FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Working Girl Quizzes, Trivia and Puzzles
Working Girl Quizzes, Trivia

Working Girl Trivia

Working Girl Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
2 Working Girl quizzes and 20 Working Girl trivia questions.
1.
  Take this Working Girl Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
"Working Girl" is one of my favorite '80s movies. It is always charming and uplifting. I hope this quiz - which is dedicated to the protagonist, Tess McGill - inspires you to watch it again.
Average, 10 Qns, iCaramba, Nov 27 10
Average
iCaramba
2247 plays
2.
  Test yourself! Working Girl Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is some basic trivia about a great movie with a ton of famous names.
Tough, 10 Qns, amaes11, Nov 27 10
Tough
amaes11
1390 plays
trivia question Quick Question
How does Katherine take her coffee?

From Quiz "Working Girl"





Working Girl Trivia Questions

1. An important life event happens to Tess early in the movie. What is it?

From Quiz
Working Girl

Answer: She turns 30.

Sigourney Weaver's character, Tess's boss Katharine Parker, also turns 30 early in the movie, a few days after Tess. Tess feels awkward about this, commenting, "I never worked for someone who was younger than me before."

2. How old does Tess turn at the beginning of the movie?

From Quiz Working Girl

Answer: 30 & thirty

3. Thinking she is going to a business meeting regarding a possible promotion, Tess gets set up with a man named Bob, who just wants to "party". What department does Bob work in?

From Quiz Working Girl

Answer: Arbitrage

Bob is played by Kevin Spacey. Tess thinks that Bob is looking for a new assistant, but soon learns he has other plans. "We are gonna par-tee!" Bob exclaims. Tess, who has recently received her degree after five years of night school and who has just turned 30, is looking to get ahead on her merits. She is so upset by Bob's behavior that she asks the limo driver to drop her off in the middle of a rainy Manhattan street.

4. What is the name of the girl that Tess finds Mick with in their bed?

From Quiz Working Girl

Answer: Doreen

5. Who plays Tess's best friend Cynthia?

From Quiz Working Girl

Answer: Joan Cusack

As usual, Joan provides much of the comic relief, playing an over-the-top sidekick, with big '80s hair and neon makeup. Despite being a Chicago native, Joan nails the New York attitude.

6. What year was this movie released?

From Quiz Working Girl

Answer: 1988

7. Why does Tess leave her boyfriend Mick?

From Quiz Working Girl

Answer: She catches him cheating on her.

Apparently, Mick has been "neglected" by Tess, who spends many nights taking classes to get ahead. Mick and his lover Doreen end up dating. Presumably, they also get married, since Doreen catches the bouquet at Cyn's wedding.

8. What do Tess and Jack drink together when they first meet?

From Quiz Working Girl

Answer: Tequila

They have shots of tequila at the bar which is not good for Tess who took Valium before she went to the party.

9. At the beginning of the movie, where does Tess live?

From Quiz Working Girl

Answer: Staten Island

She takes the Staten Island Ferry into Manhattan several times in the movie, including the memorable opening scene. The ferry serves as a symbol of her transition from her struggles as a working girl to her success as a businesswoman.

10. Who does Tess call 'a sleazoid pimp'?

From Quiz Working Girl

Answer: Dave Lutz

She typed this across the screen at work after she was set up with a man who had the wrong idea about her.

11. Tess meets Jack Trainer, the character played by Harrison Ford, for the first time at a cocktail party. What do they drink together?

From Quiz Working Girl

Answer: Tequila

At the party, Jack never tells Tess his name, because, he says to her later, he was afraid they would talk all business, "no lust and tequila". Tess, who has taken a Valium to calm her nerves before the party, passes out after Jack gets her two drinks. He ends up carrying her up three flights of stairs to his apartment, where she wakes up the next morning in her underwear.

12. What Academy Award was won for this movie?

From Quiz Working Girl

Answer: Best Music - Song

Carly Simon wrote the original music for this movie. There were 5 nominations for the film but it only won for its music.

13. How does Tess learn that Katharine is planning on stealing her idea?

From Quiz Working Girl

Answer: She reads a message Katharine sent to Jack on her computer.

This betrayal is the last straw for Tess. It is at this point that she decides to take advantage of Katharine's absence (due to a broken leg during a skiing trip) to team up with Jack to make the deal happen.

14. What actress plays the best friend of Tess?

From Quiz Working Girl

Answer: Joan Cusack & Cusack

By far, the funniest character in the movie. Her eyeshadow and her hair are hilarious.

15. What gift does Jack bring to Tess after their first business meeting at Dewey-Stone?

From Quiz Working Girl

Answer: A briefcase

Tess is embarrassed by the cardboard file folder she brings to the meeting, lying that she "lost her briefcase" when, in fact, she has never had one. In a romantic gesture, Jack brings her a beautiful leather case because she will need one now that they will be working together.

16. What street does Jack live on?

From Quiz Working Girl

Answer: Morton

Jack tells the cabbie to take them to 166 Morton.

17. Tess and Jack meet Mr. Trask for the first time and pitch their idea to him at his daughter's wedding. What is the theme of the wedding?

From Quiz Working Girl

Answer: Caribbean

The groom does not like the theme, claiming that it "looks like Nicaragua" and that they "were making some kind of statement". Tess tells the upset bride that she loves it: "It's like paradise with little gold palm trees."

18. How does Katherine take her coffee?

From Quiz Working Girl

Answer: Light, no sugar

She tells Tess to get them some coffee and says 'I'm light, no sugar.'

19. Who does Tess end up working for at the end of the movie?

From Quiz Working Girl

Answer: Trask Industries

Mr. Trask likes Tess's "gumption". Even though she misrepresents herself as an associate at Petty-Marsh when she is, in fact, a secretary, Tess succeeds in preventing a Japanese takeover of Trask Industries. Mr. Trask is so grateful that he offers her a job.

20. Small roles are played by two Academy Award winners in this movie. Name one of the two.

From Quiz Working Girl

Answer: Kevin Spacey & Olympia Dukakis

Kevin Spacey played Bob Speck, a man who hits on Tess in the Limo which she got into under false pretenses. Olympia Dukakis plays a woman that Tess goes to see at the employment agency.

This is category 19956
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.