FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Spy Who Loved Me The Quizzes, Trivia and Puzzles
Spy Who Loved Me The Quizzes, Trivia

The Spy Who Loved Me Trivia

The Spy Who Loved Me Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond

Fun Trivia
2 quizzes and 25 trivia questions.
1.
  The Spy Who Loved Me   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This movie combined two areas of interest in my life - "James Bond" movies and the Navy. Good Luck!
Average, 10 Qns, fireman44, Dec 10 11
Average
fireman44
1244 plays
2.
  James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"    
Multiple Choice
 15 Qns
Roger Moore returns in his third film as James Bond. Nobody does it better.
Average, 15 Qns, bertallica, Feb 09 17
Average
bertallica
994 plays
trivia question Quick Question
What was the hull number on the U.S. submarine

From Quiz "The Spy Who Loved Me"





The Spy Who Loved Me Trivia Questions

1. What depth does the captain want the submarine to maintain?

From Quiz
James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: 500 ft.

This is the first thing said in the opening scene. Just after this is said, the submarine's power failed and Stromberg's ship captured it.

2. What were the last names of the two men who developed the satellite tracking system?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Bechmann and Markowitz

They both made $10,000,000 for their efforts, but didn't live to spend it.

3. What type of missiles were onboard the British sub that was captured by Stromberg?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Polaris

Polaris missiles were some of the first ballistic missiles that subs carried.

4. What country is James Bond in, at the start of the film?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Austria

James is at a mountain top cabin 'working' on a case, when Headquarters contacts him to get home immediately. A British submarine has been stolen and Bond must find it.

5. What was the code name of the female Soviet spy?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Triple X

Barbara Bach (the future Mrs. Ringo Starr) was one of the few Bond women who was more than a one-hit wonder.

6. What was the gun that Bond used while skiing down the mountain hidden?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Ski Pole

James was at a mountain top cabin with a young lady, not realizing that he was the subject of a trap, when a group of henchmen started to chase him down the mountain. James needed to defend himself and his ski pole was rigged as a gun.

7. What did the Arab sheik and 007 have in common?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: They went to Oxford together.

He also offered James, I believe, "sheepshead, dates, vodka martini?"

8. What were the names of the two thugs Stromberg sent out to recover the microfilm of the tracking system?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Jaws and Sandor

Clemenza and Tessio were from "The Godfather"; the others were from "Goldeneye" and "From Russia With Love", respectively. This was also Jaws' first of two Bond films, the other being "Moonraker".

9. How many Polaris missiles did the missing British sub have on it?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: 16

Bond and Defence Minister, Sir Frederick Gray, discuss this while walking on the pier. These missiles could be used against world powers, as barganing tools to get millions of dollars.

10. What were the names of the two men Bond had to contact in Cairo to get to the microfilm? (Last names will do.)

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Fekesh and Kalba

Both gents met their untimely demise at the hands (or should I say mouth) of Jaws.

11. When Bond was asked to spend the night, what does the young lady bring him?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: a rose

Bond was not going to spend the night, but Sandor convinced him with a gift, a gift of a lady. One look at the young lady, and Bond didn't need to be asked twice. This is when Bond is in Egypt.

12. What was the hull number on the U.S. submarine

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: 593

Interesting they would use this number - it belonged to the USS Thresher, the first U.S. nuclear sub lost in peace time, in 1963.

13. What is the name of Stromberg's henchman in "The Spy Who Loved Me"?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Jaws

Jaws is hired by Stromberg to find and bring back a microfilm with blueprints of Stromberg's underwater world on it, and to kill anyone who has come into contact with it. James and Anya are on Jaws' list.

14. What was the name of the ship that captured the three subs?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: Liparus

The Karl Marx was the Soviet super tanker mentioned in the movie, the Exxon Valdez was involved in the massive oil spill several years ago, and the United States was a luxury liner that still holds many speed records.

15. What type of drink does Major Anya Amasava drink?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Bacardi on the rocks

When James and Anya go to the bar for a drink, they both know what the other drinks and order for one another. James drinks a Vodka Martini, shaken not stirred, and Anya drinks a Bacardi on the rocks.

16. At the end of the movie, when his superior asked Bond what he and Triple X were doing when caught in bed together, what was his answer?

From Quiz The Spy Who Loved Me

Answer: "Keeping the British end up!"

His last statement before they were discovered was "Don't worry, there isn't anyone for 25 miles around."

17. What smashing white car is featured in "The Spy Who Loved Me"?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Lotus Esprit

This beautiful white car turns into a submarine as well. Bond uses the submarine feature to escape an attacking helicopter.

18. What three nationalities of submarines are in Karl Stromberg's super ship?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Great Britain, Soviet and USA

Stromberg has used his guidance computers to locate and capture the submarines. He has captured submarines from Great Britain, the Soviet, and the United Stated of America.

19. What is the name of Stromberg's ship?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: Liparus

Liparus is the second largest tanker in the world, weighing in at 1,000,000 tons. The largest tanker is the Karl Marx. Stromberg's assistant and Anya are talking about this in Stromberg's underwater world.

20. What name is on Anya's hat?

From Quiz James Bond No. 10 "The Spy Who Loved Me"

Answer: USS Wayne

Anya pretends to be a man while exiting the sub, so Stromberg doesn't recognise her.

This is category 13614
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.