FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Yellow Submarine Quizzes, Trivia and Puzzles
Yellow Submarine Quizzes, Trivia

Yellow Submarine Trivia

Yellow Submarine Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z

Fun Trivia
5 Yellow Submarine quizzes and 50 Yellow Submarine trivia questions.
1.
  We All Live In A "Yellow Submarine"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you are a die-hard Beatles fan like me, and you have seen the "Yelow Submarine" movie a million times, you'll love this quiz!
Average, 10 Qns, LucyInTheSky67, Nov 30 06
Average
LucyInTheSky67
599 plays
2.
  "Yellow Submarine" Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
It's my first quiz on a film, so enjoy! In this film, the Beatles help Pepperland!
Average, 10 Qns, kindylow, Jan 19 06
Average
kindylow
934 plays
3.
  Yellow Submarine    
Multiple Choice
 10 Qns
A few questions about the Beatles movie "Yellow Submarine". A great movie with a lot of great songs. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, betben, Nov 09 16
Average
betben
1012 plays
4.
  The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a pretty simple quiz about the animated feature film, 'Yellow Submarine'. If you've seen the movie more than once you should do pretty well.
Average, 10 Qns, LovleyRita, Nov 18 12
Average
LovleyRita
800 plays
5.
  The Sea of Green- A "Yellow Submarine"    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for the casual viewer of this great animated flick, "Yellow Submarine"!
Average, 10 Qns, abbeylane, Mar 22 06
Average
abbeylane
605 plays
trivia question Quick Question
What song is performed in the Foothills of the Headlands?

From Quiz "The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie"





Yellow Submarine Trivia Questions

2. Old Fred: "Oh! Frankenstein!"
Ringo: "Yeah, I used to go out with his sister."
Old Fred: "His sister?"
Ringo: "Yeah, _______."

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: Phyllis

Frankenstein turned into John after he drank some potion. Ringo tried to find the other members of the group to help Old Fred.

3. In the beginning of the movie, Pepperland has been attacked by the blue meanies. Fred has survived and makes his way towards a Pepperland elder. He says he must finish the song he is playing. How many people are playing with the elder?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: Three

The elder says he must finish the quartet, which then dwindles down to a trio, a duet, and finally a solo.

4. Complete this quote: 'Liverpool can be a lonely place on a Saturday night, and it's only...'?

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: Thursday morning

Ringo says this to the viewer because he thinks nothing exciting ever happens to him and he is very lonely all of the time.

5. What author was one of the writers for "Yellow Submarine"?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: Erich Segal

Erich Segal is most famous for writing the bestseller "Love Story". The other contributing writers were Al Brodax, Roger McGough, Jack Mendelsohn and Lee Minoff.

6. When Ringo drives Old Fred around in the Beatles' home in the beginning of the movie, John is the first Beatle that they meet. What monster is he before he turns into John?

From Quiz We All Live In A "Yellow Submarine"

Answer: Frankenstein

"Hey Ringo, I just had the strangest dream!" Old Fred had warned Ringo not to pull the lever that was mounted near the lab table holding Frankenstein, "I can't help it, I'm a born lever puller." After Ringo pulls the lever, Frankenstein is unleashed and drinks a potion that turns in into the lovable John Lennon.

7. Paul: "Look, it's a school of whales."
Ringo: "They look a little bit old for school."
Paul: "University then."
Ringo: "University of whales."
John: "They look like _________ to me."

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: drop-outs

The Beatles see a school of whales in the Sea of Monsters.

8. The yellow submarine is traveling towards the Beatles home. What song is playing as the sub makes its way through this mysterious world of people doing repetitive motions?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: Eleanor Rigby

The soccer players are really just hilarious if you watch them! They're just bobbing their heads back and forth, but to me it's just so funny!

9. What song is performed in the Foothills of the Headlands?

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: Lucy in the Sky With Diamonds

Although in the movie, 'Lucy in the Sky with Diamonds' is not on the original 1968 soundtrack to 'Yellow Submarine'. It does, however, appear on the 1999 reissue of the soundtrack. It is also on the grammy award winning album 'Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band'.

10. Who is attributed the lyrics "Sky of blue, sea of green. In our yellow submarine" in the title song?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: Donovan

Donovan's most popular songs were "Mellow, Yellow" and "Sunshine Superman".

11. What two colors is Paul McCartney's tie in the movie?

From Quiz We All Live In A "Yellow Submarine"

Answer: Red and Yellow

Paul is first seen in the movie when he walks out of a door in the Beatles' home. Afterwards, he swiftly fluffs his tie, which is the most vibrant and noticable acessory in Paul's wardrobe, in the movie. Paul is the last Beatle to be found in the house.

12. John: "It's blue glass."
George: "Must be from _______, then."

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: Kentucky

The Beatles tried to break the glass to save "Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band". It was said after they sang "All You Need Is Love".

13. What instrument does John play as the "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club" Band?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: Trombone

George played the tuba, Ringo played the trumpet, and Paul had the dainty flute!

14. Who is the first lad Ringo and old Fred find in the house?

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: John

John transforms from Frankenstein the monster, to himself by drinking a potion. Ringo says, in the film, that he used to go out with Frankenstein the monster's sister, Phyllis.

