FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Better Off Dead Quizzes, Trivia and Puzzles
Better Off Dead Quizzes, Trivia

Better Off Dead Trivia

Better Off Dead Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
5 quizzes and 60 trivia questions.
1.
  Test yourself! Better Off Dead Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Here is a quiz about one of my favorite movies, 'Better Off Dead'. If you've seen it a few times, you should know most of the answers.
Easier, 20 Qns, jane6677, Jul 22 06
Easier
jane6677
7719 plays
2.
  'Better Off Dead' Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the Savage Steve Holland classic 'Better Off Dead.'
Average, 10 Qns, Patm, Oct 19 03
Average
Patm
6701 plays
3.
  "Better Off Dead" Bonanza!    
Multiple Choice
 15 Qns
"Better Off Dead" is a great 80's movie that everyone should see!
Average, 15 Qns, Jennyw99er, Dec 21 06
Average
Jennyw99er
3708 plays
4.
  Take this Better Off Dead Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
Here's a brief quiz about this movie.
Average, 5 Qns, deeedeee, Jul 18 06
Average
deeedeee
5317 plays
5.
  Better 'Better Off Dead' Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This film is among the greatest 80s films around and it is also one of John Cusak's earliest roles. He plays a teen who somehow has more serious problems than his way-too-short-shorts and his knee-high tube socks.
Average, 10 Qns, holattabone, Aug 25 09
Average
holattabone
563 plays
trivia question Quick Question
What does Ricky give to Monique for Christmas?

From Quiz "Better Off Dead"





Better Off Dead Trivia Questions

1. What is Lane's last name?

From Quiz
"Better Off Dead" Bonanza!

Answer: Myer

In the movie, Roy calls him "Weiner-Boy" to Beth, because of the hot dogs.

2. What is Lane's sidekick's name?

From Quiz Better 'Better Off Dead' Quiz

Answer: Charles De Mar & Charles Demar & Charles & De Mar & Demar

Hey, it's Curtis 'Booger' Armstrong from 'Revenge of the Nerds'!

3. At the beginning of the film, what is Lane's biggest obsession?

From Quiz 'Better Off Dead' Trivia

Answer: His girflriend, Beth

Lane has made a collage of photos of Beth all around his walls. His closet is full of clothes hangers with a cardboard cutout of Beth's head on them. He also buys his Camaro because Beth thought it looked 'tasty.'

4. Who doesn't ask Lane's permission to date Beth?

From Quiz Better Off Dead

Answer: The Dancing Hamburger

The dancing hamburger was too busy singing 'Everybody Wants Some'.

5. What color is the Jell-O creation that has raisins in it?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: Green

His mom's magazine got wet, so she improvised the ingredients. It walks, and Lane leaves.

6. What mountain does Lane hope to one day ski?

From Quiz Better 'Better Off Dead' Quiz

Answer: K12

'The K12 dude. You make a gnarly run like that, girls will get sterile just looking at you.'

7. What is Monique's favorite baseball team?

From Quiz Better Off Dead

Answer: Brooklyn Dodgers

She tells Lane this when she is throwing fruit outside the Smiths' house.

8. Who is the girl who breaks up with Lane?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: Beth

He is very depressed over this, and then every song he hears on the radio has to do with break-ups.

9. What does the paperboy want from Lane?

From Quiz 'Better Off Dead' Trivia

Answer: two dollars

He says since he has delivered 20 papers, he needs his two dollars. Lane could have saved himself some grief had he gone ahead and paid the boy.

10. What kind of car does Lane have sitting in his yard?

From Quiz Better Off Dead

Answer: Camaro

Monique helps him fix it up while listening to Howard Jones.

11. Who does Lane's ex date, instead of Lane?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: Roy

Beth dates Roy because he is "smarter, more popular, and better looking".

12. What is the French exchange student's name?

From Quiz Better 'Better Off Dead' Quiz

Answer: Monique

13. Why does Lane end up working at 'Pig Burgers'?

From Quiz 'Better Off Dead' Trivia

Answer: His dad gets him the job

There seemed to be a little confusion here; some people missed when Lane's father says he got his son the job. This caused some to assume that Lane must work there because he has hit the owner's car on a couple of occasions and couldn't pay him.

14. What instrument does Lane play?

From Quiz Better Off Dead

Answer: Saxophone

A saxophone serenade over tv dinners.

15. Who comes over to the house after Beth dumps Lane?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: The Paperboy

The famous line "I want my $2.00" is at this part in the movie.

16. Where did the Asian taxi driver learn English?

From Quiz Better 'Better Off Dead' Quiz

Answer: The Wide World of Sports

'You tell me what's worse. Speaking no English at all or speaking Howard Cosell?'

17. What does Lane call his car-racing counterparts?

From Quiz 'Better Off Dead' Trivia

Answer: 'Kamikaze Pilots'

Kamikaze Pilots: perhaps that kind of reference would not 'fly' today.

18. What is Ricky always putting up his nose?

From Quiz Better Off Dead

Answer: Nasal spray

My kind of man!

19. How many dollars does the paperboy want?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: 2 & two

This is said throughout the entire movie.

20. What is Lane's little brother's name?

From Quiz Better 'Better Off Dead' Quiz

Answer: Badger

21. What song does Lane not hear on his car radio after Beth breaks up with him?

From Quiz 'Better Off Dead' Trivia

Answer: 'Are You Lonesome Tonight?' - Elvis Presley

Had Lane not thrown out his car stereo, he may have heard the Elvis tune as well. A fourth song Lane hears is 'Hurts So Bad.'

22. What 'French' food does Lane's mom NOT serve?

From Quiz Better Off Dead

Answer: French onion soup

She pronounces perrier as 'peru', but I'm not sure why.

23. According to Lane, who dropped acid?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: His Grandma

He says this to the paperboy to try to get him off his back. Lane also says that his Grandma hijacked a bus full of penguins.

24. Who says, 'A car is not a toy?'

From Quiz Better Off Dead

Answer: Ricky

Just before they end up in the duck pond.

25. What did Lane do for his math project?

From Quiz "Better Off Dead" Bonanza!

Answer: Nothing

He forgot about it! On the paper that said do homework, he had put his gum in it.

This is category 1130
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.