FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Living Daylights The Quizzes, Trivia and Puzzles
Living Daylights The Quizzes, Trivia

The Living Daylights Trivia

The Living Daylights Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond

Fun Trivia
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  007: Who Said That? - "The Living Daylights"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Living Daylights" was made in 1987 and starred Timothy Dalton, Jeroen Krabbe, Maryam d'Abo and Joe Don Baker. Here are some questions on who said what. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Legend007, Feb 15 13
Easier
Legend007
1370 plays
2.
  The Living Daylights    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are 10 fairly difficult questions about the film I consider to be the best in the Bond film series. Enjoy...
Very Difficult, 10 Qns, The_Jackal, Jun 30 03
Very Difficult
The_Jackal
1734 plays

The Living Daylights Trivia Questions

1. "Take him 10 seconds to reach us. Plenty of time for a sniper to make strawberry jam of him."

From Quiz
007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: James Bond

Bond said this when he was getting ready to swat the sniper that was going to kill Georgi Koskov.

2. 004, 007 and which other British Secret Service '00' agent parachutes down over Gibraltar during the training exercise?

From Quiz The Living Daylights

Answer: 002

His codename is only displayed in print during the ending {credits;} therefore for your eyes only, I suppose.

3. "Whoever she was, it must have scared the living daylights out of her."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: James Bond

Bond said this to his Czechoslovakian contact, British agent Saunders, after he shot the female sniper in the arm put Georgi into the pipeline for him to escape.

4. Which composer's work is being played in the Bratislava concert on the night on Koskov's 'defection'?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Mozart

Mozart's 40th symphony is played that night, although later on in the film, again in Bratislava, Bond attends a performance of Borodin's string quartet no.2 in D.

5. "Something we're making for the Americans. It's called a ghetto blaster."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Q

Q said this to Bond after one of the Q Lab technicians fired a missile from a portable radio that he had resting on his shoulder.

6. The actor playing the pipe-line's supervisor who is 'taken care of' by Bond's ally, Rosika Miklos, featured as a different character in which other Bond film?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Octopussy

The actor, Peter Porteous, had played the jewelry forger in 'Octopussy' 4 years previously.

7. "I didn't know you were such a music lover, James."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Moneypenny

Moneypenny said this to Bond in her flirtatious tone of voice. She then invited him to her place to listen to some Barry Manilow CDs.

8. Which food, served at the Blayden safe-house, does Bond remark to Koskov as being 'excellent'?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Foie gras

'Da, da. As Russians say 'heart and stomachs, good comrads make'.'

9. "I'll recall 008 from Hong Kong. He can do it. He doesn't know Pushkin. He follows orders not instincts."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: M

M said this to Bond when Bond questioned the assignment that was given to him.

10. Name the blond, blue-eyed, Walkman brandishing character that makes up the evil trio with General Koskov and Brad Whitaker.

From Quiz The Living Daylights

Answer: Necros

The actor, Andreas Wisniewski, had been a ballet dancer before his acting career took off and later appeared in other adventure films such as 'Die Hard' and 'Mission: Impossible'.

11. "You may find this useful. It opens 90% of the world's locks."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Q

Q said this while explaining Bond's new key and key ring.

12. On what car radio frequency does Bond pick up the police band?

From Quiz The Living Daylights

Answer: 96.90

'It must be an atmospheric anomaly.'

13. "My hobby. The strategies and tactics of the world's historic battles."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Brad Whitaker

Brad Whitaker said this to Pushkin when he took Pushkin into the room where his war re-enactments are situated.

14. Give the name of Kara Milovy's New York-auction-bought cello.

From Quiz The Living Daylights

Answer: The Lady Rose & Lady Rose

The fact that it was bought for Kara by Koskov, considering the price tag, leads Bond to ask questions about the general's funding.

15. "A famous one, 'The Lady Rose', Georgi got it in New York."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Kara Milovy

Kara Milovy was referring to her cello when she said this to Bond.

16. What colour is the 'Smiert Spionam' balloon that the aforementioned assassin leaves with Saunder's body?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Blue

'Smiert Spionam' or 'Death To Spies' - the same words in the same handwriting as on the caribena tag dropped down 004's climbing rope at the beginning of the film.

17. "Pushkin is what you say, history."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: Georgi Koskov

Georgi Koskov said this to Necros and Whitaker when he plotted to send Necros to kill General Pushkin.

18. Which European city does Whitaker signal to ship the diamonds after General Pushkin's 'assassination'?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Amsterdam

The city was also visited by Bond in 'Diamonds Are Forever' as he tracked down the smuggling ring.

19. "I take it this is not a social call, 007."

From Quiz 007: Who Said That? - "The Living Daylights"

Answer: General Pushkin

Pushkin said this to Bond when Bond had a gun pointed at his head and was ready to kill him.

20. Behind the statue of which 'British vulture' does Bond fix his key ring which brings the downfall of Brad Whitaker?

From Quiz The Living Daylights

Answer: Wellington

'He met his Waterloo'.

This is category 9003
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.