FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Scream Quizzes, Trivia and Puzzles
Scream Quizzes, Trivia

Scream Trivia

Scream Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T

Fun Trivia
What's your favorite scary movie? These comedic horror movies, directed by Wes Craven and written by Kevin Williamson, star Neve Campbell, David Arquette and Courteney Cox-Arquette.
'Scream' (1996) won an MTV Movie Award for Best Movie.
'Scream 2' (1997) won three Blockbuster Entertainment Awards and an MTV Movie Award.
'Scream 3' (2000)won two Blockbuster Entertainment Awards.

28 Scream quizzes and 392 Scream trivia questions.
Sub-Categories:
Scream 2 Scream 2 (3 quizzes)
Scream 3 Scream 3 (8)
1.
  The First "Scream" Movie    
Multiple Choice
 20 Qns
All of these questions are based on the first "Scream" movie.
Average, 20 Qns, darrells_victim, Aug 12 06
Average
darrells_victim
19355 plays
2.
  Which "Scream" Are They In?   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The "Scream" horror franchise is known for taking high-profile actors and pitting them against Ghostface in genre-bending ways. See if you know who was in which film in the series. Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, May 13 21
Easier
kyleisalive editor
May 13 21
1398 plays
3.
  'Scream' The Movie    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is easy if you know the movie. Good luck!
Average, 15 Qns, jdrr22, Apr 11 12
Average
jdrr22
11797 plays
4.
  "Scream"--"Clever, Hip, and Scary"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the original Wes Craven's "Scream". It is for those of you who have watched this movie multiple times and have gotten to love every minute of the horror. You need to have paid close attention, as there are some detailed questions.
Tough, 15 Qns, mike258, Oct 18 19
Tough
mike258
Oct 18 19
5292 plays
5.
  Scream 4   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What's your favorite scary movie? If it's "Scream 4," then this is the quiz for you.
Average, 10 Qns, San13623, Oct 21 11
Average
San13623
2599 plays
6.
  "Scream" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
"Scream" if you know the answers to these questions!
Average, 10 Qns, EveHardy, Apr 11 12
Average
EveHardy
7492 plays
7.
  'Scream' Fun Facts    
Multiple Choice
 20 Qns
Hey fellow 'Scream' fans! Let's see how much you know about 'Scream'!
Difficult, 20 Qns, SuperGirlJF, May 14 11
Difficult
SuperGirlJF
9550 plays
8.
  "Scream" Trilogy    
Multiple Choice
 10 Qns
I love the "Scream" trilogy. I hope you have fun taking this quiz.
Easier, 10 Qns, MoviesRFun, Aug 11 13
Easier
MoviesRFun
3298 plays
9.
  "Scream" Quiz!    
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know "Scream" well come and try my quiz!
Average, 10 Qns, Scream_Queen1, Jun 24 03
Average
Scream_Queen1
8999 plays
10.
  What's Your Favourite Scary Movie?    
Multiple Choice
 15 Qns
I love these movies! This a quiz for all you other "Scream" diehards out there!
Average, 15 Qns, MovieGeek180, Aug 06 04
Average
MovieGeek180
3943 plays
trivia question Quick Question
In "Scream 2", as Cotton left the police station, he gave something to Sidney. What did he give her?

From Quiz "The Ultimate Cotton Weary Quiz"




11.
  The 'Scream' Trilogy    
Multiple Choice
 10 Qns
Maybe they're not like the classic horror movies, and possibly more funny than anything else, but they're great all the same. Hope you enjoy my 'Scream' Trilogy guiz!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, May 30 21
Average
freddy_krueger
May 30 21
5875 plays
12.
  Short 'Scream' Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
The movie 'Scream'.
Average, 5 Qns, rmillar, Jun 24 03
Average
rmillar
7936 plays
13.
  The Ultimate Cotton Weary Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This "Scream" series quiz tests your knowledge on Cotton Weary, played by the very talented actor Liev Schreiber. Be careful, there may be spoilers if you haven't seen all three films!
Average, 10 Qns, AlienGoddess, Apr 11 05
Average
AlienGoddess
2120 plays
14.
  The Movie 'Scream'    
Multiple Choice
 10 Qns
There is at least one question on "Scream 2", but most of the questions are on "Scream". Good luck and have fun!
Tough, 10 Qns, sprinkles, Dec 12 05
Tough
sprinkles
12764 plays
15.
  "Scream" in General    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge on the late great Wes Craven's "Scream," which released in 1996. What's your favorite scary movie?
Easier, 10 Qns, cavalier87, Apr 01 22
Easier
cavalier87 gold member
Apr 01 22
611 plays
16.
  Who Played Me in "Scream"?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the first installment of the "Scream" trilogy. You tell me who played him or her. Good luck!
Tough, 10 Qns, CAGuy0206, Jul 01 19
Tough
CAGuy0206
Jul 01 19
864 plays
17.
  'Scream' Trilogy Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a quiz about one of the best horror movie trilogies.
Easier, 5 Qns, bubbiesgrl, Jun 24 03
Easier
bubbiesgrl
7657 plays

