FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hannibal  Quizzes, Trivia and Puzzles
Hannibal  Quizzes, Trivia

Hannibal Trivia

Hannibal Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K

Fun Trivia
Hannibal (2001)

Ridley Scott directed and Anthony Hopkins reprised his role in this thriller, this time opposite Julianne Moore as Clarice. Ray Liotta and a near-unrecognizable Gary Oldman also star. The movie was nominated for three MTV Movie Awards - Best Kiss (between Hopkins and Moore), Best Villain (Hopkins) and Best Movie.

7 Hannibal quizzes and 55 Hannibal trivia questions.
1.
  Hannibal Rising   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The film depicts the early life of our favorite cannibal, Hannibal Lecter. If you happened to see this film, I hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, christopherm, Sep 16 07
Average
christopherm gold member
1644 plays
2.
  'Hannibal' Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is quiz is about the movie sequel to 'The Silence of the Lambs', 'Hannibal'. The quiz requires DVD knowledge.
Average, 10 Qns, littlp, Mar 11 07
Average
littlp
4641 plays
3.
  Hannibal   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Everything about 'Hannibal'. Not 'The Silence of the Lambs' or 'Manhunter' -- just 'Hannibal'.
Tough, 10 Qns, Bobyn42, Apr 05 10
Tough
Bobyn42
4234 plays
4.
  'Hannibal': The Movie    
Multiple Choice
 5 Qns
Here is a quiz about the sequel to 'Silence of The Lambs'.
Average, 5 Qns, starscream_25, Jan 05 09
Average
starscream_25
3964 plays
5.
  'Hannibal' the Cannibal    
Multiple Choice
 10 Qns
This is probably the greatest and most gruesome movie ever! The last question has to do with Jodie Foster and why she didn't play Clarice.
Average, 10 Qns, lilnpshorty, Jul 25 04
Average
lilnpshorty
4567 plays
6.
  'Hannibal' - The Movie Characters    
Multiple Choice
 5 Qns
I give you the name of a character who appeared in 'Hannibal' (the movie) and you tell me who played that character. It's that simple! Have fun =)
Average, 5 Qns, CooCooCachoo16, Mar 26 02
Average
CooCooCachoo16
3570 plays
7.
  More about 'Hannibal'    
Multiple Choice
 5 Qns
More trivia on this sequel to 'The Silence of the Lambs', 'Hannibal'.
Difficult, 5 Qns, littlp, Dec 17 11
Difficult
littlp
3199 plays
trivia question Quick Question
How did Clarice find out where Hannibal was after he sent the note to her?

From Quiz "Hannibal"




Related Topics
  Harris, Thomas [Literature] (6 quizzes)

  Silence Of The Lambs [Movies] (7 quizzes)


Hannibal Trivia Questions

1. In which country do we see the young Hannibal (eight years old) living in the beginning of the film?

From Quiz
Hannibal Rising

Answer: Lithuania

The beginning of the film shows a smiling Hannibal with his family living in Lecter Castle, Lithuania. Fortunes are soon to change as the country becomes a battle field.

2. When Hannibal is rolling Inspector Pazzi to the balcony before he guts him, what song is he whistling?

From Quiz More about 'Hannibal'

Answer: 'Rock-a-bye Baby on the Treetop'

How ironic that he whistles this right before Inspector Pazzi is thrown from the balcony and swings, though not into a peaceful slumber.

3. Who played Hannibal Lecter?

From Quiz 'Hannibal' - The Movie Characters

Answer: Anthony Hopkins & Hopkins & Sir Anthony Hopkins & Sir Hopkins

Anthony Hopkins is frightening as Hannibal Lecter. Although he is prone to violence, he is sensitive when it comes to Clarice Starling.

4. What color is the car that Clarice drives?

From Quiz Hannibal

Answer: Blue

5. Who plays Clarice Starling?

From Quiz 'Hannibal' Trivia

Answer: Julianne Moore

Jodie Foster turned the role down for a bunch of different reasons.

6. Who was Mason Verger played by?

From Quiz 'Hannibal' the Cannibal

Answer: Gary Oldman

Cool makeup effects!

7. What is Hannibal's sister's name?

From Quiz Hannibal Rising

Answer: Mischa

Hannibal's younger sister, Mischa suffers a horrible death at the hands of some Lithuanian soldiers. Starving and desperate for food, the soldiers resort to cannibalism. This particularly traumatic event renders Hannibal mute and psychologically scarred for life.

8. How many teeth do the pigs have that Mason has bought to kill Hannibal?

From Quiz More about 'Hannibal'

Answer: 44

It was hard to understand Mason when he was speaking, I had to listen to it about five times before I understood it all.

