FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
SpongeBob SquarePants Movie The Quizzes, Trivia and Puzzles
SpongeBob SquarePants Movie The Quizzes, Trivia

The SpongeBob SquarePants Movie Trivia

The SpongeBob SquarePants Movie Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T

Fun Trivia
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  Spongebob Squarepants Movie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has questions from the "Spongebob Squarepants Movie". I hope you paid attention to a lot of things that happened in this movie. I hope you like my quiz.
Average, 10 Qns, URAbooger, Jul 27 09
Average
URAbooger
9936 plays
2.
  "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Argh! Welcome to me test of knowledge on ye' loot...I mean...brain. Yes, in this test of strength, ye' be battlin' quotes! All ye' must do is remember the character from the movie that said it! Argh! Will ye' go on?
Average, 10 Qns, tkdigi, Feb 29 12
Average
tkdigi
6701 plays
Related Topics
  SpongeBob SquarePants [Television] (73 quizzes)

  SpongeBob SquarePants [For Children] (41 quizzes)

  Spongebob Video Games [Video Games] (13 quizzes)


The SpongeBob SquarePants Movie Trivia Questions

1. "Listen, you guys. The road to shell city is really dangerous!"

From Quiz
"Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Mindy

Mindy is the mermaid that helps Spongebob and Patrick throughout the movie. When she says this quote, she is in the Krusty Krab, warning Spongebob and Patrick about the trip. She gives them a bag of winds to get home safetly.

2. What is the name of the fish that Spongebob gave cheese to in his dream?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: Phil

Spongebob wanted to be manager of the second Krusty Krab so much that he had the same dream, over and over again. He saved Phil in his dream because he was disappointed that his Krabby Patty didn't have any cheese.

3. "Yeah, A to Y. You know, the alphabet?"

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Sheldon Plankton

This is at the beginning half of the movie, where we see Plankton (first name Sheldon) getting mad over Mr. Krab's success. He walks into his labratory and tells Karen (his computer wife) that he's exhausted every evil plan in his filing cabinets from A to Y. Karen wonders why he hasn't tried Z yet.

4. How many Employee of the Month awards did Spongebob win?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: 374

Spongebob won his 374 awards in consecutive order, one after the other, for every month he worked at the Krusty Krab.

5. "Who said anything about...floating?"

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: David Hasselhoff

David Hasselhoff plays himself in the movie and helps out Spongebob and Patrick with getting back home when they lose the bag of winds. He takes them all the way to above Bikini Bottom, after a fight with Dennis. Spongebob tells him they won't float down in time and David Hasselhoff replies with the quote. He says this because Mr. Hasselhoff has a secret control (which Patrick clearly states) that allows him to shoot Spongebob and Patrick to the Krusty Krab just in time.

6. What color does Patrick love being changed into?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: Purple

Spongebob said that Patrick and he were going to party until they turned purple. Then Patrick said that he loved the color, meaning the color purple.

7. "Now, now, Patrick. For your information, we are not kids, we are men."

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Spongebob Squarepants

Spongebob Squarepants says this when he and Patrick are headed just near the county line, where those obnoxious Gas Station workers are laughing at their attempt to reach Shell City. One of the workers asks, "Where are you two dumb kids headed anyway?" Patrick gets mad and Spongebob tells the workers that they are men, in a dignified manner.

8. Who is the director of this movie?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: Stephen Hillenburg

Stephen was born on August 21, 1961 in Fort Sill, Oklahoma. He was a writer for another "Nickeloden" show called "Rocko's Modern Life".

9. "I stole your crown, signed...EUGENE KRABS!"

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Eugene Krabs

Mr. Krabs finds out he has been framed by an unknown figure when King Neptune comes into the Krusty Krab at lunchtime. Mr. Krabs is so excited and soon realizes his mistake at saying that he was himself. King Neptune shows him a slip of paper left by Mr. Krabs's arch rival, Plankton, and Mr. Krabs reads off the note (the quote above is what he is saying). He is surprised to see his name at the end.

10. What did King Neptune wear on his head after his crown was stolen?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: a paper bag

King Neptune was bald and his head was really shiny, so he had to put something on his head so that everyone wouldn't look at it.

11. "Can't it wait until we get to work!?"

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Squidward Tentacles

Yes, in the beginning half of the movie, Squidward is taking a relaxing shower and Spongebob pops in to tell Squidward something. Squidward says the quote above and Spongebob says, "There's no shower at work." Squidward then yells, "What do you want?" Spongebob then says that he is going to thank him in his managerial promotion speech. Squidward replies with, "Get out!" And kicks him out the window.

12. "Uh, I'm supposed to get a toy with this...thanks."

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Patrick Star

This is one of the mildly dumb things Patrick says at Goofy Goober's Ice Cream Party Boat. He has ordered a tray of food at the Nut Bar and asks for a toy he is supposed to get. Patrick is hit in the face with a piece of plastic in the shape of Goofy Goober. It is mildly dumb because of the aroma of the scene. He had just said, "That's like saying I'm a kid!" And he wants the toy with the Goober Meal.

13. What day was it on the calendar when Plankton said "this is the day that Mr. Krab fries".

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: March 14

Plankton made March 14th the day Mr. Krabs fried because he finally got the secret recipe from Mr.Krabs. Mr. Krabs was frozen by King Neptune because King Neptune thought Mr. Krabs stole his crown. While Mr. Krabs was frozen Plankton jumped on his shoulder and he changed the calendar date from March 13th to March 14th.

14. "I've been hired to exterminate you."

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Dennis

Dennis is one very tough guy who meets up with Spongebob and Patrick at the end of the song, "Now That We're Men". He tells Spongebob and Patrick his name and says the line. He was hired by Plankton because Plankton dosen't want Spongebob and Patrick to retrieve the crown and save Mr. Krabs.

15. What was the name of the institution where Plankton went?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: Institution for the Criminally Tiny

After Plankton got stepped on by the Krusty Krab customers the police came and threw Plankton in a little car. He was locked in the car and the door said "Institution for the Criminally Tiny".

16. "We paid nine dollars for this?"

From Quiz "Spongebob Squarepants: The Movie" Quotes

Answer: Mrs. Puff

Mrs. Puff, the only time she is seen (until the end of the movie when she is broken out of Plankton's control), says this and is not very happy. She had paid $9 to get into the Grand Opening of the Krusty Krab 2.

17. What is the name of King Neptune's daughter?

From Quiz Spongebob Squarepants Movie

Answer: Mindy

Mindy helps Spongebob and Patrick continue on their journey to get Neptune's crown back. Patrick has a crush on Mindy in the movie. When she gets older she will take the place of her father and become queen.

This is category 17907
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.