Scream Trivia Questions

1. In the beginning of the movie, the Killer has called Casey on the phone and asked her what her favorite scary movie is. What does she tell him?

From Quiz
"Scream" in General

Answer: Halloween

"Halloween" is frequently referenced, and the movie itself is even played later in this movie. Billy's last name, for example, which is Loomis is a clear shoutout to Sam Loomis from "Halloween", who was Michael Myers' therapist.

2. In the film, Sidney Prescott has written a very successful book since surviving the multiple Ghostface attackers. What is the name of Sidney's new book?

From Quiz Scream 4

Answer: Out of Darkness

Sidney's book is about her overcoming being a victim. "The Woodsboro Murders" is the book Gale Weathers wrote about the events of the first film. And the people of the Woodsboro call Sidney the "angel of death" because death seems to follow her around.

3. What is Sidney wearing when Billy climbs through her window?

From Quiz What's Your Favourite Scary Movie?

Answer: a nightgown

The scene where Billy (Skeet Ulrich) climbs through Sidney's (Neve Campbell) window was taken from "A Nightmare on Elm Street".

4. Who played Gale Weathers?

From Quiz "Scream" Trivia

Answer: Courteney Cox

She met David Arquette on set and they married later on. We only see her new name (Courteney Cox Arquette) in "Scream 3".

5. Which movie does Tatum suggest she and Sid watch in 'Scream'?

From Quiz The 'Scream' Trilogy

Answer: All the Right Moves

'All the Rights Moves' stars Tom Cruise and Lea Thompson of 'Caroline in the City' and 'Back to the Future' fame.

6. What sport does Casey Becker's boyfriend Steve play?

From Quiz "Scream" Quiz!

Answer: Football

In the beginning we hear Casey say that her boyfriend plays football.

7. What was Casey Becker making in the kitchen while she talked to the killer?

From Quiz The First "Scream" Movie

Answer: popcorn

Casey was making popcorn to go with the scary movie that she was about to watch.

8. Whom does Sidney Prescott say will probably play her in the movie version of her story?

From Quiz 'Scream' The Movie

Answer: Tori Spelling

In 'Scream 2', it actually is Tori Spelling who plays Sidney Prescott in the movie 'Stab'.

9. Which character is the first to die (IN the movie)?

From Quiz 'Scream' Fun Facts

Answer: Steve

Yup, it's Steve. Maureen was killed BEFORE the movie began. And, even though Casey's death may be more memorable, Steve's number was up before hers.

10. Who was the boyfriend and one of the killers in Scream 1?

From Quiz 'Scream' Trilogy Quiz

Answer: Billy

most of the time people can't rmember the other killer's name

11. How many times does the killer call Casey Becker at the beginning of the movie?

From Quiz The Movie 'Scream'

Answer: six

12. After being threatened by the Killer, Casey warns him that her boyfriend will be home soon and will beat him up if he doesn't leave. What does the Killer say in response?

From Quiz "Scream" in General

Answer: "His name wouldn't happen to be Steve, would it?"

After this line is uttered, the Killer tells her to turn on her patio lights. Doing so reveals that the Killer has already subdued her boyfriend and has him bound to a chair.

13. What is the main reason Sidney comes back to Woodsboro?

From Quiz Scream 4

Answer: It is the last stop on her book tour

It is only fitting that Woodsboro is the last stop on Sidney's book tour. Of course the killings begin as soon as she gets back in town.

