FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Stripes Quizzes, Trivia and Puzzles
Stripes Quizzes, Trivia

Stripes Trivia

Stripes Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T

Fun Trivia
2 Stripes quizzes and 20 Stripes trivia questions.
1.
  Easy Stripes Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These aren't very difficult. If you were paying attention, you will do just fine.
Easier, 10 Qns, Lambie, Nov 16 06
Easier
Lambie
4894 plays
2.
  Stripes    
Multiple Choice
 10 Qns
Maybe the best Army movie of all time!
Average, 10 Qns, Stillman, Feb 19 05
Average
Stillman
4210 plays
trivia question Quick Question
What did Russell suggest Winger could do instead of joining the Army?

From Quiz "Stripes"





Stripes Trivia Questions

1. What was the name of Bill Murray's character?

From Quiz
Stripes

Answer: John Winger & Winger

Taxicab driver turned Army recruit... the Army doesn't know what it's in for!

2. What was John Winger's occupation at the beginning of the movie?

From Quiz Stripes

Answer: cab driver

He quit his job by parking his cab during rush hour traffic on a suspension bridge. His passenger was pretty upset.

3. What did Russell suggest Winger could do instead of joining the Army?

From Quiz Stripes

Answer: Join a monastery

"Did you ever see a monk get wildly...?", well, in the interest of decency, I won't tell you what Winger said. Go watch the unedited movie.

4. Who played the part of 'Russell', John Winger's best pal?

From Quiz Stripes

Answer: Harold Ramis

5. What was the name of the platoon's Drill Sergeant?

From Quiz Stripes

Answer: Hulka

Played by Warren Oates, Sergeant Hulka was the platoon's worst nightmare come true. Except maybe for...

6. What was the 'last straw' that made John Winger rethink his situation and led him to join the Army?

From Quiz Stripes

Answer: his girlfriend left him

He talked his best friend, Russell, into joining with him. Russell was an English teacher, who taught slang phrases to his foreign students.

7. What was the last name of the bumbling Captain in charge of the basic training company?

From Quiz Stripes

Answer: Stillman

Captain Stillman, played by John Larroquette, and obscenely hilarious. By the way, this is where I got my own nickname. (Don't ask.) Did you pick up on that hint?

8. How did their drill sergeant get hurt right before graduation?

From Quiz Stripes

Answer: he was blown up

The soldiers had to finish training themselves, and this really impressed the Brass.

9. What did Francis insist on being called?

From Quiz Stripes

Answer: Psycho

"Any of you guys calls me Francis, I'll kill you." To which Sgt. Hulka replies, "Lighten up, Francis."

10. Winger's unit was sent to Europe on a special assignment. What were they sent there to do?

From Quiz Stripes

Answer: guard a motor home

A heavily armed motor home or Urban Assault Vehicle.

11. What does Winger NOT call Ox to get him to jump in the mud wrestling ring?

From Quiz Stripes

Answer: A freak

"You're different! You're weird! You're a mutant! You're a killer! You're a trained killer! You're a ... LEAN, MEAN, FIGHTING MACHINE!"

12. When the general asked Winger if his platoon had finished their training on their own, what was Winger's response?

From Quiz Stripes

Answer: "That's a fact, Jack!"

13. What is the reply to the following question? "Where is your Drill Sergeant, men?"

From Quiz Stripes

Answer: "Blown up, sir!"

"Are you telling me that you men completed your training on your own?" "That's the fact, Jack!"

14. Who played the part of the drill Sergeant?

From Quiz Stripes

Answer: Warren Oates

15. What was the name of the vehicle that Winger and Russell stole to go to Czechoslovakia in?

From Quiz Stripes

Answer: EM-50

The EM-50... "one heavily armed recreational vehicle, man!"

16. John Candy also starred in this movie. What part did he play?

From Quiz Stripes

Answer: Ox & Dewey Oxberger & Oxberger & Dewey

Dewey Oxberger was the character's full name.

17. Finish this quote: "How do they do that? Oooh, I wish I was a ___."

From Quiz Stripes

Answer: Loofah

Captain Stillman pines away for the female soldiers while spying on them in the shower.

18. Who played the part of the Captain Stillman?

From Quiz Stripes

Answer: John Larroquette

19. What does Winger give Stella in General Barnicke's kitchen?

From Quiz Stripes

Answer: The Aunt Jemimah Treatment & The Aunt Jemima Treatment

One of the most hilarious scenes was when Winger and Russel took the two beautiful MP's to General Barnicke's house to... ahem... well, go watch the movie. The unedited version.

20. Where did Winger and Russell have to go to rescue the rest of their unit?

From Quiz Stripes

Answer: Czechoslovakia

The urban assault vehicle performed beautifully.

This is category 10756
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.