9. What actress replaced Jodie Foster to play Clarice Starling?

From Quiz 'Hannibal' - The Movie Characters

Answer: Julianne Moore & Moore

I liked Jodie Foster better in 'Silence of the Lambs', but Julianne did a good job in Hannibal. Julianne Moore also had a role in 'Magnolia', which also starred Tom Cruise.

10. Finish this quote: 'These are as heavy as _______.'

From Quiz Hannibal

Answer: bodies

Of course he would know!

11. Who plays Paul Kendler?

From Quiz 'Hannibal' Trivia

Answer: Ray Liotta

He has made guest appearances on 'Just Shoot Me' as a crazy Christmas loving actor, himself!

12. Eight years after the tragic death of his family, we see Hannibal in what was formerly his father's castle. What has the castle been transformed into?

From Quiz Hannibal Rising

Answer: an orphanage

Ravaged by the conflict between the Soviets and Germans, the country has been left with many homeless children. Lecter Castle has been converted into an orphanage. An older boy taunts Hannibal saying, "This is not your father's house anymore. It's the People's Orphanage... and you're just one more orphan."

13. Which character is in "Hannibal" the movie?

From Quiz More about 'Hannibal'

Answer: Barney

Senator Martin had nothing to do in the movie, but she was mentioned in the book. If you have the DVD verison, you find out why Jack Crawford doesn't appear in 'Hannibal' although in the book he has a significant part in the plot. And we can guess what happened to Dr. Chilton by the ending of 'The Silence of the Lambs' and Barney's comments in this movie.

14. Who played the FBI official Paul Krendler?

From Quiz 'Hannibal' - The Movie Characters

Answer: Ray Liotta

David Mamet and Steve Zaillian wrote Thomas Harris' book 'Hannibal' for screen. Giancarlo Giannini performs Rinaldo Pazzi.

15. What kind of bird did Barney and Hannibal talk about in 'the dungeon'?

From Quiz Hannibal

Answer: Roller Pigeons

They were comparing them to the mannerisms and future of Clarice.

16. Where is Hannibal Lecter at in the beginning of the movie?

From Quiz 'Hannibal' Trivia

Answer: Florence, Italy

Remember the picture from 'The Silence of the Lambs'? 'You know Florence'?

17. Where did Mason's boars come from?

From Quiz 'Hannibal' the Cannibal

Answer: The Sardinians

18. Hannibal finds some pictures of his relatives and decides to flee the castle in order to find them. Where does he go?

From Quiz Hannibal Rising

Answer: France

Hannibal finds pictures of his aunt and uncle along with some letters. He leaves Kaunus, Lithuania, makes his way across the Soviet border and travels by train across Germany to Etampes, France. Here, he meets his widowed aunt, who treats him kindly and welcomes Hannibal into her home.

19. How many different cars do we either see Hannibal driving or in?

From Quiz More about 'Hannibal'

Answer: 3

He drives a pickup truck to Krendler's house. He is in a black car when he's playing cat & mouse with Clarice in the mall and the van that Mason's cronies kidnap him with. In the alternative ending, he is driving it also.

20. Who plays Mason Verger?

From Quiz 'Hannibal' - The Movie Characters

Answer: Gary Oldman & Oldman

Mason Verger is a multimillionaire and is willing to pay a high price in exchange of Hannibal Lecter. He also is Hannibal Lecter's only victim that ever escaped.

21. What drug was given to Mason before he cut his own face off?

From Quiz Hannibal

Answer: Hallucigen

Mason mentioned 'poppers,' and there was clearly a strong hallucinogen contained within the capsules.

22. Who did Hannibal make feed his face to dogs?

From Quiz 'Hannibal' Trivia

Answer: Mason Verger & verger & mason

He was under the influence of a drug when Lecter suggested peeling off his face.

23. 'Your little brother must smell almost as badly as you do by now.' Who said this quote?

From Quiz 'Hannibal' the Cannibal

Answer: Hannibal

Hannibal killed a Sardinian's partner who was his little brother.

24. What color dress was Clarice wearing at Paul Krendler's house?

From Quiz More about 'Hannibal'

Answer: black

Wouldn't it be creepy finding yourself in that dress, knowing that it was put on you by one of the world's most wanted men?

25. Who plays the Italian inspector Rinaldo Pazzi's wife Allegra?

From Quiz 'Hannibal' - The Movie Characters

Answer: Francesca Neri

Any logical thinking person got this one correct. Clarice Starling is of course a character in the book and movie. Giancarlo Giannini is MALE and performs the role of Rinaldo Pazzi. Penelope Cruz wasn't even in the movie!

26. What was the purpose of the silver bracelet that Pazzi's hired stalker wore?

From Quiz Hannibal

Answer: To get a fingerprint from Hannibal

Although, I believe the stalker looked very lovely wearing the bracelet.

This is category 4334
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.