14. What is Sidney's best friend's name?

From Quiz What's Your Favourite Scary Movie?

Answer: Tatum

Rose McGowan, who played Tatum, had dyed her hair blonde so she would contrast with Neve Campbell's dark hair.

15. Complete this phrase: "There's a formula to it, a very simple formula." According to this, who is a suspect?

From Quiz "Scream" Trivia

Answer: everybody & everyone's & everybodys & everybody's & everybody is & everyones & everyone

Randy yells this in the video store when telling Stu that he believes it is Billy who is the killer.

16. The janitor at Sidney's school in 'Scream' has the same first name as which famous horror character?

From Quiz The 'Scream' Trilogy

Answer: Freddy Krueger

Wes Craven, the director of 'Scream', starred as Freddy the school janitor. He was dressed as one of Craven's other famous characters, Freddy Krueger.

17. How many times has Randy been fired from the video store?

From Quiz "Scream" Quiz!

Answer: Twice

Randy told Tatum that he had been fired twice from the video store and he still works there.

18. What object was behind Casey Becker's boyfriend, Steve, at the site of his murder?

From Quiz The First "Scream" Movie

Answer: pool

You can see the lit up pool water behind Steve after and before he is killed.

19. When we see Billy Loomis for the first time in the movie, he is coming into Sidney's bedroom through her window. This is a reference to an almost identical scene from what other horror film?

From Quiz 'Scream' The Movie

Answer: A Nightmare on Elm Street

In 'A Nightmare on Elm Street', it is Nancy's boyfriend, played by a young Johnny Depp, who climbs into her bedroom through the window.

20. What is Stu's address (house number and street name)?

From Quiz 'Scream' Fun Facts

Answer: 261 Turner Lane

Did you catch this in the movie? When Sydney is at Stu's party and is trying to use Dewey's police radio to call for help, she tells them where she is.

21. Who were the killer(s) in Scream 2?

From Quiz 'Scream' Trilogy Quiz

Answer: Mickey and Billy's Mom

I'm pretty sure they didn't give Billy's mom a real name except for Mrs.Loomis

22. Emma Roberts plays Jill who is the teenage protagonist and a a fan of horror/slasher films. She is also a relative of Sidney Prescott which makes her an instant target for the new Ghostface attacks. How is Jill related to Sidney?

From Quiz Scream 4

Answer: Cousin

Jill's mom and Sidney's mom were sisters making Jill and Sidney cousins. Jill appears to admire and look up to Sidney for all that she has been through but deep down she harbors resentment for her because she has always lived in Sidney's shadow.

23. In "Scream 2", what color shirt was Cotton wearing from the point where he's at the police station to the end of the movie?

From Quiz The Ultimate Cotton Weary Quiz

Answer: Navy blue

Cotton wore a dark blue shirt when he was in the police station and during the rest of the movie. He was wearing a sweatshirt when he approached Sidney in the library, but they must have made him remove it at the police station.

24. What did Randy say they found in the mailbox, right next to Casey's spleen and pancreas?

From Quiz What's Your Favourite Scary Movie?

Answer: liver

Jamie Kennedy (Randy) was, for a long time, known as "that guy from "Scream" obsessed with movies".

25. Which main character comes to a sticky end in 'Scream 2'?

From Quiz The 'Scream' Trilogy

Answer: Randy

He's stabbed to death by Billy's mom when she becomes angry after he insults her son.

26. When the killer firsts calls Sidney, where did he say he was hiding?

From Quiz "Scream" Quiz!

Answer: Front porch

When Sidney gets the first phone call from the killer he says he's on her front porch.

27. What is Sidney doing the first time that Billy comes through her window?

From Quiz The First "Scream" Movie

Answer: typing on her computer

Sidney was doing something with her computer, but it doesn't show us what, right before Billy comes through her window.

28. What is the name of Gail Weathers' cameraman?

From Quiz 'Scream' The Movie

Answer: Kenny

Kenny the cameraman gets his throat slit while in the news van with Sidney. He then ends up on the windshield when Gail is trying to drive away from Stu's house.

This is category 956
Last Updated Feb 25 2024 9:06 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.