FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bill And Ted Quizzes, Trivia and Puzzles
Bill And Ted Quizzes, Trivia

Bill And Ted Trivia

Bill And Ted Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
Bill and Ted's Excellent Adventure (1989)
Bill and Ted's Bogus Journey (1991)

7 quizzes and 95 trivia questions.
1.
  Bill & Ted's Most Triumphant Adventure   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a most triumphant quiz about the 1989 classic flick, "Bill and Ted's Excellent Adventure". Have fun and good luck.
Average, 15 Qns, miamisammy29, Dec 11 06
Average
miamisammy29
4426 plays
2.
  Bill and Ted's Bogus Journey    
Multiple Choice
 25 Qns
Be excellent to each other and party on dudes.
Average, 25 Qns, MollyGrue, Jul 24 02
Average
MollyGrue
4809 plays
3.
  Bill and Ted's Movie Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
'Bill and Ted's Excellent Adventure'. Enjoy! 10 multiple choice questions. 'Be excellent to each other'.
Average, 10 Qns, bluenose, Jul 03 05
Average
bluenose
5717 plays
4.
  B&T's Excellent Adventure   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Another quiz on "Bill and Ted's Excellent Adventure".
Tough, 15 Qns, resdog, Mar 14 16
Tough
resdog
7309 plays
5.
  Bill and Ted's Excellent Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will cover both Bill and Ted movies. The first five are about 'Excellent Adventure', and the last 5 are about 'Bogus Journey.' Be excellent to each other and party on, dudes!
Average, 10 Qns, SuperSaiyan, Sep 14 15
Average
SuperSaiyan
3194 plays
6.
  Bill and Ted's Excellent Adventure    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of the best movies of the 80s and one of the best movies of all time. Let's see how much you really know.
Very Difficult, 10 Qns, aman1425, Jul 18 06
Very Difficult
aman1425
2217 plays
7.
  "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth    
Multiple Choice
 10 Qns
The phone booth - A key object in the movie. Without it, there is no movie. How much do you remember about this key element?
Difficult, 10 Qns, resdog, Jul 02 03
Difficult
resdog
1931 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the rock contest that Wyld Stallyns entered?

From Quiz "Bill and Ted's Excellent Quiz"





Bill And Ted Trivia Questions

1. Bill and Ted's history teacher assigned a report in which they had to describe how certain historical figures would act in present-day situations. What was the name of the teacher who assigned the report to the class?

From Quiz
Bill & Ted's Most Triumphant Adventure

Answer: Mr. Ryan

Mr. Ryan was played by Bernie Casey, who also played such memorable characters as Colonel Rhumbus in "Spies Like Us", U.N. Jefferson in "Revenge of the Nerds", and John Slade in "I'm Gonna Git You Sucka".

2. What was the name of the sporting goods store that Genghis Khan trashed?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Adventure

Answer: Oshman's Sporting Goods

Ted tells you this during their history review presentation: "...and who ten minutes ago, totally ravished Oshman's Sporting Goods!"

3. There are two things odd about the keypad in the phone booth. One is that the pound (#) key is replaced with something else. What is there instead?

From Quiz "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth

Answer: Infinity Sign

The other odd thing? The star key and the infinity key both flash when you start dialing a number.

4. According to Ted, who was Noah's wife?

From Quiz B&T's Excellent Adventure

Answer: Joan of Arc & Joan of Ark & Joan

It took me awhile to get this joke...that Ted thought Noah's last name was Ark!

5. Who was Ted speaking to, when he said: 'All we are is dust in the wind dude'?

From Quiz Bill and Ted's Movie Trivia

Answer: Socrates

Ted was philosophizing with Socrates in Greece in 410 B.C.

6. Who was the first historical figure actually picked up by Bill and Ted?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Quiz

Answer: Billy the Kid

Napoleon was never actually picked up, he accidentally fell into the Circuits of Time.

7. Who is the last person said to wed Missy?

From Quiz Bill and Ted's Bogus Journey

Answer: DeNomolos

One of the headlines in the newspapers at the end reads 'Missy to wed DeNomolos'.

8. What was Bill's new mom's first name?

From Quiz Bill & Ted's Most Triumphant Adventure

Answer: Missy

"Thanks, Missy...I mean, Mom." Missy married Bill's dad soon after she graduated from high school. She was a senior when Bill and Ted were freshmen. Bill could never get used to calling her "Mom". Bill also had what he described as "just a slight Oedipal complex".

9. When Bill and Ted have to leave their garage, because the amps start smoking, there is a poster on their garage door. Who is that poster of?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Adventure

Answer: Wyld Stallyns

You can barely catch a glimpse of it as the garage door is opening and the smoke is pouring out.

10. What color is the inside of the phone booth?

From Quiz "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth

Answer: Red

There is also some gray, or chrome, in the phone booth, giving it a rather 80's look.

