FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hoosiers Quizzes, Trivia and Puzzles
Hoosiers Quizzes, Trivia

Hoosiers Trivia

Hoosiers Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K

Fun Trivia
3 Hoosiers quizzes and 30 Hoosiers trivia questions.
1.
  'Hoosiers' Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Who said these quotes from the movie 'Hoosiers'?
Average, 10 Qns, aekindred, Aug 03 04
Average
aekindred
3744 plays
2.
  Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits    
Multiple Choice
 10 Qns
A challenging recap of the movie about the 1952 Hickory high school basketball season, starring Gene Hackman.
Difficult, 10 Qns, bburgk11, May 05 20
Difficult
bburgk11
May 05 20
3020 plays
3.
  Hoosiers    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a series of questions from that great sports movie "Hoosiers".
Average, 10 Qns, pbarb, Jun 24 07
Average
pbarb
3759 plays

Hoosiers Trivia Questions

1. Which player was attempting to return to the first game after a player fouled out, only to be instructed to return to the bench by the head coach?

From Quiz
Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Rade Butcher

The coach completed the game with only four active players as a way to teach the boys that he was the person in charge of the team. Referee: "Coach, you need another player." Coach: "My team's on the floor!"

2. Who played the "Acting" school principal?

From Quiz Hoosiers

Answer: Barbara Hershey

The female lead gave the new coach a hard time unil she fell for him!

3. What is the name of the high school opposing Hickory in the game when Coach Dale is ejected for arguing with officials and a Hickory player is ejected for punching an opposing player?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Cedar Knob

This game shows that Coach Dale is struggling to control his team and his emotions when he tells the opposing coach "It's bad enough we have to play in this cage you call a gym; your players are playing like a bunch of gorillas!"

4. Name the town featured in the movie.

From Quiz Hoosiers

Answer: Hickory

A typical small town in rural Indiana.

5. 'You can't score if you don't shoot.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: George

Before Coach Dale took over the team.

6. In the Hickory season opener (and Coach Dale's debut), who scores the first basket of the season for the Huskers?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Everett

Coach Dale had stressed the importance of teamwork in practices leading up to the game. He also tried to point out that "there's more to the game than shooting... there's fundamentals and defense." He wanted the team to "pass four times before taking a shot." Though the team struggled with his system in the opener, they were able to work the ball inside to starting center Everett, who hit a turnaround jumper from the right elbow.

7. What was the new coach's name?

From Quiz Hoosiers

Answer: Norman Dale

Hackman was great as the embattled coach.

8. 'Make it a good one Strap.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Coach Dale

When Strap was praying on the sideline.

9. Which player's father drives the red Hickory team bus to every road game?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Strap

Strap's father is also the preacher for the team, and has to repaint the bus to white during the summer, after basketball season, for traveling preacher shows. "But every winter... back to red."

10. What was the assistant coach's nickname?

From Quiz Hoosiers

Answer: Shooter

Played nicely by Dennis Hopper.

11. 'You gotta promise me you aren't gonna get thrown out of any more games.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Shooter

12. Ms. Fleener, who is looking after Jimmy when Coach Dale first arrives, wanted Jimmy to take a year off from playing basketball to focus on getting an academic scholarship to this college and "get out of this place." Which college does she refer to?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Wabash College

During this altercation, Ms. Fleener digs at Coach Dale by telling him to "just stay away from Jimmy... I don't want him coaching in Hickory when he's 50."

13. What Indiana small town is the story based on?

From Quiz Hoosiers

Answer: Milan

They were the 1953-54 State Champions with a very small student body.

14. 'I ain't no gizzard.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Whit

Right before leaving practice.

15. What real-life person was the main basketball player based on?

From Quiz Hoosiers

Answer: Bobby Plump

I heard him recently on the radio and he was very down to earth. He wasn't even the team's leading scorer that year, but he did a great stall!

16. 'I only count as half a player... equipment manager's my trade.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Ollie

Ollie said that he only suited up in practice to be a body.

17. In the regional final game, during a timeout, Coach Dale yells to Buddy that the player he's guarding is "killing us... he's just killing us!" What was the uniform number of the opposing player Coach Dale is referring to?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: 41

Coach instructs Buddy to "Stick with him! Think of it as chewing gum... by the end of the game I wanna know what flavor he is!" After fouling out late in the game, Buddy tells Coach from the bench that "It was Dentyne."

18. From what college had the new coach recently been fired?

From Quiz Hoosiers

Answer: Ithaca

He was fired for punching a player (his own) and banned from coaching in the NCAA.

19. 'I thought everybody in Indiana played basketball.'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Coach Dale

20. In which Hickory game does Shooter show up late and drunk and then wander onto the floor to dispute a call by the referee, which gets Hickory charged with a technical foul?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Sectional Final Game

Hickory overcomes the distraction to win and advance to the regional final; after the game, a despondent Shooter is finally checked into a hospital in order to "dry out."

21. What was the play the assistant coach called to try and win the game he finished coaching?

From Quiz Hoosiers

Answer: Picket fence & the fence & the picket fence & the picket

It worked...

22. 'What are you still doing here, living in Hickory?'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Coach Dale

To Barbara Hershey's character, Myra Fleener.

23. The Hickory Huskers are matched up with South Bend Central high school in the state championship game. What was the South Bend Central team nickname?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: Bears

In his pregame introduction, the play-by-play radio broadcaster states the high schools, nicknames and enrollments of both high schools.

24. What was the main difference in court dimensions between the school's gym and the site of the championship game?

From Quiz Hoosiers

Answer: None

The coach proved this with a tape measure to calm the boys' nerves.

25. Who says this? 'I got married in that suit. That there's a ...!'

From Quiz 'Hoosiers' Quotes

Answer: Shooter

When Coach Dale told him to wear a suit to games.

26. Jimmy Chitwood caps off an amazing performance in the state championship game by hitting the game-winning shot at the buzzer. What is the uniform number of the defending South Bend Central player that Jimmy shoots the last shot over?

From Quiz Hickory Hysteria..."Hoosiers" Tidbits

Answer: 10

Coach Dale initially wants to use Jimmy as a decoy and have Merle come off the Picket Fence for the final shot, but his teammates all agree that Jimmy deserves the shot. A now-confident Jimmy tells the Coach "I'll make it."

27. What was the name of the team's best player?

From Quiz Hoosiers

Answer: Jimmy Chitwood

They didn't win until he decided to start playing.

This is category 5582
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.