

19. Who is the author of the novel,"Not as a Stranger", which describes a boy's dream of becoming a doctor and how he achieves his life's desire? This book was made into a movie with Robert Mitchum and Olivia de Havilland in the starring roles.

From Quiz A Remembrance of Books Past

Answer: Morton Thompson

I loved this book as I have always had a fascination with the study of medicine. I also loved its setting which begins in the early 20th century, when the protagonist, young Lucas Marsh, accompanies the local doctor in his buggy as he makes house-calls. The love of the profession of medicine corrupts Lucas's character as he uses anyone and anything to be a successful doctor. One of the other reasons I included this novel is that it depicts an era in medicine which is not familiar today. House calls anyone?

20. This book shocked readers when it was originally published in 1955. It tells of a middle-aged man's passion for his pubescent stepdaughter. What was it called and who wrote it?

From Quiz Whose Plot Is It Anyway?

Answer: "Lolita" by Vladimir Nabokov

"Lolita" was shocking to the readers of the 1950s. Its themes of sexual deviance and murder could have damned this book into obscurity, but it survived and emerged as a classic. It showcases some of Nabokov's best work; his poetic prose and his ability to place humanity under the harshest of scrutiny.

21. If a sequel were to be made, Snowball might return and overthrow Napoleon. The rules would be restored to normal, and the tower would be a huge success. Who wrote the original?

From Quiz The Well of Lost Plots

Answer: George Orwell

George Orwell wrote "Animal Farm" in 1945. It is about farm animals who run the humans off the farm. Snowball is a pig who ruled for a time, and the farm was very prosperous and happy. Then Napoleon ran Snowball off the farm and began to rule the animals in much the same way as the humans had. The animals, however, did not realize how horrible a ruler Napoleon was. If Orwell had written a sequel, no doubt Snowball would have come back to make their lives much better for the animals!

22. Who wrote these mysteries: "The Virgin in the Ice", "The Sanctuary Sparrow", "The Raven in the Foregate", and "The Potter's Field"?

From Quiz Authors (Quartette)

Answer: Ellis Peters

Ellis Peters' Cadfael series features the Welsh medieval monk at Shrewsbury's Monastery of Saints Peter and Paul. One feature I especially enjoy about the series is learning about medieval monastic life, including all the terms, totally new to me, dealing with everyday objects.

23. In a departure from his normal genre, John Grisham wrote a novel about a family named Krank. Of his listed novels, which one was it?

From Quiz Favourite Authors

Answer: Skipping Christmas

Hollywood made a film of it which was titled "Christmas with the Kranks" which starred Jamie Lee Curtis and Tim Allen.

24. What American legal thriller author wrote the following? "The Firm", "The Client", "The Pelican Brief"

From Quiz Author! Author!

Answer: John Grisham

Other well-known books by John Grisham are "A Time to Kill" and "Runaway Jury".

25. Which Scottish physician and writer authored the collection of books "Adventures of Sherlock Holmes"?

From Quiz Who Wrote That?

Answer: Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle was born in Edinburgh (Scotland) in 1859. His higher education was at University of Edinburgh Medical School. "The Mystery of the Sasassa Valley" (his first story, published in 1879), "Waterloo" (1907), and "The Last Galley" (1911) are some of his other famous works. He died on July 7, 1930.

26. "The Da Vinci Code", "Angels and Demons", "Deception Point".

From Quiz Name That Author

Answer: Dan Brown

"The Da Vinci Code" and "Angels and Demons" both feature Robert Langdon as the main character. In "Deception Point" the main character is Rachel Sexton.

27. This author did most of his writing in bed.

From Quiz Background of Famous Fiction

Answer: Marcel Proust

Proust was a "curious" personality. He wrote from bed ... and often did not leave his home for extended periods while engaged in writing.

28. It's not that the author's writing was bad. It's just that I couldn't relate to his seemingly empty characters. Ursula and Gudrun seemed to me to flit through the world, totally consumed with selfishness.

From Quiz Books I Was Forced to Read

Answer: Women in Love

D.H. Lawrence was a high school dropout, but eventually, after some private tutoring, he went on to college and earned a teaching certificate.

29. Who wrote 'The Count of Monte Cristo'?

From Quiz Who Wrote This Classic?

Answer: Alexandre Dumas

Dumas also wrote 'The Three Musketeers.'

This is category 4293
Last Updated May 25 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.