15. What did Ringo have in his pocket that helped free the Sgt Pepper's Band?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: a hole

Ringo had taken a hole from the sea of holes as a souvenir and it came in handy when they needed to break the giant bubble that the Sgt Pepper's Band was in. "I've got a hole in me pocket!"

16. When the Beatles walk out of the band storage room, towards the end of the movie, they must quietly walk through the sleeping Blue Meanies. Who joyfully whispers, "Tiptoe, through the Meanies!", causing the others to shush him?

From Quiz We All Live In A "Yellow Submarine"

Answer: Ringo

Afterwards, one of the Beatles steps on a bagpipe, causing a clown to set off a siren within his body, awaking the Meanies. The Beatles are chased all over Pepperland!

17. George: "Hey! There's a Cyclops!"
Paul: "Can't be. It's got two eyes."
John: "Must be a "__________" then."
Ringo: "There's another one."
John: "A whole "'cyclopedia"!

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: bi-cyclops

They said this when they were in the Sea of Monsters where they saw a lot of ugly monsters.

18. What was the name of the blue pointing hand?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: Glove

John conquers Glove by saying "Love". While Glove could stamp out anything, he couldn't stamp out love.

19. What is the name of the Chief Blue Meanie's little sidekick?

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: Max

In the beginning Max answers yes to one of his boss's questions to then realize that Blue Meanies only answer with no.

20. What was the name of the "Nowhere Man"?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: Jeremy

His full name is Jeremy Hilary Boob, Ph.D and he sure did know a lot of things! Dick Emery provided the voice for this wonderful character.

21. Narrator: "Once upon a time, or maybe twice, there was an unearthly paradise called Pepperland. ______ leagues beneath the sea it lay, or lie. I'm not too sure."

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: eighty-thousand

First you have to go to the Sea of Green before you get to Pepperland. This was the first line of the movie.

22. As the fab four sneak out of the meanie camp, what instrument do the boys accidentally step on that causes the blue meanies to wake up?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: a bagpipe

The noise was horrendous!

23. What color is Ringo's car originally?

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: Red with yellow wheels

George steals Ringo's car and Ringo has to tell him what it looks like to get it back.

24. What does the letter "H" stand for when Old Fred asks for the Beatles' assistance?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: Hurry

H is for hurry, E is for urgent, L is for love me, P is for please...help. Lance Percival provided the voice for Old Fred.

25. The Beatles pass many seas on their journey to save Pepperland. What is the song that plays first, while the Beatles are in the submarine, and what is the song playing after it, while the Beatles are turning old?

From Quiz We All Live In A "Yellow Submarine"

Answer: "All Together Now" and "When I'm 64"

"All Together Now" is played after Paul asks Old Fred how to start the submarine. Ringo pushes a button and the song begins to play as the submarine propels through the colorful sea. "When I'm 64", is played when the Beatles pass through the sea of time. They begin to turn into children, John suggests that they move the hands on the clock forward. The clock spins out of control and the Beatles quickly grow very long beards. As the song is sung, they turn back into their original selves. "Eleanor Rigby" and "Yellow Submarine" play at the very beginning of the movie, before the Beatles start their journey. "Only A Northern Song" is the third song that the Beatles sing while in the sea of science, and "Nowhere Man" is sung to Jeremy, Hillary, or Boob, after they pass through the sea of monsters. "Lucy In The Sky With Diamonds" is sung in the Foothills of the Headlands, and "Hey Bulldog" is the second-to-last song played, coming before "Too Much".

26. What is the "L" for in "Help"?

From Quiz "Yellow Submarine" Quotes

Answer: Love Me

Old Fred: "H" for "Hurry," "E" for "'Ergent,'" "L" for "Love me," and "P" for "P-P-P-Please help!". He said this quite a lot of times in the film and Ringo said this too in the Sea of Monsters.

27. What color is Jeremy Hillary Boob's face?

From Quiz The Sea of Green- A "Yellow Submarine"

Answer: Blue

But he wasn't a blue meanie, he was a nowhere man!

28. Who always says, 'It's all in the mind?'

From Quiz The Beatles: 'Yellow Submarine' Movie

Answer: George

This is said a few times by George throughout the film. It is something that the Maharishi Mahesh Yogi would say at his lectures. The Maharishi was a native to India who taught Indian religion to The Beatles, as well as many other people. George was more into the Indian religion and way of life than the other three Beatles. He would say quotes from the Maharishi a lot of the time, or whenever he thought it was appropriate. No doubt, the directors of 'Yellow Submarine' knew this and threw it in there a few times to make George's cartoon seem more like the real George Harrison.

29. Near the end of the film who does the Chief Blue Meanie admit is his cousin?

From Quiz Yellow Submarine

Answer: The Bluebird of Happiness

The Chief Blue Meanie's right hand man was Max.

30. When the Beatles venture into the sea of holes, Jeremy informs them that there are enough holes to fill what?

From Quiz We All Live In A "Yellow Submarine"

Answer: Albert Hall

The answer can be found in the song, "A Day In The Life", which is not played on Yellow Submarine (although the orchestral measure is played while the Beatles are about to plunge into the sea) but can be found on the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Blackburn, Lancashire is a real place in England, yet in "A Day In The Life", that is where the holes are located, not what they are enough to fill.

This is category 14905
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.