FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Air Force One Quizzes, Trivia and Puzzles
Air Force One Quizzes, Trivia

Air Force One Trivia

Air Force One Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
3 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  "Air Force One" is No. 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I thoroughly enjoyed the exciting movie. I hope this quiz will challenge your memory of it.
Average, 10 Qns, nwtrojan_63, May 01 15
Average
nwtrojan_63
8057 plays
2.
  Who Played Me in "Air Force One"?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the film, "Air Force One" and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Apr 08 09
Average
CAGuy0206
1750 plays
3.
  "Air Force One" Random Movie Questions    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on the movie "Air Force One" starring Harrison Ford and Gary Oldman. These questions about the movie are random. Oh, and this is my very first quiz. Good luck!
Average, 15 Qns, SkaterCJC, Apr 29 06
Average
SkaterCJC
6085 plays
trivia question Quick Question
What was Radek's military rank?

From Quiz ""Air Force One" Random Movie Questions"





Air Force One Trivia Questions

1. Along with President Marshall, I helped capture a well known terrorist but was forced to release him near the end. I was relieved when this terrorist did not make it out of the prison alive. Who am I?

From Quiz
Who Played Me in "Air Force One"?

Answer: Alan Woolf

Woolf was cast and portrayed Russian President Petrov in "Air Force One". Petrov and U.S. President, James Marshall, managed to get the very dangerous terrorist, Radek, put behind bars and in prison. When terrorists hijacked Air Force One, they demanded that Marshall contact Petrov and release Radek. The United States' new policy, at that time, was to not negotiate with terrorists. The terrorists said that, for every half hour in which Radek stayed in prison, they would shoot a hostage on board the plane. When the lead terrorist, Ivan Korshunov, threatened to kill Marshall's daughter, Marshall agreed to have Radek released. He called up Petrov and asked him to release Radek, which he did. Woolf starred in the films, "The Rainmaker", "Death and Texas" and "Free".

2. Name the actor who played the president?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Harrison Ford

Harrison Ford is well known for his role of Han Solo in the "Star Wars" trilogy, which he did not originally want to play. He's also known for playing Dr. Indiana Jones in another trilogy of Steven Spielberg films, "Raiders of the Lost Ark", "Indiana Jones and the Temple of Doom", and "The Last Crusade". He was born July 13th, in Chicago. He almost quit acting, settling for a career in carpentry. His first big acting break came with the part of Bob Falfa in "American Graffiti".

3. What is the last name of the First Family?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Marshall

It is said a couple of times throughout the movie.

4. What was the president's name?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: James Marshall

This president was described as an experienced soldier, and a medal of honor winner. There were two actual US Presidents who shared initials with this character, James Madison and James Monroe.

5. Who was the lead terrorist?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Korshunov

It says it on the laptop screen when he puts his thumb on it before he gets on the plane.

6. Who played the lead Russian hi-jacker?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Gary Oldman

This character played by Gary Oldman was a very ruthless individual. He let us know that he fought during the Russian invasion of Afghanistan and was very loyal to Mother Russia. He desperately wanted to see Russia reunited to it's original Cold War supremacy. Gary Oldman was born March of 1958 in New Cross, London, England. He has played Sirius Black in some of the "Harry Potter" movies.

7. What weapon did Sergei use in the movie?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: H&K MP5-K

You have to know your weapons and the terrorists for the correct answer to this question.

8. How many terrorist/hijackers were there on the plane?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: 6

If you see a trailer, it will say "Six Terrorists".

9. As Commander-in-Chief of the United States, I refused to leave Air Force One without my family and helped get it back into my hands and out of the terrorists' control. Who am I?

From Quiz Who Played Me in "Air Force One"?

