FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Big Fish Quizzes, Trivia and Puzzles
Big Fish Quizzes, Trivia

Big Fish Trivia

Big Fish Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
2 Big Fish quizzes and 20 Big Fish trivia questions.
1.
  Big Fish    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Tim Burton's film starring Albert Finney, Ewan McGregor and Billy Crudup.
Average, 10 Qns, itamarkatz, Nov 06 04
Average
itamarkatz
4026 plays
2.
  That's A Really "Big Fish"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on one of my favorite movies, "Big Fish", with Ewan McGregor, Billy Crudup, Jessica Lange, and Albert Finney. Enjoy!
Tough, 10 Qns, luvlibell34, Nov 06 04
Tough
luvlibell34
2809 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the girl who fell in love with Edward and was from Spectre?

From Quiz "That's A Really "Big Fish""





Big Fish Trivia Questions

1. Karl, the giant who comes to the town of Ashton, is played by what actor?

From Quiz
That's A Really "Big Fish"

Answer: Matthew McGrory

Matthew McGrory has appeared in a couple of films, including "Bubble Boy". He has also played a character on the television show, "Charmed".

2. According to Zacky Price, what does the witch make out of people?

From Quiz Big Fish

Answer: Soap

The scene with the witch is classic Burton, more than anything else in the movie, and was therefore a pleasure to watch. However, being a jewish boy myself, I was both amused and horrified with Zacky's holocaust reference - intentional or not.

3. When young Edward Bloom is in the plane, before jumping out, he is reading a book. What was the title of the book?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: English To Asian

He also takes this book out when speaking to the Siamese twins. The place he actually lands in is Korea, but the ventriloquist and his puppet speak in Tagalog (Philippines), and the Siamese twins and Edward speak in Cantonese (Chinese dialect). The soldiers speak in Korean.

4. What is Sandra's favorite flower?

From Quiz Big Fish

Answer: Daffodils

That is the first fact Amos reveals to Edward about his loved one. Later he also tells him that she likes music, and that she goes to college.

5. What color was young Edward Bloom's hat when he was leaving Ashton with Karl?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Grey

He is also wearing a red checkered shirt, a blue jacket, blue pants, and carrying an olive green knapsack.

6. Into which country does Edward parachute during his army service?

From Quiz Big Fish

Answer: Korea

However it was pointed out to me that, strangely enough, the ventriloquist is actually speaking in Tagalog (language of the Philippines) while the Siamese twins speak in Cantonese (a Chinese dialect). The soldiers, though, are speaking in actual Korean.

7. What was the name of the girl who fell in love with Edward and was from Spectre?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Jenny

Helena Bonham Carter played this character, as well as the witch who had the eye which shows your death. Josephine is Will's wife's name.

8. According to Will, what's the problem with church people?

From Quiz Big Fish

Answer: They drive too slow

Well, they do, don't they? Will mentions this while detailing his father's fantastical death near the end of the movie, to explain why they avoided driving near the church.

9. What was the color of the dress that the older Sandra was wearing when waiting in the water to say good-bye to Edward?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Pink

It's a long pink gown that has two different shades of pink in it. She is standing in the water, and when Will and Edward go to her, she and Edward say good-bye. He also gives Sandra his wedding ring. This is part of the last 5 minutes of the movie.

10. Where does Edward see Sandra for the first time?

From Quiz Big Fish

Answer: Amos Callaway's Circus

He only catches a glimpse of her, and then she disappears into the crowd. Edward then takes a job in the circus, so as to learn more about her.

11. What was the name of the college that young Sandra was attending?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Auburn

Even though there is a college named Auburn, they filmed at Huntingdon College in Montgomery, Alabama instead.

12. Who steals Edward's shoes in Spectre?

From Quiz Big Fish

Answer: Jenny

Apparently she does that to every newcomer in Spectre, because there are dozens of pairs of shoes hanging on a wire above the town.

13. When Edward's daughter-in-law asks if she can take his picture, what word does Edward say to look under, in order to find it in the dictionary?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Handsome

When Josephine asks Ed Bloom if she can take his picture, she is holding a cult rangefinder camera, the Leica M6.

14. Which country was Norther Winslow heading for, when he stumbled upon the town of Spectre?

From Quiz Big Fish

Answer: France

He took the shortcut through the forest, and therefore found himself in Spectre.

15. When young Edward Bloom is trying to talk Karl into leaving Ashton, why does he say he can't go back to the town?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: He's a human sacrifice

Karl tells Edward to leave him alone, but Edward gives him this excuse. After talking with Karl, Edward not only gets Karl to leave, but he decides to go with him.

16. How did Don Price die?

From Quiz Big Fish

Answer: Heart attack

We actually see Don's death at the very beginning of the movie, when he looks into the witch's eye.

17. What nationality is Will Bloom's wife?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: French

Josephine : "I talked to your father last night. He told me about how he and your mother met." Will Bloom : "Most of that never happened." Josephine : "But it's romantic." Will Bloom : "Well, who am I to argue romance with a French woman?" Also, you can hear the French accent in her voice.

18. What was the poet's name, who lived in Ashton, but went to Spectre?

From Quiz That's A Really "Big Fish"

Answer: Norther Winslow

He was from Ashton just like Edward Bloom, but when he found Spectre, he stayed there. Everyone in the town of Ashton would talk about how this great poet who had lived there left, and was never seen again. They said his name was Norther Winslow.

19. Complete this masterpiece poem: "The grass is so green, The sky is so blue _________"

From Quiz Big Fish

Answer: Spectre is really great

It was written by the brilliant poet Norther Winslow, who apparently lost some of his creative skills when he arrived at the mind-numbingly picturesque town of Spectre. He reads it to Edward by the lake.

This is category 12613
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.