FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Beautiful Mind A Quizzes, Trivia and Puzzles
Beautiful Mind A Quizzes, Trivia

A Beautiful Mind Trivia

A Beautiful Mind Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
4 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  Who Played Me in "A Beautiful Mind"?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the movie, "A Beautiful Mind", and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Mar 22 09
Average
CAGuy0206
701 plays
2.
  A Beautiful Mind Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is about "A Beautiful Mind" starring Russell Crowe. Good luck!
Average, 5 Qns, snipehunter, Feb 04 17
Average
snipehunter
8171 plays
3.
  "A Beautiful Mind" - The Mistakes    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know "A Beautiful Mind" well enough to even know the mistakes?
Tough, 10 Qns, Minerva, Aug 18 10
Tough
Minerva
2930 plays
4.
  A Beautiful Mind Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
A short quiz about one of my favourite movies "A Beautiful Mind".
Tough, 10 Qns, minerva, Sep 04 08
Tough
minerva
4020 plays

A Beautiful Mind Trivia Questions

1. In a scene that takes place in 1956 or 1957, Alicia Nash places an orange Tupperware container in the refrigerator. What is wrong about this particular Tupperware container?

From Quiz
"A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: The model was not yet invented

Although Tupperware first became very popular in the mid-50s, the particular model of Tupperware used in the film was not introduced until the late 60s or early 70s.

2. Which teen singing sensation sings on the "A Beautiful Mind" soundtrack?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Charlotte Church & Charlote Church

Most surprisingly she did a good job and has had good reviews.

3. What was the name of the main character in the movie?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: John Nash

This movie based on a true story about the life of John Forbes Nash Jr.

4. In the end, when Nash gets standing ovations from the Nobel-prize audience which word is clearly spelt wrongly?

From Quiz "A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: Nobel

They spell it 'Noble'.

5. Who played John Nash's imaginary roommate Charles?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Paul Bettany

He also appeared as Chaucer on "A Knight's Tale".

6. Who directed this movie?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Ron Howard & Howard

He won the the Best Director Oscar for this film.

7. When John's wife is in the bathroom she drinks all of the water in a cup. What is wrong about the cup when she throws it against the mirror?

From Quiz "A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: It is full again

They played this scene at the "Academy Awards" when Jennifer Connelly won Best Supporting Actress.

8. Which star was approached to play John Nash before Russell Crowe?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Tom Cruise

Robert Redford also nearly directed.

9. In the scene where he returns from the Pentagon to his place of employment, John Nash walks by an American flag. What is wrong with this flag?

From Quiz "A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: It has too many stars on it

The flag has the staggered row arrangement of the current 50 stars, not the 48 star flag you should see in the 1950's.

10. Which university does Nash attend?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Princeton

He doesn't attend class very often however.

11. In what year did the movie start?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: 1947

The year was 1947 and the place was Princeton University.

12. Mid movie, they show a "Timex" wall clock. What is wrong with this?

From Quiz "A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: "Timex" did not make synchronized wall clocks

"Simplex" made the synchronized wall clocks, not "Timex".

13. How many Oscars did "A Beautiful Mind" win?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Four

These were Best Picture, Best Supporting Actress, Best Adapted Screenplay and Best Director.

14. What was the name of Nash's son?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: John Charles Nash

He attended Peddie from 1973-1975.

15. Who played Alicia Nash?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Jennifer Connelly

She also starred in "The Labyrinth" with David Bowie and "Requiem For A Dream" and won Best Supporting Actress for her role in "A Beautiful Mind".

16. How old do they refer to Nash's son being in 1994 although he was born in 1954?

From Quiz "A Beautiful Mind" - The Mistakes

Answer: In his 20s

There are two references to the age of Nash's son which take place in 1994. In both cases he is referred to as a young man in his twenties - once by comparison to the waitress in the tea room and once as "being at Harvard". He also is shown in the last scene as somewhere in his twenties. According to the movie he was born in 1954 or 1955 which would have make him far older than 20 in 1994

17. What does Nash first refer to William Parcher as?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Big Brother

When he first visits the Pentagon he sees Parcher and asks "Who's Big Brother?".

18. Complete the quote: "God must be a/an ________."

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Painter

Alicia says this while looking at paintings on their first date. Nash then repeats it on Alicia's birthday when he asks her to marry him.

19. John Nash's theory contradicted the doctrines of who?

From Quiz A Beautiful Mind

Answer: Adam Smith

Adam Smith was considered to be the 'father of modern economics'.

This is category 4454
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.