FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Diamonds Are Forever Quizzes, Trivia and Puzzles
Diamonds Are Forever Quizzes, Trivia

Diamonds Are Forever Trivia

Diamonds Are Forever Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond

Fun Trivia
3 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Diamonds Are Forever" was made in 1971 and starred Sean Connery, Jill St. John and Charles Gray. Here are some questions on who said what. Enjoy! :)
Average, 10 Qns, Legend007, Dec 14 10
Average
Legend007
2779 plays
2.
  James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Sean Connery returns to his last, greatest role as James Bond in "Diamonds are Forever".
Tough, 15 Qns, bertallica, Feb 07 13
Tough
bertallica
1588 plays
3.
  "Diamonds are Forever"--Book and Film    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the world of "Diamonds are Forever"? This quiz will test your knowledge on not only the specifics on the movie, but also on some quotes from the novel itself.
Average, 10 Qns, spiderman450, Jan 09 04
Average
spiderman450
956 plays
trivia question Quick Question
What country does the opening scene take place in?

From Quiz "James Bond No. 7 "Diamonds are Forever""





Diamonds Are Forever Trivia Questions

1. What country does the opening scene take place in?

From Quiz
James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Japan

Bond tosses a man through a paper window in order to find out where Blofeld was. The man told Bond, Blofeld was in Cairo.

2. "We do function in your absence Commander."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: M

M said this to Bond after Bond questioned whether M had all the right information on the diamond smuggling.

3. What part of Blofeld's transplant is the hardest?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Nose

Bond runs into Blofeld while he is in the middle of making a double of himself. Blofeld tells Bond that the hardest part of making a double is the nose. Bond killed the double.

4. Who played Tiffany Case?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Jill St. John

She works as an "inside woman" for MI6. She also kisses Bond with a kiss described as being "without sex".

5. "I tend to notice things like that. Whether a girl is a blonde or a brunette."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: James Bond

Bond speaking to Tiffany Case after she changed her wigs in her apartment.

6. What was the year of the original vintage of the wine that formed the basis of the sherry Munger served Bond?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: 1851

Bond is in a room with M and Sir Donald Munger. Munger offers Bond a sherry. Bond then says, "Unusually fine Solera. '51, I believe". M then says, " There is no year for sherry, 007". James Bond then replies," I was referring to the original vintage on which the sherry is based, sir. 1851, unmistakable".

7. In the novel, the chain of gang members leading up to the head boss is called what?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: The Pipe-Line

The First Chapter is called "The Pipe-Line Opens", and the last chapter is called "The Pipe-Line Closes". It is also referred to as the "Pipeline", or the "Pipe Line".

8. "Oh my God, you've just killed James Bond."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Tiffany Case

Tiffany Case speaking to the real Bond after Bond killed Franks and placed his identity in his pocket.

9. What percentage of the world's diamonds come from South Africa?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: 80

Munger tells this statistic to Bond while they are drinking sherry.

10. Who wrote the novel?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Ian Fleming

He wrote all of the James Bond Novels; the new movies aren't based on novels.

11. "Now then, if we are ready to begin the final journey."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Mr. Slumber

The funeral director talking to Bond right before sending the coffin through the incinerator.

12. What type of book does Ms. Whistle put a small package of diamonds in?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Bible & The Bible & Holy Bible

Mr. Wint and Mr. Kidd give Ms. Whistle a package of diamonds which she puts into a Bible. Ms. Whistle is later killed by the two men.

13. "I haven't changed my act in 40 years."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Shady Tree

Shady Tree talking to Mr. Wint and Mr. Kidd right before being killed by the two.

14. Who does James Bond throw over a bannister?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Peter Franks

James Bond actually kills Peter Franks. Bond, who is pretending to be Franks, says that he killed James Bond. Both Franks (Bond) and Tiffany Case are shocked that the infamous James Bond has been killed.

15. What is the name of the horse that James Bond has to bet on, in order to win the money that he was promised?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Shy Smile

Leiter, Bond's friend and ally in this one, told the jockey to obviously cheat and disqualify the horse. Bond wants this so he can still remain in contact with the "Pipe-Line".

16. What type of stuffed animal were the diamonds hidden in?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Dog

Tiffany Case plays a game where she is meant to win. She wins, without even trying, a giant stuffed dog that is full of diamonds.

17. "Forget it, Curly. You had your chance."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Tiffany Case

Tiffany talking to the service station attendant while she was stalling to allow Bond to get into the back of a van that they were following.

18. What type of gas did Tiffany Case want in her car?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Hi test

Tiffany was just trying to create a diversion, so Bond could sneak into a vehicle.

19. What is the "surname" of the two men that run the "pipe-line"?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Spang

Their first names are Jack and Seraffimo, and they head the Spangled Mob.

20. "Our shields are fine, now get out."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Professor Metz

Metz raising his voice at Bond who was posing as a radiation level supervisor in the Whyte laboratories.

21. How much jail time did Felix Leighter say Tiffany Case would get?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: 20 years to Life

Felix Leighter mentioned to Bond, that if Case was caught, she would get 20 years to life in prison.

22. What is the real name of Jack Spang?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Rufus B. Saye

In the novel, he doesn't appear to know much about diamonds, as a policeman tricks him by naming a cut of diamond that doesn't even exist!

23. "We appreciate your predicament, Mr. Bond."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Blofeld

The fake one of two Blofeld's in Willard Whyte's penthouse suite. Bond subsequently killed him and then realised he was the wrong one.

24. What was the name of the cassette tape Blofelt was using to control the satellite?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: World's Greatest Marches

You first saw the tape in the room where Bond was checking for radiation. You then later see it on Blofeld's desk.

25. Finally, for what I think is the toughest question of all: Bond hitches a ride with Leiter. Leiter says he has a Studebaker with what engine?

From Quiz "Diamonds are Forever"--Book and Film

Answer: Cadillac

That's an illegal modification. It makes the car move faster than it was intended to.
I hoped you enjoyed this little quiz!

26. "I'm being somewhat successful thank you."

From Quiz 007: Who Said That? - "Diamonds Are Forever"

Answer: Q

Q responding to Tiffany after she realised he kept winning at the poker machines.

27. What were the names of the two women who fought Bond?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Bambi and Thumper & Thumper and Bambi

These were the two ladies who Bond fought when he was going to find Willard Whyte.

28. How many Blofelds did Bond run into?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: 3

Bond sees the two Blofelds in Willard Whyte's office.

29. Where is Blofeld's oil rig located?

From Quiz James Bond No. 7 "Diamonds are Forever"

Answer: Baja

This is the oil rig that Bond goes to see. It is also the oil rig where Blofeld is running his operation from.

This is category 9002
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.