11. When Mr. Ryan talks to Bill and Ted about their final report, what great leader do Bill and Ted mention?

From Quiz B&T's Excellent Adventure

Answer: Genghis Khan

"Because of great leaders such as Joan of Arc, Genghis Khan and Socratic method...the world is full of history."

12. What were Bill and Ted play fighting with in Medieval times?

From Quiz Bill and Ted's Movie Trivia

Answer: Swords

Ted escaped being killed by a Knight. Bill thought Ted was dead. They were fighting in armoured suits.

13. What is the name of the water park where Bill and Ted found Napoleon after Deacon ditched him?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Quiz

Answer: Waterloo

Waterloo - 'Home of the Excellent Water Slides!'

14. How many pairs of Bill And Teds are there in the movie?

From Quiz Bill and Ted's Bogus Journey

Answer: 5

Bill and Ted, Evil robot Bill and Ted, Good robot Bill and Ted, Young Bill and Ted (in Hell), Little Bill and Ted (their sons)

15. According to Ted, who "had wooden teeth and chased Moby Dick"?

From Quiz Bill & Ted's Most Triumphant Adventure

Answer: George Washington

Ted said this when they just began working on their history report. Bill told him, "That's Captain Ahab, Dude." Ted asked Bill, "Have you ever made a mushroom out of his head?" The only thing they knew about Caesar was that he was "a salad dressing dude".

16. What is written on the back collar of Bill's shirt throughout the movie?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Adventure

Answer: B. Preston

Where it really stands out is at the beginning of the movie when Bill and Ted are talking with Mr. Ryan. Bill's back is facing the camera.

17. There is a phonebook in the phone booth. What is the name of it?

From Quiz "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth

Answer: Circuits Of Time

According to Rufus: "That will take you anywhere any time you wish."

18. Who said: 'This must be a dream', when the historical dude saw Bill and Ted?

From Quiz Bill and Ted's Movie Trivia

Answer: Freud

Carl Jung was big on dreams. Freud was the father of psychoanalysis. Bill and Ted might have been surprised to know that Freud experimented with cocaine.

19. What was the name of the guy from the future who helped Bill and Ted pass their history report?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Quiz

Answer: Rufus

Played by the very hilarious George Carlin.

20. Who chases Ted in his personal hell?

From Quiz Bill and Ted's Bogus Journey

Answer: The Easter Bunny

'You stole Deacon's Easter basket!'

21. Finish the quote: "Strange things are afoot ___________."

From Quiz Bill & Ted's Most Triumphant Adventure

Answer: at the Circle K

Ted said the quote after two telephone booths fell from the sky. Bill and Ted were hanging out at the Circle K convenience store while they were preparing their history report. This was where they met Rufus for the first time.

22. What are the princess' names that Bill and Ted pick up in medieval England?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Adventure

Answer: Joanna and Elizabeth

The king calls out their names when he is searching for them in the garden.

23. What motto or slogan is written on the phonebook in the phone booth?

From Quiz "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth

Answer: History At Your Fingertips

The phonebook should be thicker than it is, seeing as how it contains all of history, as well as all its points.

24. What type of food does Missy give Bill and Ted while they are studying?

From Quiz B&T's Excellent Adventure

Answer: Sandwiches

They were burned grilled cheese. Yum!

25. Who ate the 'Pig'?

From Quiz Bill and Ted's Movie Trivia

Answer: Napoleon

Napoleon was a 'Ziggy Piggy' dude. The 'pig' was an ice cream dish. Deacon ditched him at the bowling alley because he thought Napoleon was a 'geek'.

26. Who rescued Bill and Ted from their execution in Medieval England?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Quiz

Answer: Billy the Kid and Socrates

Billy and Socrates were disguised as the hooded executioners and cut the ropes holding Bill and Ted down.

27. Who does Missy want to contact at the seance?

From Quiz Bill and Ted's Bogus Journey

Answer: Ty Cobb

'And I would like to contact Ty Cobb.'

28. After they took Napoleon back to San Dimas, who became the first historical figure Bill and Ted took with them in the phone booth?

From Quiz Bill & Ted's Most Triumphant Adventure

Answer: Billy The Kid

They went to the Old West circa 1879, where they played poker with Billy The Kid and a few other tinhorns. The Kid told Bill and Ted, "Here's the deal - whatever I win, I keep; whatever you win, I keep." Just to clarify: they didn't actually take Napoleon with them in the booth; Napoleon accidentally got caught in the Circuits of Time with them, which gave them the idea to go and find more historical figures to bring back to San Dimas.

29. What song is playing when Bill and Ted visit the future?

From Quiz Bill and Ted's Excellent Adventure

Answer: In Time

This song is performed by Robbie Rob. It is most excellent music.

30. On the phonebook, there is a picture of a phone booth. What human characteristic does this phone booth have?

From Quiz "Bill & Ted" -- All About the Phone Booth

Answer: Legs

It is a picture of a phone booth with legs, walking. You would think it would be a phone booth, with hands, since the motto is "History At Your FINGERTIPS."

This is category 1347
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.