Answer: Harrison Ford

Ford, born on July 13th, 1942, in Chicago, Illinois, was cast in the role of President James Marshall. Marshall made it to Air Force One and planned on enjoying a flight back to Washington, D.C. until terrorists hijacked the plane. Secret Service agents took him down to the bottom part of the plane but Marshall insisted that he would not leave without his family. The agents got him into an escape hatch and it fled off the plane. When they found the escape hatch, Marshall was not in it and we saw that he was on the plane. Marshall stayed for a while down at the bottom part of Air Force One and killed some terrorists down there. He managed to get to the conference room and found a way to get the hostages released from the plane through the back end of the plane. He lead the hostages to that part and all of them got off the plane. However, the terrorists shot open a door, in which Marshall almost flew off the plane without a parachute. He was saved by Major Caldwell and taken to the cockpit. He told Korshunov that he would call Petrov and have Radek released so Korshunov would not shoot his daughter. Marshall fought with Korshunov and killed him when he wrapped his parachute around his neck and pulled on the cord to inflate it. He took control of the plane and had Major Caldwell help him fly it. He found out that he could not land the plane but he heard about the plane that was nearby that would rescue him and the remaining passengers on board. Marshall made it out alive. Ford had lead parts in the movies, "Blade Runner", "What Lies Beneath" and "The Devil's Own". He received an Academy Award nomination for Best Actor in a Leading Role for the film, "Witness".

10. Who was the first hostage executed?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: National Security Advisor Jack Doherty

The Vice-President was informed that a hostage would be killed every thirty minutes until General Radek was released. Jack Doherty introduced himself to the head terrorist as the one man who could get their demands met. He was shot in front of the other hostages by the terrorist, while the terrorist spoke on the phone with the Vice-President. The terrorist described him as being "a very good negotiator, he just bought you another thirty minues".

11. If the fax got through, what did the President tell the African American lady she would become?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Postmaster General

"If this works, you'll be Postmaster General."

12. A rescue plane was dispatched to aid Air Force One and subsequently changed call signs, once the president was saved. What was the plane's original call sign?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Liberty 24

The final scenes showed how a cable was extended from an MC-130 (Liberty 24) to Air Force One. The President, along with the others, were shown sliding along the cable to safety. All this was acutally done by computer animation.

13. What was the code that Gibbs punched in to open up the arsenal?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: 9752B

This is a tricky one. Watch this part in slow-motion.

14. What was the president's wife's name?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Grace

Wendy Crewson played the First Lady as a very strong, independent woman. She was very supportive of her husband and encouraged him to stick to his principles. Wendy also played the mother in the Tim Allen comedies "The Santa Clause" and "The Santa Clause 2".

15. What two wires did Marshall cut and cross together to make Air Force One dump fuel?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Green and Yellow

"Im countin' on ya, red, white, and blue!"

16. What was the name of the General captured by Special Forces at the start of the movie?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Radek

General Radek, an ousted political leader, was caught by Special Forces, and ended up in prison. Does the prison look familiar? The prison scenes were filmed at the Mansfield Penitentiary, the same prison used in "The Shawshank Redemption".

17. Who killed the three guys in the arsenal?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Gibbs

He had a pistol with a silencer in his pants.

18. Finish the quote: "If you give a mouse a cookie _______________________."

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: It's gonna want a glass of milk.

While in the luggage bay, talking by cell phone to the Vice-President, the President asked this question, while explaining why they could not give in to the terrorists' demands.

19. Who plays Vice President Bennett?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Glenn Close

"Connect me with Vice President Bennett."

20. Who played Defense Secretary Walter Dean?

From Quiz "Air Force One" is No. 1

Answer: Dean Stockwell

Dean Stockwell has appeared in TV and in movies since the 1940s with over 100 credits to his name. Still a very busy actor, he is one of the few child actors who has succeeded lifelong in films.

21. Where were most of the hostages?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: In the Conference Room

This was where several of the hostages were killed. Melanie was killed in the Cockpit.

22. In the beginning of the movie, who were sent to evacuate Radek from the Russian Palace?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: Some Night-Op's

This is VERY obvious (Night vision goggles, black suits, suppressed weapons, and parachuting).

23. What was Radek's military rank?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: General

The terrorists were some of Radek's supporters.

24. Not including dead people, how many people were on Air Force One when it crashed into the ocean?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: 1

This one is sort of a brain-teaser. There was one guy from the rescue plane that was on Air Force One, but he was shot and killed by Gibbs.

25. How old is Marshall's daughter, Alice?

From Quiz "Air Force One" Random Movie Questions

Answer: 12

"I'm 12 years old, Dad! In the Caveman Days, I'd be having children of my own!"

This is category 15192
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.