FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Arsenic and Old Lace Quizzes, Trivia and Puzzles
Arsenic and Old Lace Quizzes, Trivia

Arsenic and Old Lace Trivia

Arsenic and Old Lace Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
3 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  15 Arsenic and Old Lace Questions   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This should be fun for anyone who has seen the hilarious classic "Arsenic and Old Lace".
Easier, 15 Qns, Raistlin02, Nov 07 07
Easier
Raistlin02
5178 plays
2.
  The Ultimate Arsenic and Old Lace Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you haven't already seen this fabulous movie, go and rent it tonight!
Average, 10 Qns, shadowhippie, Feb 13 05
Average
shadowhippie
5364 plays
3.
  The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'Arsenic and Old Lace' is a great classic with outstanding humor and wit, along with great acting. Test your knowledge of this timeless movie!
Easier, 10 Qns, fairmeercat, Feb 13 05
Easier
fairmeercat
3287 plays
trivia question Quick Question
What crime did Aunt Abby and Aunt Martha commit?

From Quiz "Arsenic and Old Lace"




Related Topics
  Other Categories of Interest [Movies] (0 quizzes)


Arsenic and Old Lace Trivia Questions

1. What is the main character's profession?

From Quiz
The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: critic

Mortimer was a dramatic critic; the irony was that he wrote many books against marriage and at the beginning of the movie, he wed Elaine.

2. Who does Theodore Brewster think he is?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Teddy Roosevelt & Theodore Roosevelt & Roosevelt

John Alexander plays Theodore Roosevelt...er...Teddy Brewster. Reverend Harper: "Have you ever tried to persuade him that he wasn't Teddy Roosevelt?" Abby Brewster: "Oh, no." Martha Brewster: "Oh, he's so happy being Teddy Roosevelt." Abby Brewster: "Oh... Do you remember, Martha, once, a long time ago, we thought if he'd be George Washington, it would be a change for him, and we suggested it." Martha Brewster: "And do you know what happened? He just stayed under his bed for days and wouldn't be anybody."

3. Who plays the lead character, Mortimer Brewster?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Cary Grant

I think this was one of his funniest roles ever.

4. What was the name of the officer taking over the beat with the Brewster's house?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: O'Hara

Officer O'Hara designed a play all about himself and forced Mortimer to listen to it.

5. What does Mortimer tell Elaine to whistle when she's ready?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: 'Here Comes the Bride'

Mortimer and Elaine had just got married downtown. They stopped by to tell the aunts, and so Elaine could pack a bag. Mortimer told her to whistle the opening bars from 'Here Comes the Bride' when she was ready to go, and they would run and get in the taxi. That poor taxi driver sat there for hours.

6. On what holiday does the film take place?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Halloween

Trick-or-treaters came to the kitchen door.

7. "Martha, just look in the __________!" - said by Aunt Abby after Martha inquired as to where Mr. Hoskins was.

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: windowseat

While Aunt Martha was out, Aunt Abby killed Mr. Hoskins and put his body in the windowseat so the parson wouldn't see the corpse.

8. What do the aunts tell Theodore to do in the cellar?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: dig a lock for the Panama canal

Theodore digs 'locks for the Panama canal', which are actually graves.

9. What did Mortimer and Elaine do at the beginning of the movie?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: got married

Mortimer had written books against marriage, so it was funny when he finally got married himself.

10. What kind of wine did the aunt's put their concoction in?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: elderberry

Aunt Abby and Aunt Martha poison old, lonely men with their elderberry wine.

11. What does Theodore Brewster insist on keeping from the box of toys?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: the Oregon

The Brewsters were donating toys to needy children, but Teddy just couldn't part with this ship, "not the 'Oregon'!"

12. What does Teddy do that drove the neighbors crazy?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: blow a bugle

Teddy would blow the bugle at all times during the night, waking the neighbors.

13. Where are all the bodies buried?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: cellar

Teddy thought that the basement was Panama, where he dug locks that served as graves.

14. What was the souvenir the aunts kept from all their gentlemen?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: hat

They had a special cupboard to keep the hats in. It was a good thing they went away, because the cupboard was full.

15. What did Teddy yell every time he ran up the stairs?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: "Charge!"

The stairs were considered San Juan Hill.

16. Why does Aunt Martha wear high collars?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: acid scars

Martha's father scarred her permanently with acid.

17. What special concoction do the aunts give to their gentlemen?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: wine

Mixed up special from grandfather's lab. It contains arsenic, cyanide, and strychnine in an elderberry wine base.

18. What country did the cellar represent?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Panama

Teddy was digging the Panama Canal in the cellar.

19. When Jonathan is trying to get Theodore to go to bed, who does he say he is?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Woodrow Wilson

Theodore "You can't tell me to go to bed! I'm Teddy Roosevelt!" Jonathan "I'm Woodrow Wilson; go to bed."

20. What did Mortimer find in the window seat?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: A body

He was looking for his notes on his next book against marriage because he didn't want Elaine to find them.

21. What kind of doctor is Dr. Einstein?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: plastic surgeon

Dr. Einstein re-did Jonathon's face every time they committed another murder.

22. Who does Jonathan look like?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Boris Karloff

Raymond Massey played Jonathan Brewster, and got upset every time someone said he looked like Karloff. On stage on Broadway, Boris Karloff had the role of Jonathan Brewster.

23. What crime did Aunt Abby and Aunt Martha commit?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: murder

Yep, two kindly old ladies who kill people.

24. Who played Dr. Einstein?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: Peter Lorre

Peter Lorre, famous for his nasal voice, portrayed the intoxicated doctor.

25. What did Mortimer look in that started the main chain of events?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: the window seat

He looked in the window seat, where he saw a body. The body of Mr. Adam Hoskins, the aunt's latest victim.

26. What was the name of Aunt Abby's deceased gentleman?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Mr. Hoskins

Teddy was told that Mr. Hoskins was a yellow fever victim, so he buried him in the Panama Canal.

27. What does the staircase represent to Teddy?

From Quiz The Ultimate 'Arsenic and Old Lace'

Answer: San Juan Hill

Teddy shouted 'CHARGE' every time he went up the stairs.

28. Dr. Einstein tells Jonathan that the Brewster aunts are just as good as him because they have tied at what?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: Twelve murders

Jonathan insisted that he had 13, but Dr. Einstein set him straight: Dr. Einstein: "You cannot count the one in South Bend. He died of pneumonia." Jonathan Brewster: "He wouldn't have died of pneumonia if I hadn't shot him." Dr. Einstein: "No, no, Johnny, you cannot count him. You got twelve, they got twelve. The old ladies is just as good as you are."

29. How is Jonathan related to Mortimer?

From Quiz Arsenic and Old Lace

Answer: brother

Mortimer didn't recognize his brother because Jonathan had plastic surgery that made him look like Boris Karloff.

This is category 6239
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.