FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Uncle Buck Quizzes, Trivia and Puzzles
Uncle Buck Quizzes, Trivia

Uncle Buck Trivia

Uncle Buck Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
This 1989, brought to us by John Hughes, stars John Candy as the title character.
4 Uncle Buck quizzes and 60 Uncle Buck trivia questions.
1.
  Uncle Buck    
Multiple Choice
 10 Qns
My favourite movie of all time has got to be 'Uncle Buck'.
Average, 10 Qns, beautygirl, Jul 20 08
Average
beautygirl
7992 plays
2.
  The Ultimate "Uncle Buck" Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
My oldest daughter and I used to watch "Uncle Buck" so much that the tape finally broke. It is truly one of our favorites, and I'll never forget the gifted, talented, and funny John Candy. Enjoy!
Average, 15 Qns, dmbfanatic, Jan 24 08
Average
dmbfanatic
6333 plays
3.
  'Uncle Buck' (1989)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'Uncle Buck' is a Laugh out Loud funny movie and features my favorite actor the late, great John Candy! I have seen it billions of times so all questions are accurate and require great knowledge of the movie! Have Fun!
Average, 10 Qns, MrBig, Mar 29 07
Average
MrBig
6963 plays
4.
  The John Candy Classic: "Uncle Buck"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
A quiz about a classic John Candy movie.
Tough, 25 Qns, amaes11, Feb 01 12
Tough
amaes11
6724 plays
trivia question Quick Question
Uncle Buck tells Chanice he is so heavy because of a gene condition. This condition supposedly hits what generation of his family?

From Quiz "The Ultimate "Uncle Buck" Quiz"





Uncle Buck Trivia Questions

1. Who directed this movie?

From Quiz
The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: John Hughes & Hughes

John Hughes typically sets his films in suburban Chicago, which is where he grew up. Go Bears!

2. What is Mazey eating at the kitchen table after she gets home from school?

From Quiz Uncle Buck

Answer: Doritos and cheese in a can

Doritos are yummy!

3. What does Uncle Buck call his car?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: The Beast

Even though the car smokes so bad The beast is still good for another 100,000 miles according to Buck!

4. In what city does Cindy's father (the grandfather) live?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: Indianapolis

This is mentioned while Cindy and Tia argue over the children not being allowed to visit their grandfather too.

5. Who is the first person that we see in the movie?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: Tia

We see Tia walking home from school.

6. Why do Bob and Cindy have to go to Indianapolis?

From Quiz Uncle Buck

Answer: Cindy's father has a heart attack

Cindy doesn't really want Buck to babysit, but they don't have much of a choice.

7. What did the neighbor Marcy get compliments on?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: the hyphen in her name

8. What is Uncle Buck's last name (as well as the rest of the family)?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: Russell

Remember, his name is "Buck Melanoma. Moley Russell's wart". What a funny line, and it came along well before the mole business in "Austin Powers". Did Mike Meyers get his inspiration from "Uncle Buck"?

9. What does Miles say he got 'wailed' with after school?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: shoe

He was being chased and tried to hide, but he still got 'railed by a shoe.'

10. What Christmas present does Buck use when Bob calls him?

From Quiz Uncle Buck

Answer: the clapper & clapper

It turns on everyone else's lights too.

11. What did Tia have that Pal had the cure for?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: a sore throat

12. What is the last item that Uncle Buck plans to utilize in his five year plan to quit smoking?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: Nicotine Gum

Actually, Buck stopped smoking cigarettes, and he was now on cigars. He was hoping to go to pipes, to chewing tobacco, to nicotine gum.

13. What sport does Miles play?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: Hockey

Cindy asks him if he won his game, even though it's been over for two weeks.

14. What does one little boy at Myles' birthday think about clowns?

From Quiz Uncle Buck

Answer: they're so boring that they make him want to puke

15. Pal had a brand new what sitting outside?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: Bronco

16. To cover any financial situation which may arise, what type of check does Uncle Buck want to cash?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: A second party, out of state pay check

Sensing there may be a problem, Cindy leaves Buck blank checks.

17. What time do Bob and Cindy get the call about Cindy's father?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: 2:02 a.m.

There is a clock right next to the phone.

18. What does Buck cook for Myles on his birthday?

From Quiz Uncle Buck

Answer: giant pancakes

You should have seen the toast, he couldn't get it through the door!

19. Uncle Buck broke some plates in the living room early in the movie. Where could he find replacements?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: England

20. Although Uncle Buck has other ideas, how many times a day is the dog supposed to eat?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: Once

Buck thought the dog ate four or five times a day.

21. What does Miles say the Nevells' dog is?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: A ball sniffer

Cindy tells him to use a word other than 'ball'.

22. What is the name of Tia's boyfriend?

From Quiz Uncle Buck

Answer: Bug

What a name.

23. Uncle Buck made a birthday breakfast consisting of gigantic pancakes, what other food wouldn't even fit through the door?'

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: The toast

24. What is the last comment that Myles makes to Uncle Buck during the infamous "38 questions" scene?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: "I'm a kid. That's my job".

This is a classic scene. If you've never seen the movie, you have probably seen this scene as a highlight.

25. What did Buck catch on fire the last time he was at his brother's house?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: Bushes

He put the BBQ too close to the bushes.

26. When Buck is talking to the principal at the kids' school, he gives her a quarter and tells her to go downtown and do what?

From Quiz Uncle Buck

Answer: have a rat gnaw the thing off her face

It was quite humorous.

27. Uncle Buck made lunch for Miles what did it NOT contain?

From Quiz 'Uncle Buck' (1989)

Answer: Eggs

28. What is Chanice's last name?

From Quiz The Ultimate "Uncle Buck" Quiz

Answer: Kobolowski

29. What sports team is displayed on Buck's pyjamas?

From Quiz The John Candy Classic: "Uncle Buck"

Answer: Chicago Cubs

He lives right next to Wrigley Field in Chicago.

30. How does Buck do laundry?

From Quiz Uncle Buck

Answer: he uses the ceiling fan and microwave

A typical man thing to do.

This is category 2902
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.