FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Where The Heart Is  Quizzes, Trivia and Puzzles
Where The Heart Is  Quizzes, Trivia

Where The Heart Is Trivia

Where The Heart Is Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
Natalie Portman stars in this 2000 dramedy about a teenager who gives birth in a Wal-Mart. Also stars Ashley Judd, Stockard Channing, and Joan Cusack.
7 quizzes and 90 trivia questions.
1.
  25 Questions about Where The Heart Is   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
I have created a quiz on the movie. I have some obscure facts that you have to have paid attention to have gotten, but have fun anyway.
Easier, 25 Qns, sue246, Nov 06 16
Easier
sue246
8329 plays
2.
  'Where the Heart Is' - A Wonderful Flick    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy this quiz...the movie was fantastic!
Easier, 10 Qns, andee2pac, Nov 05 02
Easier
andee2pac
5744 plays
3.
  Do You Know "Where the Heart Is"?    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on the Natalie Portman film "Where the Heart Is", also starring Ashley Judd and Stockard Channing. Have fun!
Average, 15 Qns, fluffy_mcducky, Feb 21 07
Average
fluffy_mcducky
3182 plays
4.
  Take this Where The Heart Is Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
If you have seen this movie as many times as I have, these questions should be a breeze.
Average, 10 Qns, beth70, Feb 22 11
Average
beth70
5104 plays
5.
  "Where the Heart Is" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A wonderfully romantic and funny film based on the bestselling novel.
Average, 10 Qns, kerbeetle, Jun 09 04
Average
kerbeetle
3574 plays
6.
  5 Questions: Where The Heart Is Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
I loved this movie I thought it was hilarious! I hope you do well on this quiz!
Very Easy, 5 Qns, efulks, Nov 01 18
Very Easy
efulks
Nov 01 18
5587 plays
7.
  'Where the Heart Is' Rocks    
Multiple Choice
 15 Qns
'Where the Heart Is' is one of the greatest movies and books in my opinion. It makes you laugh, cry, and it lifts your spirits.
Tough, 15 Qns, ellie_may00, Jul 02 11
Tough
ellie_may00
4584 plays
trivia question Quick Question
How much change did she get when she bought her flip-flops?

From Quiz "Where The Heart Is"





Where The Heart Is Trivia Questions

2. Who wrote the book "Where the Heart Is"?

From Quiz "Where the Heart Is" Quiz

Answer: Billie Letts

She's written several other great books such as "The Honk and Holler: Opening Soon".

3. In what town in Oklahoma does this movie take place?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Sequoyah

A small town with a lot of friendly folks that come to the aid of a girl in need.

4. How much did Willy Jack give for his car?

From Quiz 'Where the Heart Is' Rocks

Answer: $80

'Willy Jack got the whole car for 80 bucks.'

5. Who delivered Novalee's baby?

From Quiz 'Where the Heart Is' - A Wonderful Flick

Answer: Forney

Forney jumped through the window of the Wal-Mart!

6. Willy Jack and Novalee were traveling from where to where?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Tennessee to California

7. Where does Novalee have her baby?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Wal-Mart

She lives in Wal-Mart for over 6 weeks.

8. Who was Brother Husband?

From Quiz Do You Know "Where the Heart Is"?

Answer: Sister Husband's brother

NOVALEE: Brother Husband... was he your husband? SISTER HUSBAND: No, he was my brother!

9. After Willie Jack gets an agent, what new name does he get?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Billy Shadow

"By the way, I changed your name. You're Billy Shadow now. One Willie in the business is enough."

10. What did it say on the side of Sister Husband's truck?

From Quiz 'Where the Heart Is' Rocks

Answer: Welcome Woman

Sister Husband was known as the Welcome Woman.

11. What kind of tree was Novalee given as a welcome gift?

From Quiz 'Where the Heart Is' - A Wonderful Flick

Answer: Buckeye

Sister Husband gave her a buckeye tree for good luck.

12. Novalee does not like which number?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: 5

Mother left at age 5... 55 stitches... daughter kidnapped at 5 months. Who wouldn't not like the number?

13. Who tells her to give the baby a good strong name?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Moses

14. What is Forney's surname?

From Quiz Do You Know "Where the Heart Is"?

Answer: Hull

Sister Husband mentions Forney's surname when she is planting the Buckeye tree with Novalee and Mr. Sprock. Forney also mentions it when he introduces his sister to Novalee.

15. When we first meet her, how many kids did Lexie have and where did she get her names for them?

From Quiz "Where the Heart Is" Quiz

Answer: 4 and snack foods

Their names were Brownie, Praline, Cherry and Baby Ruth!

16. When Lexi finally gets married, what profession is her husband in?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Exterminator

"The man kills bugs for a living. How serious can it be?"

17. What year was Americus born in?

From Quiz 'Where the Heart Is' Rocks

Answer: 1995 & 95

Americus was born on July 5, 1995.

18. What does Moses give Novalee as a baby gift?

From Quiz 'Where the Heart Is' - A Wonderful Flick

Answer: Camera

She used this camera to take the picture of Forney and Americus. It sparked an interest in photography, so Novalee went to a flea market and found one just like Moses used.

19. How much change did she get when she bought her flip-flops?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: $5.55

And there you have a whole bunch of 5's!

20. What does Novalee name her baby?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Americus

21. Who does Lexie end up marrying?

From Quiz "Where the Heart Is" Quiz

Answer: Ernie

Ya know, the exterminator and the only one who can make Brownie laugh.

22. When Americus is kidnapped, where are her kidnappers from?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Midnight, Mississippi

They originally wrote Novalee a letter after Americus was born, saying that a baby born out of wedlock is an abomination in the eyes of God.

23. What does the man from Fox 23 refer to Novalee as?

From Quiz 'Where the Heart Is' Rocks

Answer: The Wal-Mart Mommy

'Hey there she is! That's 'The Wal-Mart Mommy!'

24. Where does Novalee work?

From Quiz 'Where the Heart Is' - A Wonderful Flick

Answer: Wal-Mart

Sam Walton offered her a job at any Wal-Mart in the country.

25. Who played Sister Husband in the movie?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Stockard Channing

26. What does Novalee's nurse name her children after?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Snack foods

27. How much money did Novalee receive from the owner of "Walmart"?

From Quiz Do You Know "Where the Heart Is"?

Answer: $500

Novalee's mother, played by Sally Field, took this money to buy a house for Novalee and her, but never returned throughout the rest of the film.

28. What did Ernie trade for Carol Ann?

From Quiz "Where the Heart Is" Quiz

Answer: His bright red, fully-restored '67 Camaro

An amazing trade. What a great man. She knew he was "the pick of the litter."

29. What state are Novalee and Willie Jack originally from?

From Quiz Where The Heart Is

Answer: Tennessee

In the end, Novalee takes Willie Jack home to Tennessee before going after Forney.

This is category 1206
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.